Jogilag tehetek valamit ha folyatosan beszólogatnak mert az utcájukban sétáltatom a kutyám? Burkoltan vagy nyíltan meg is fenyegetnek.
Az utca KÖZTERÜLET, bárki használhatja!
Abba az utcába mehetsz be, ahova csak akarsz, akár a kutyáddal is, nincs olyan törvény, ami ezt megtiltaná.
Arról nem te tehetsz, ha az utcában "lakó" kutyák a te kutyáidat megugatják : ez a dolguk!
(Amúgy a kutyák az idegeneket és a postást is vadul megugatják, akkor most tiltsuk ki a postást az utcából?)
Ha a kutyád a fák tövébe pisil, ezzel senkinek nem okozol kárt a közterületen, a szilárd ürülékét nyilván összeszeded utána, így semmi törvénybe ütközőt nem követtek el!
Szép is lenne, ha egyes emberek megszabnák, ki mehet be az ő utcájukba, vagy ki nem?... 8-o
Mert ezzel az erővel bárkibe beleköthetnek, hogy oda többet be ne tegye a lábát, stb., akár kutya nélkül is.
Érdekes, én 20 évig éltem vidéken, minden háznál volt kutya (nekünk is), soha nem volt problémám, ha kutyások sétáltak végig az utcában és az én kutyám is őrjöngött rajta egy sort. Kinéztem és elégedetten konstatáltam : milyen kis okos a kutyu, minden idegent jelez! ENNYI!
Rögtön tudtuk, ha az utcába belépett egy idegen : a kutyák azonnal jelezték! :D
De a kutyák ugatnak a sünre is, a postásra is, a becsöngető házalókra is... Ez a dolguk!
Nem a kutyákkal van a baj, inkább a sok hülye emberrel!
Képzeld kutyás vagyok ismerem a kutyafajtákat. Igen az emberek ezeker harci kutyáknak hiszi. És csak visítani tudnak az elkorcsosult testük (orr, görbe lábak) miatt. Gondolok itt bullterriert és valamilyen keverékre, majd leközelebb megnézem. Csak sajnos az ő kutyái sosem sétálnak, kerítés helyett fal van és a kertben csak beton...
A másik hozzászólónak meg üzenem, hogy nem tudja milyen szükségeteleti vannak egy kutyának akkor sajnálom az ő állatait! Alapvető szükséglet a séta és a szocializáció a környezet felé.
Amúgy egy másik beszóló rotija egyszer "véletlenül" kint volt és majdnem megölte a kutyáim, mert épp pórázon voltak és nem volt időm elengedni. Ez a kutya ahányszor meglát egy kutyát, verekszik. Szerintem ez veszélyes. Ha nincs ott akkor a kutyám akkor engem harap meg?
Ezek ellen nem lehet tenni valamit?
Amikor közlik, hogy ha mégegyszer erre jövök kiengedik Pengét (roti), a német juhász, vagy véletlenül nem figyelnek pda amikor beállnak a kocsival? Nekem ezt szó nélkül tűrnöm kell és elkotródni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!