Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Írtam egy sok oldalból álló...

Írtam egy sok oldalból álló weboldalt. Összevesztem a megrendelővel, erre ő kitörölte az összes Copyright © bejegyzést a lapok aljáról. Mit tehetek jogilag?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy ez inkább jogi kérdés, de nem találtam megfelelő rovatot. Igaz nem vagyok cég, meg nem is pénzért csináltam, de ez enyhén szólva is bunkóság. Azt mondja semmi közöm a weblapjához és az is szívesség volt tőle, hogy kitette (hahaha) a lapot, amivel sok pénzt keresett. Én regisztráltam a tárhelyet is (igaz csak ingyeneset) , feltöltöttem, optimalizáltam, hogy bent volt a Google első 5-ben, meg kb egy évig menedzseltem. Mit tehetek az ellen, hogy használja az én szellemi termékemet és az általam regisztrált tárhelyet? Szóval ő azt állítja, hogy semmi közöm az oldalához, amit írtam és továbbra is használja. Szerinte nincs levédve, ezért azt csinálhat vele amit akar. Szerintem ez az én szellemi termékem. Mit csinálhatok? Igazából szeretném kitörölni az oldalt és megtiltani a webcím használatát. Megváltoztatta a jelszót is...
2008. júl. 21. 10:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ingyenes tárhelyen van és szívességből csináltad, szerintem sajnos nem sokat tehetsz. Megtehetnéd, hogy törlöd, de jelszó nélkül nehéz lesz. Sajnos emmivel nem tudod bizonyítani, hogy Te csináltad.

Esetleg van jelszóemlékeztető? Ha igen, az milyen mail-címre megy? Mert ha az övére, akkor bukta. Ha viszont alternatív mail-címnek olyan cím van megadva, amit Te használsz, akkor az megoldás lehet, hogy elfelejtett jelszóként kérsz jelszót, így már tudod törölni az oldalt.

Csak az a baj, hogy szerintem erre már Te is gondoltál...

2008. júl. 21. 10:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha semmiképp nem megy a törlés, hogy lehet kötelezni arra, hogy ne használhassa a weboldalt, illetve a szerző nevének kiírására?
2008. júl. 21. 11:08
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Ha legalabb php, vagy barmi ami nem statikus, es rendelkezel a forraskodjaval, akkor eselyes hogy van bizonyitekod egy per soran. Pereld be. Sok penz es ido ra fog menni, de legalabb neki is. Esetleg rajon, jobban jar, ha peren kivul egyezkedtek.

Alternativ megoldas: menj el hozza es zuzd be az arcat.

2008. júl. 21. 11:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Elozo kommentelo vagyok, kiegeszitenek. Azt irod, ingyenes tarhely, akkor ird meg a dolgot a szolgaltato abuse-jenak, es ne felejtd ki megirni, hogy jogi lepeseket teszel. Ok ekkor nagy valoszinuseggel jogi onvedelembol torlik a lapot, es maris mindenki jol jart.
2008. júl. 21. 11:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
írj a szolgáltatónak. nekem ugyan csak a deviantartomat törte fel vki., de amikor írtam nekik, törölték.
2008. júl. 21. 12:08
 6/9 anonim válasza:
A pereskedésnek nem sok értelmét látom, mert nem valószínű, hogy vagyoni kártérítést ítélnének meg neked, ha pedig pénzt nem kapsz, akkor elég sokba kerül majd az ügyvéd díja, hát még ha különböző szakértők munkadíjával is megfejelik. Igaz, ez utóbbit csak akkor kell neked fizetned, ha elbukod a pert, a perköltséggel egyetemben.
2008. júl. 25. 08:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Nos ha oda volt írva a copyright és ő azt kitörülte, az jogi értelemben már lopás, amennyiben be tudod bizonyítani, hogy az oldalt valóban te készítetted.

Az, hogy megéri-e pereskedni más kérdés, ezt neked kell eldöntened, de szerintem sokkal egyszerűbb az ingyenes tárhely szolgáltatóval felvenni a kapcsolatot, mint ahogy azt javasolják. Ha esetleg hozza tudsz férni az ismerősöd számítógépéhez, akkor ki tudod lesni a jelszót is jelszókezelőből.

2008. júl. 26. 12:09
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a javaslatokat. Felvettem a szolgáltatóval a akpcsolatot és kiadták a jelszót. Az a kérdés, hogy - mivel elárultam az eredeti jelszót annak idején - az előző jelszó ismeretében ismét kiadják-e a mostani használónak?

Most azt fogom csinálni, hogy a website keretét hagyom meg ezen az oldalon, amit pedig szerkeszthet, azt egy másik oldalról linkelem be. Szerintem ezzel kárt nem okozok, tehát nem is perelhet, ha mégis, akkor meg kell magyaráznia, hogy miért akarja eltávolítani a copyrigt -ot.

Esetleg más tanács van még a tarsolyotokban? Az illető egy főbunkó, aki hirtelen tele lett lével és egész nap semmit sem csinál, ráér a szőrszálhasogatással foglalkozni. Gondolom az elkövetkezendő napokban ki fogja olvasni az egész jogtárat.

2008. júl. 26. 18:07
 9/9 anonim válasza:
HJat akkor azt mondod hogy csak arrol az iprol lehesse=n hasznalni ami a te geped.
2008. aug. 8. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!