Írtam egy sok oldalból álló weboldalt. Összevesztem a megrendelővel, erre ő kitörölte az összes Copyright © bejegyzést a lapok aljáról. Mit tehetek jogilag?
Ha ingyenes tárhelyen van és szívességből csináltad, szerintem sajnos nem sokat tehetsz. Megtehetnéd, hogy törlöd, de jelszó nélkül nehéz lesz. Sajnos emmivel nem tudod bizonyítani, hogy Te csináltad.
Esetleg van jelszóemlékeztető? Ha igen, az milyen mail-címre megy? Mert ha az övére, akkor bukta. Ha viszont alternatív mail-címnek olyan cím van megadva, amit Te használsz, akkor az megoldás lehet, hogy elfelejtett jelszóként kérsz jelszót, így már tudod törölni az oldalt.
Csak az a baj, hogy szerintem erre már Te is gondoltál...
Ha legalabb php, vagy barmi ami nem statikus, es rendelkezel a forraskodjaval, akkor eselyes hogy van bizonyitekod egy per soran. Pereld be. Sok penz es ido ra fog menni, de legalabb neki is. Esetleg rajon, jobban jar, ha peren kivul egyezkedtek.
Alternativ megoldas: menj el hozza es zuzd be az arcat.
Nos ha oda volt írva a copyright és ő azt kitörülte, az jogi értelemben már lopás, amennyiben be tudod bizonyítani, hogy az oldalt valóban te készítetted.
Az, hogy megéri-e pereskedni más kérdés, ezt neked kell eldöntened, de szerintem sokkal egyszerűbb az ingyenes tárhely szolgáltatóval felvenni a kapcsolatot, mint ahogy azt javasolják. Ha esetleg hozza tudsz férni az ismerősöd számítógépéhez, akkor ki tudod lesni a jelszót is jelszókezelőből.
Köszönöm a javaslatokat. Felvettem a szolgáltatóval a akpcsolatot és kiadták a jelszót. Az a kérdés, hogy - mivel elárultam az eredeti jelszót annak idején - az előző jelszó ismeretében ismét kiadják-e a mostani használónak?
Most azt fogom csinálni, hogy a website keretét hagyom meg ezen az oldalon, amit pedig szerkeszthet, azt egy másik oldalról linkelem be. Szerintem ezzel kárt nem okozok, tehát nem is perelhet, ha mégis, akkor meg kell magyaráznia, hogy miért akarja eltávolítani a copyrigt -ot.
Esetleg más tanács van még a tarsolyotokban? Az illető egy főbunkó, aki hirtelen tele lett lével és egész nap semmit sem csinál, ráér a szőrszálhasogatással foglalkozni. Gondolom az elkövetkezendő napokban ki fogja olvasni az egész jogtárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!