Liberálisok, mit tegyünk?
Most azt hiszem, nem kell részleteznem, hogy gond van. Az SZDSZ gyakorlatilag megszűnt, az elnök egy vizesnyolcas. Szavazni viszont mégis el kéne menni.
A lehetséges alternatívák
- Rászavazni az szdsz-re. Hát izé. Retkes nem pártelnöknek való, és kétlem, hogy 2010-ben bejutnak a parlamentbe.
- Az MDF-re voksolni. Egyre többek szájából hallom ezt, és meglep, hogy egy konzervatív pártra akarnak szavazni.
- Az MSZP-t támogatni : Sose szerettem a szocikat. Ők voltak a szükséges rossz, hogy kormányon legyünk, ne ellenzékben. Akkor, talán csak is akkor rájuk szavaznék, ha tudnám, hogy nem lesz kétharmada a jobboldalnak - én még a sajátjaimnak sem akarok korlátlan hatalmat, hát még azoknak, akikkel nem értek egyet - de nem tudom, meg lenne e nekik a 30 százalék?
A Jobbik mellé ikszelni: :D :D :D
Csatlakozni a FIDESZ-t támogatók mellé: Lásd fentebb
LMP: Na, ez az amit végképp nem! A zöld balosok talán még rosszabbak bizonyos szempontból, mint a Jobbik. Annyi bennük a liberalizmus, mint spermabankban a bankszámla.
Érdekelne, ti mit fogtok tenni?
Az a baj hogy akik azt hiszik hogy liberálisok azok vagy tudják hogy a liberalizmusnak semmi köze nem volt az eddigiekhez, és nem pezsegnek. Vagy azt hiszik hogy az SZDSZ liberális pár volt, közben meg a tolvajok szabad királysága.
Egy valódi liberális hogy akarhat nagyobb szabadságot mint ami lehetséges?
PLD Ha valaki a szabad piac híve, hogy akarhatja azt hogy neoliberalizmus legyen ami minden esetben imperializmussá válik? Hogy akarnak mindent privatizálni, mikor az monopóliummá válik? Hogy akarnak homár gyerek örökbefogadást, mikor épp csak a gyereket nem lehet megkérdezni hogy akarja-e? Hogy beszélnek szabad sajtóról, amikor a két párt kezében van a Tv média és a rádiók? „ amiben épp az SZDSZ szerepe volt a legnagyobb!
Hogy lehet az hogy napi szinten siratják nyilvánosan a holokausztott és Trianonról meg gyakorlatilag semmi? Emberi jogok? Én nem láttam a liberálisokat harcolni a szemkilövések politikailag irányított eseteiben, viszont ami probléma „ politikusi bűnözés, cigánybűnözés” ott még nem láttam a javaslataikat, csak hogy ez sem jó meg az sem.
Vagy minden másságot el kell fogadni hirdetem mint liberális és amikor valaki másként gondolkodik az ostoba akcentus, hogy fér bele a felfogásba?
Szerintem itt, csal áll liberálisok vannak, akiknek az SZDSZ es butaságok adják a demagóg ideológiát, és évtizedek kellenek hogy ez változzon!
Vagy a liberalizmus csak bizonyos szögből szabad
Az orszgban én egy liberálisról tudok és az Tamás-Gáspár Miklós.
Ő, mint igazi liberális azt mondta, hogy szükség van a szélsőjobbra is egy demokráciában, mert ha liberálisok vagyunk akkor nem mondhatjuk, hogy határt szabunk a gondolat szabadságának, mert akkor az már nem is szabadság.
Az igazi liberális semmit és senkit nem ítélhet el, mert akkor meghazudtolja a liberalizmusát. És nem is sorolhat be sem a jobb, sem a bal oldalra, mert akkor a liberális középen állást hazudtolja meg.
Egy jó liberális pártnak csak a tisztán racionális szabadságfelfogás talaján állva kéne középről a mérleg nyelvének lennie és nem a hatalom megragadásáért, illetve gyakorlásáért küzdeni, hanem a hatalmon levők döntéseit és céljait racionális szempontból megvizsgálni és aztán bírálni, elvetni, átdolgoztatni vagy támogatni.
Az SZDSZ ennek sosem felelt meg, hatalmat akart mindig, előtérbe helyezett egyes ügyeket - pl. holocaust - míg másokat háttérbe - pl. Trianon - és a liberalizmust összemosta a baloldalisággal. Csak akkor volt liberális, ha éppen az érdeke úgy kívánta, akkor jól jöttek a hatalom érdekében az elvek, de amúgy egy szimpla kis hatalommániás törpe párt volt mindig is.
A problémádat értem, mert liberális párt most nincsen, de a probléma már vagy 20 éve adott, mert igazán sose volt, pedig egy fentebb vázolt felfogású liberális párt nagyon elkelne.
Plusz az SZDSZ legnagyobb bűne, hogy szitokszóvá tette a liberális jelzőt, pedig az igazi liberalizmussal nincsen gond.
Alakíts egy jól működő liberális pártot! :(
"Liberálisok, mit tegyünk?"
Leginkább szégyelljétek magatokat, ha lehet egy konstruktív javaslatom.
MDF. Ők legalább demokraták...
Az LMP erőtlen (méregzöld), az MSZP (Bajnai kivételével) elég béna banda, a FIDESZ Orbán Viktor. :)
Idén nem lesz megfelelő képviseletünk. Mondjuk eddig se volt. Maradok az MDF-nél, az a legkevésbé rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!