Jogilag tehetek valamit az ellen a személy ellen, akit nemdohányzó területen látok meg dohányozni?
Figyelt kérdés
2006. okt. 25. 20:20
1/53 anonim válasza:
Csukd be a szemedet és hallgass.Minek kell beleszólni a más dolgába?
2/53 anonim válasza:
Feljelentheted. Pláne, ha zavar. Bár sok remény nincs rá, hogy érj el valamit, kivéve, ha van bizonyítékod (fénykép, hasonlók).
Egyszerűbb viszont elnyomni a cigit a homlokán, abból jobban tanul. Főleg, ha nincs tanú, és nem tudja bizonyítani. Akkor ő kerül olyan helyzetbe, mint te: mehet perelni, de minek? :D
3/53 anonim válasza:
Az első válaszadóval semmi képpen nem értek egyet, valószínüleg Ő is dohányzik. Mellesleg én is rágyújtok néha, de csak akkor, ha tudom, hogy ezzel másokat nem zavarok (én is utálom a cigi füstöt). A kérdés, hogy az adott hely hol van. Feljelenthető ÁNTSz-nél,vagy érdeklődni kell nemdohányzó szervezeteknél. Vagy ha elég bátornak érzed Magad, rá is szólhatsz. A múltkor a rendőrségre kellet mennem és előttem gyújtott rá az irodában az egyik rendőr. Szóvá tettem, hogy közintézményben csak az arra kijelölt helyen lehet dohányozni tudtommal, másrészt a 2,5 éves fiam is ott volt mellettem. Mondtam neki, hogy legalább a gyerekre legyen tekintettel. Tipikus dohányos lévén úgy érezte, hogy Neki ehez joga van és közölte velem, hogy nem kötelező ott lennem, úgyhogy el lehet menni. A kölykömet meg miért nem hagyom otthon?! Na jól felhúzott, megkerestem a főnökét és elmentem az ÁNTSz-hez is. Azóta hallottam hírét, hogy pénzbírságot és a főnökétől fegyelmit kapott:)! Ne hagyd annyiban!
4/53 anonim válasza:
Szerintem jobb nem próbálkozni azzal, hogy elnyomd a fején a cigit, mert a végén még te ütnéd meg a bokádat, persze jogosan!!! Nem értem miért kell úgy csinálni mintha ez valami őrülten nagy bün lenne!? Bezzeg ha valami igazán helytelent látnak az emberek akkor behúzzák fülüket farkukat és továbbállnak!!
5/53 anonim válasza:
Igen, természetesen.
Szabálysértésért feljelentheted.
De illúziókat ne táplálj az eredmény vonatkozásában.
6/53 anonim válasza:
Szerintem foglalkozz a saját dolgoddal. Feljelenteni azt kéne, aki mozgássérültek helyére áll be, na az tényleg pofátlanság. De az, hogy valaki rágyújt... Milyen tiltott helyen gyújt rá bárki egyáltalán? Orvosnál, buszon vagy hol?
7/53 anonim válasza:
Gyujtsanak rá a saját kárukra!!! De ne kelljen szívom azt a szart nekem is! Mikor terhes voltam többször "illedelmesen" megkérdezték: Nem zavar ha rágyujtok? Hát pofán tudtam volna őket verni! Megértem a dühödet!
8/53 anonim válasza:
Első válaszoló! Csak akkor a "más dolga" ,ha én nem vagyok érintett, onnatól hogy szívnom kell az én dolgom is!
9/53 anonim válasza:
Nekem smemi bajom nincsen azzal ha valaki dohányzik,ha nem a pofámba fujja a füstöt,ugyanugy ahogy énsem fujom máséba ha dohányzok..nem ygujtok rá ott ahol nem lehet,a csikket a kukába dobom ,és utálom az álszent embereket.Hogy jönnek ők ide?ugy kérem szépen,hogyha egy dohányost látunk az utcán áldogálni,odalehet jönni pampogni,vagy éppenséggel szándékosan fél méterre odaállni,csak azért,hoyg utána háboroghasson az illető: Maga miért gyujtott rá,nemlátja hogy rám jön a füst? Pesze az autóba reggel beülni nem bűn,ha valaki jrát már nagyobb városban,sőt ,elég ha a belvárosban eltölt egy fél napot egy vidéki ember,hát érezni fogja a különbséget.De az léynegtelen,hiszen ott abüdös bagós,az autó meg kéynelmes is,sokszor még fel is háborodnak ha valaki biciklivel teker az utakon.
10/53 anonim válasza:
Ezzel cska azt szerettem volna mondani,hogy felesleges mindent másra háritani,azzal egyetértek,hogy étteremben,tömegben NEM ILLIK,és normálsi ember nem is gyujt rá,mert nemkell h mindneki az ő cigijét szagolja.A kötekedést viszont utálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!