Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag mit tehetek? Bővebben...

Jogilag mit tehetek? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
2010 áprilisában vettem a T-mobile-nál egy sticket (internet).Abban a hiszemben vettem meg,hogy ez feltöltőkártyás,ki kellett fizetnem és aláírnom.A T-mobile-nál sem tájékoztattak erről,hogy ez előfizetéses.Tavaly jött ki egy 120ezer ft-os számla az internetről.ELőtte is biztos voltak számlák,de én már 2010 augusztusa óta nem ott lakok.Nem akarja fizetni a tartozását,amit havi 23ezer ft-ba állapítottak meg.Mit tehetnénk ilyenkor?Jogilag az sem tiszta szerintem,hogy még ott sem mondták meg,hogy ez előfizetéses.
2012. márc. 8. 08:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szerződésben nézd meg

benne van hogy havi mennyit kellett volna fizetned

2012. márc. 8. 08:41
 2/11 A kérdező kommentje:
A szerződés sincs nálam.Hanem annál akinek kellett.De utólag kinyomoztuk,hogy kb 7000 ft volt havonta.
2012. márc. 8. 08:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
bocs,de aláírtál egy szerződést.Az,hogy te nem olvastad el amit aláírsz, aztán elhagyod apapírt az nem mentesít a fizetés alól.
2012. márc. 8. 08:56
 4/11 anonim ***** válasza:
Mivel olvasatlanul jó hiszemben aláírtál egy szerződést valaki másnak (kvázi idegennek) a te bajod. Így jártál majd most megtanulod,ohgy legyél körültekintőbb alaposabb és kérdezz mikor ott vagy.. kénytelen vagy fizetni ha a neveden vagy az történt nincs jogi alapod...
2012. márc. 8. 08:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem látok ebben jogi problémát, csak figyelmetlenséget a részetekről, bocsi.

Főleg, hogy a leírásodból is nehezen lehet kivenni, hogy hány szereplős a dolog: először E/1-ben írsz, majd E/3-ban...

A lényeg, hogy ez bizony tartozás, és vagy kifizetitek, vagy nagy valószínűséggel jön a fiz. meghagy., aztán a végrehajtás...

2012. márc. 8. 09:01
 6/11 anonim ***** válasza:

Az okos más kárán tanul; hányan futottak már ebbe bele? Kétnaponta ilyen van a tv-ben. Ha aláírtál valamit, amit nem olvastál el, az a te bajod. Jogilag semmi törvénytelent nem követtek el. "Abban a hiszemben" - ez nem fogja meghatni a bíróságot.

Mondjuk én már semmin nem lepődök meg. Láttam már nem egy embert, családot úgy aláírni hitelszerződést, hogy egy sort nem olvastak el belőle :-(

2012. márc. 8. 09:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Minek írsz alá egy szerződést másnak? Megérdemled, ez a tanuló pénz, hogy legközelebb ne légy hülye.

Ezt ki kell fizetned! Egy esélyed van, hogy behajtod azon akinek aláírtad. De a szolgáltató nálad fogja követelni a pénzt. Teljesen jogosan.

2012. márc. 8. 09:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Jah és barom vagy! Írj nekem alá egy szerződést olvasatlanul. Csak egy X6 -s BMW lesz az apró betűben!
2012. márc. 8. 09:26
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem is T-mobile-os mobilnetem van.

Tudom hogy ha aláírtál x év hűségidőt ( ebben az esetben oly mellékes hogy te erről tudtál-e, mert ugye el kellett volna olvasnod mit írsz alá) és az alatt az idő alatt nem fizetsz akkor azt be fogják rajtad hajtani. Ha másképp nem megy végrehajtó által, vagy bírósági úton.

A bíróságon senkit nem fog érdekelni hogy te jóhiszeműen mit hittél és mit nem. Feketén fehéren ott van az aláírásod egy szerződésen, amiben vállalod hogy a szolgáltatásért cserébe mi a kötelességed.

Ergo= jogilag nem tehetsz semmit.

2012. márc. 8. 09:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Először is ki kell tejelni a 120 kilót, mert hivatalosan az a te tartozásod, ezt te magad írtad alá, ráadásul ez csak nőni fog. A későbbiekben pedig az érintettől vissza lehet perelni az összeget. Az meg bocs, de nonszensz, hogy azt se tudod mit veszel, piszkosul szét fognak szivatni az életben, ha nem tanulod meg gyorsan kinyitni a szemed...
2012. márc. 8. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!