Honnan ered a nyugdíjasok ingyenes tömegközlekedésének az ötlete? És ez más országokban is így van?
Szegények.... most komolyan megsajnáltam őket. Már a kérdés olvasásakor lepergett előttem, hogy a környezetemben lévő idős nénik ott zokognak, hogy már az unokáikhoz sem fognak tudni elmenni.
Elszomorító, de tényleg nem tudnák kifizetni.
Mit lehet pl. 28 000 Ft nyugdíjból csinálni?
"Honnan ered a nyugdíjasok ingyenes tömegközlekedésének az ötlete?"
Olcsóbb adni néhány ilyen kedvezményt, mint emelni a nyugdíjakat.
"És ez más országokban is így van?"
Van, ahol igen, van, ahol nem.
Èn svédországban élek, és itt 80+ öregek, nem is kapaszkodnak, ott álnak a busz közepén és beszélgetnek, miközben minden fiatal ül hátul az üléseken..
Ellég durva, és lehet most azt gondoljátok hogy nyugottan megy a busz, én fiatal 20 éves fiatal úrként, nem tudok állni a buszon mert össze vissza repülnék, nem tudom mit csinálnak. Ahoz képest magyarországon még a 60 éves néninek is segítségkell ahoz hogy feljusson a villamosra...
Szerintem jogos hogy ingyen utazgathatnak
Ez egy elég érdekes dolog, mert tudtommal ingyenes tömegközlekedés sehol nincs, max az állam fizeti a nyugdíjasok helyett, és ezáltal hat ingyenesnek, holott nem az.
Ha belegondolsz, ezért van itthon is felháborodás, ugyanis a kormány a fogyasztói árkiegészítést csökkenti, és így kevesebb pénzből kell gazdálkodnia pl. a MÁV-nak is. Ez pedig azt jelenti, hogy a cég csak úgy tudja megoldani a kieső összeget, ha a kedvezményt csökkenti. Pl. az 50%-os kedvezményt lecsökkenti 33%-ra, csak így példaként. Tehát elméletben a jegy nem drágul, csak a fogyasztóra terhelik át a hiányzó összeget, az attól még ugyanúgy teljes áru, csak mi kedvezményes árat fizetünk.
Én nem sajnálom őket, de ami számomra szomorú, hogy gyesen vagyok a kisfiammal, ami azt jelenti hogy 25 ezer forintot kapok. Ez még a 28 ezer forintos nyugdíjnál is kevesebb, és nem kapok ingyen bérletet.
Egyedül Pesten adnak ilyet az anyukáknak, de hát sajna más városban lakunk.
A párom dolgozik tisztességesen, még is mire mindent kifizetünk, nem marad pénzem nekem is a 7 ezer forintos bérletre.
Úgyhogy ölben cipelem mindenhova a kisgyereket, vagy megveszem ha nagyon muszály a buszjegyet(360 ft.) miközben állok a buszon a kisgyerekkel mert senki nem adja át a helyet.
# 5/8
Itt örüljön az ember ha nem viszi el egy infarktus vagy valami 50 évesen,nemhogy még 80 évesen buszozni is tudjon.Az hogy a buszon nem tudsz megállni és nehéz felszállni a villamosra,a rossz utak,és az elavult járműpark sara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!