A nyugdíjasok eltartottak?
Nem, nem csak Orbánékkal van bajom, hanem az összes, előttük hatalmon lévő politikussal is. Mindegyik kormány eltapsolta a járulékokat, nem fektették be a pénzt.
Nem hinném, hogy a mai nyugdíjasok a nagy jólétet várják, csak azt, hogy ne kelljen választaniuk: fűtenek, vagy esznek? Aki ledolgozott 40 évet, az bizony letett már valamit az asztalra, és nem a sült galambot várja.
A szüleim korosztálya újjáépítette az országot a II. Világháború után, és ezt vedd szó szerint. Megvan még anyám kiskönyve, ahol feljegyezték, hány óra közmunkát végzett. Megélték Rákosit, akkor azt mondták, azért kicsi a fizetés, mert ingyenes lesz az oktatás, az egészségügy,olcsó a rezsi és még sok minden. Az én korosztályom azért volt hátrányban, mert sokan voltunk, és már messze nem ingyenesek vagy olcsók az általam említett dolgok. Megéltem a rendszerváltást (?),szembesültem azzal, hogy 35 évesen már öreg voltam a munkaerőpiacon, a gyerekemnek hiába van azóta diplomája, alig talált munkát. 30 évesek döntenek a sorsomról, ez van, de hogy a nyugdíjasokat bárki eltartottnak és nyűgnek tartsa, az felháborít és elkeserít.
Az én korosztályom rohadt nehéz helyzetben van: sokunknak él még a szülője, és lehet, hogy a gyerekeket is támogatni kell még.
Kívánom, ne kerülj olyan helyzetbe, mint tavaly én: anyámat nem tudtam itthon ápolni, mert nem engedhettem meg magamnak sem a pénz miatt, sem attól való félelmemben, hogy soha többé nem találok munkát.
Anyám kórházban halt meg, és engem azóta is furdal a lelkiismeret.
57 éves vagyok, elhasznált, fáradt. Ha mégsem tudok elmenni jövőre nyugdíjba, nem tudom, mi lesz. Nem tudom elképzelni, hogy még 5-10 év múlva is napi 4 órát kell utaznom azért, hogy 3 műszakban a minimálbérnél alig több pénzt keressek.
25/27-esnek.
Ne haragudj, nem neked szántam a bunkó szavakat, elnéztem, azt hittem, hogy az eredeti kérdést feltevő kérdezte, hogy hány gyereket neveltem fel? Mégegyszer: bocsánat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!