Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A nyugdíjasok eltartottak?

A nyugdíjasok eltartottak?

Figyelt kérdés
2012. jan. 28. 17:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Most akkor kivel is van a problémád tulajdonképpen, Orbánékkal? Vagy akár lehetne az előző bandával is, akik beígértek a nyugdíjasoknak fűt-fát, aztán majd fizeti, aki bírja. És nem, nincs nagy mellényem, csak látom, hogy az elvárások nagyok, csak az asztalra alig van letéve valami. Amit meg írtam, nem személy szerint neked szólt, hanem az egész nyugdíjas társadalomra nézve, akik várják öregségükre a bazinagy jólétet, csak hogy ki fogja fizetni, az a nagy rejtély.
2012. jan. 29. 14:43
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
15/21-nek. Drága öcsém. Te összesen nem vagy annyi éves amennyi szolgálati viszonyt /gyengébbek kedvéért ledolgozott éveket/ fel tudok mutatni. Azt sajnálom, hogy 63 éves vagyok és már aktívan nem dolgozhatok, mert csak több lenne a jövedelmem. Igaz, hogy a rendszerváltással a munkahelyeket ill. a munkát jól elQrtátok, mert azt gondoltátok,hogy avval,hogy beléptünk az únióban itt van a kánaán és nem kell dolgozni. Hát gyermekeim ott sem kolbászból fonják a kerítést ahogy ezt látjátok. Egyébként előre is illene tekinteni, mert elbotlotok.
2012. jan. 29. 15:10
 23/29 anonim ***** válasza:
78%

Nem, nem csak Orbánékkal van bajom, hanem az összes, előttük hatalmon lévő politikussal is. Mindegyik kormány eltapsolta a járulékokat, nem fektették be a pénzt.

Nem hinném, hogy a mai nyugdíjasok a nagy jólétet várják, csak azt, hogy ne kelljen választaniuk: fűtenek, vagy esznek? Aki ledolgozott 40 évet, az bizony letett már valamit az asztalra, és nem a sült galambot várja.

A szüleim korosztálya újjáépítette az országot a II. Világháború után, és ezt vedd szó szerint. Megvan még anyám kiskönyve, ahol feljegyezték, hány óra közmunkát végzett. Megélték Rákosit, akkor azt mondták, azért kicsi a fizetés, mert ingyenes lesz az oktatás, az egészségügy,olcsó a rezsi és még sok minden. Az én korosztályom azért volt hátrányban, mert sokan voltunk, és már messze nem ingyenesek vagy olcsók az általam említett dolgok. Megéltem a rendszerváltást (?),szembesültem azzal, hogy 35 évesen már öreg voltam a munkaerőpiacon, a gyerekemnek hiába van azóta diplomája, alig talált munkát. 30 évesek döntenek a sorsomról, ez van, de hogy a nyugdíjasokat bárki eltartottnak és nyűgnek tartsa, az felháborít és elkeserít.

Az én korosztályom rohadt nehéz helyzetben van: sokunknak él még a szülője, és lehet, hogy a gyerekeket is támogatni kell még.

Kívánom, ne kerülj olyan helyzetbe, mint tavaly én: anyámat nem tudtam itthon ápolni, mert nem engedhettem meg magamnak sem a pénz miatt, sem attól való félelmemben, hogy soha többé nem találok munkát.

Anyám kórházban halt meg, és engem azóta is furdal a lelkiismeret.

57 éves vagyok, elhasznált, fáradt. Ha mégsem tudok elmenni jövőre nyugdíjba, nem tudom, mi lesz. Nem tudom elképzelni, hogy még 5-10 év múlva is napi 4 órát kell utaznom azért, hogy 3 műszakban a minimálbérnél alig több pénzt keressek.

2012. jan. 29. 15:26
 24/29 anonim ***** válasza:
23/23-nak. Rendkivül meginditott a történeted és nagyon jól látod a dolgokat. Aki tőlünk pl.nekem is 42 év munkaviszony után sajnálja a nyugdijamat az nem anyától született. Milyen érdekes,hogy gyakorlatilag a védtelen embereket támadják a tehetetlenek. Hagytuk idáig elfajulni a dolgokat.
2012. jan. 29. 18:44
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy hány gyermeket neveltél fel a 40 év alatt? Csak érdeklődöm.
2012. jan. 29. 21:19
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Kettőt.
2012. jan. 30. 07:35
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt most majd azt válaszolnád, hogy azért szültem, mert nem akartam dolgozni, megelőzlek: 4 évet voltam GYES-en, és nem azért, hogy ne kelljen dolgozni, hanem azért, mert gyerekeket akartunk. Aki életet kapott, arra született, hogy életet adjon - kivéve, ha valaki erre egészségileg nem képes.
2012. jan. 30. 07:39
 28/29 anonim ***** válasza:

25/27-esnek.

Ne haragudj, nem neked szántam a bunkó szavakat, elnéztem, azt hittem, hogy az eredeti kérdést feltevő kérdezte, hogy hány gyereket neveltem fel? Mégegyszer: bocsánat!

2012. febr. 1. 11:19
 29/29 anonim ***** válasza:
90%
Eltartottak, de nem kitartottak, megdolgoztak, adóztak eleget azért, hogy most nyugdíjat kapjanak.
2012. febr. 1. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!