Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A nyugdíjasok eltartottak?

A nyugdíjasok eltartottak?

Figyelt kérdés
2012. jan. 28. 17:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Kb. egy éve mentem nyugdíjba, 45 év szolgálati idővel 62 éves koromban. Mit gondolsz, mennyi nyugdíj-járulékot fizettem be a 45 év alatt?

Kapok 63 ezer Ft nyugdíjat. Fizesd ki belőle egy kis lakás rezsijét és még mellette éljél meg belőle!

Azt írod, hogy nem golgoztam meg érte a 45 év alatt!!! Annyit biztosan dolgoztam, hogy most azt hiszem joggal várnám el, hogy legyen a nyugdíjam annyi, hogy ha szerény körülmények között is, de meg lehessen belőle élni!!!

2012. jan. 29. 08:40
 12/29 anonim ***** válasza:
0%

Mivel látom nem érthető, hogy nincs fedezet alapú nyugdíjrendszer, ezért leírom bővebben, hogy mi van: a nyugdíjjárulékot nem azért fizetted, hogy az addig bankban üljön és egy nap kivedd, hanem azért, hogy az akkori nyugdíjasok nyugdíjat kapjanak.

Ami nyugdíjat kapsz, azt nem ebből a pénzből kapod, hanem abból, amit a fiatalok most adóznak, szóval nem tudom, mirefel a sok elvárás.

Lehet lefele pontozni, de attól ez még így működik.

2012. jan. 29. 10:58
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
Ja igen, és tiltakozni nem most kell, hanem akkor kellett volna, amikor a régi szép időkben a nyugdíjjárulékod kámforrá vált az államkasszából, csak hát akkoriban még nem terjedt addig az ész ugyebár, csak most nyílt ki a csipa, hogy hé haver, hol a pénzem... A fiatalok meg rekordadót fizetnek, hogy eltartsák a rekordszámú magyar nyugdíjast, de hát ők le vannak sz*rva, az a dolguk, hogy kínlódjanak, miközben te bőszen építetted a kommunizmust, és ezt a csődtömeg országot hagytad rájuk. Jól mondom?
2012. jan. 29. 11:02
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

"ma 11:02"

Remélem a szüleidről is így vélekedsz, és ők még annyi nyugdíjat sem kapnak, mint az akivel vitatkozol.

2012. jan. 29. 11:46
 15/29 anonim ***** válasza:
0%

A szüleim felneveltek két gyermeket, akik segítik őket, és nem más kölykétől várják, hogy az kidolgozza a belét, meg lengetik a tüntetésen a táblát, hogy nekik milyen rossz. És főleg nem rinyálnak mindenhol hogy nekik milyen rossz, hanem azzal törődnek, hogy a következő generációnak jobb legyen, ha már ők így elk*rták.

Mellékesen megjegyzem, hogy az átlagnyugdíj magasabb, mint az átlagfizetés, szóval akkor hol is a gond? Túlórázzon mindenki és dögöljön éhen, mert a nagyrabecsült nyugger társadalomnak büdös, amit egy életen át ők maguk felépítettek?

2012. jan. 29. 11:52
 16/29 anonim ***** válasza:
10/15 Akkor azt amióta idáig írtak semmit nem értettél meg. Az alsó első három osztályába ,mert az értő-olvasó tudásoddal baj lenne, függetlenül a témától.
2012. jan. 29. 12:11
 17/29 anonim ***** válasza:
15/16 Valószinű,hogy jártál iskolába. Már általános iskolába is tanítottak számtani átlagot. Tudod, hogy az mi ? Nézz utána, és gondolkozz el, ha egyáltalán képes vagy rá ezek után.
2012. jan. 29. 12:21
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
Persze lehet jönni az inzultusokkal, meg álomvilágban élni, amelyben mindenki annak a gyümölcsét élvezi, amiért megdolgozott, vagy akár fel is ébredhetnél, Csipkerózsika.
2012. jan. 29. 12:23
 19/29 anonim ***** válasza:
Itt nem az átlag nyugdíjasokkal van a gond.Hanem azokkal a nyugdíjasokkal akik 3-400 ezer forintokat vesznek fel havonta,mindeközben már 80-90 évesek.Van ilyen bőven,elhihetitek mert olyan helyen melóztam ahol az ilyen kisnyugdíjasok élték a luxus életüket.Persze a felét elhordták a "gyerekek".A gond csak az,hogy ezeket mi fizetjük.
2012. jan. 29. 13:38
 20/29 anonim ***** válasza:

13/19-esnek!

Nagy a mellényed, hidd el, lesz az kisebb is, mire olyan szerencsés öreg leszel, mint én.

Hol kellett volna tiltakoznom, hogy a tőlem levont járulékot nem fektették be? Te most tiltakoztál, hogy Orbánék lenyúlták a magánnyugdíj pénztárak pénzét?

Csak hogy kerülgessen a sárga irigység: jövőre nyugdíjba megyek, amint meglesz a 40 év munkaviszonyom. Ha szerencsés vagyok, lesz vagy 80 ezer forint nyugdíjam.

Egyébként én is sok adót fizetek a jövedelmemhez képest.

Látom: Orbánéknak sikerült alkalmazni a jól bevált módszert: oszd meg és uralkodj! Az öreg azt hiszi, hogy neki azért nincs, mert a fiatalok kapnak, a hozzád hasonló dilisek meg azt hiszik, hogy azért jut nekik kevés, mert a nyuggerek kapnak sokat. Közben meg Orbánék jót röhögnek a markukba!

Ratkó gyerek vagyok, sokan voltunk egy osztályban, miattunk született sok gyerek 1974 körül, és most miránk haragszanak a fiatalok, mert nyugdíjba szeretnénk menni.

2012. jan. 29. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!