Mit tehetnek a nyugdíjasok az alacsony nyugdíjak ellen? Mi lenne, ha "nagyoknak" is annyiból kellene megélni, mint a nyugdíjasnak?
1. Semmit. :(
2. Éhenhalnának! :)
A nyugdíjasoknak mint választópolgároknak jelentős része van a "nagyok" megválasztásába. Sajnos az ország növesztett a seggére egy nagyokból álló szemölcsöt, és senki sem tudja, hogy hogyan lehetne eltávolítani. Mi magyarok egy dologhoz értünk. Nagyon tudunk sírni, panaszkodni, és sajnáltatni magunkat. Ha a franciáknak nem tetszik valami, kimennek az utcára, és Párizsban megtöltik a sugárutakat. Ha Budapesten 20 ember kimegy az utcára a kereskedelmi tv-k már tömegdemonstrációról beszélnek, és felrendelik a vidéki rendőröket pestre erősítésnek. Vicc az egész.
Szóval kedves nyugdíjasok. Valamikor Önök is aktív munkavállalók voltak. Akkor kellett volna a sarkukra állni és olyan "nagyokat" választani, akik most biztosítanák Önöknek a megfelelő nyugdíjat.
VISSZAKÉRDEZNÉK:
Mit tehetnek a kismamák az alacsony gyes, családi pótlék ellen? Mi lenne, ha "nagyoknak" is annyiból kellene megélni, mint a kismamáknak?
Kedves nyugdíjasok, maguk kapnak nyugdíjat, mert volt munkájuk, és volt olyan tisztességes a munkáltatójuk, hogy bejelentette Önöket.
Hadd kérdezzek vissza: Mit tehet 70 éves nagymamám, aki nem ért a joghoz, és csak általános iskolát járt, és úgy átverték a munkáltatói (vidéken messze a tűztől megtehették), hogy nem jelentették be, és nem kap nyugdíjat, csak szociális segélyt, aminek az összege alacsonyabb a nyugdíjnál? De neki is élni kell valamiből...
És mit tegyen egy pályakezdő, ha nem kap munkát? Mehet utcát söpörni, és még annyi pénzt se kap, míg munkát talál, mint a nyugdíjasok, és neki is élni kell valamiből...
És a kismama, aki előttem írt...
Soroljam tovább?
Önök kérték anno, Önök is választópolgárok, nosza...
Tudják, mit, kedves nyugdíjasok, akik csak siránkoznak sanyarú sorsukon (mély tisztelet a kivételnek), az én egyik nyugdíjas korú nagynéném volt olyan stramm nő kb. 10 évvel a nyugdíja előtt, hogy fogta magát és kiment külföldre dolgozni siránkozás helyett, ápolóként egy családhoz, és most ő nem siránkozik, de ezért meg is tett mindent még a nyugdíj előtti években.
Kedves kérdező és válaszolók!
Én meg azt szeretném tudni, hogy rendesen, becsületesen (nem minimálbéren bejelentett) dolgozó magyar állapolgár, a hozzám hasonló 1,2 millióval együtt (mert ennyien vagyunk összesen), mit tehetnék, hogy ne én fizessem, a sok nyugdíjas, évekig gyesen/gyeden lévő, minimálbéres vállalkozó, feketén dolgozó, munkanélküli stb. segéylét, egészségügyi ellátását stb.
Mit tegyek, hogy ha november közepén kimegy a derekam, hogy nem tudok felállni és csak január 21-re kapok időpontot az ortopédiára?
Erre tessék nekem válaszolni, aztám majd érdekel bárki siráma is...
Tudják, kedves nyugdíjasok, és utolsó válaszoló, pályakezdőként nem jókedvemben állok a munkaügyi kirendeltség előtt hajnalban fagyoskodva, mert a beküldött önéletrajzomat a munkahelyek 99%-áról vagy visszautasítják, mert pályakezdő vagyok, vagy válaszra se méltatnak.
Most kaptam egy munkát, de oda is csak februárban tudok beállni, de ez se referencia értékű, mert nem a szakmámban kaptam munkát. Pedig értek a szakmámhoz, amit tanultam. De el kellett vállalni valamit, mert nem akarok segélyből élni.
De mit tehetnék én és a hozzám hasonló tisztességes pályakezdők, hogy tanulmányainknak megfelelő munkát kapjunk?
Majd ha állambácsi képes lesz megváltoztatni erről a cégek gondolkodásmódját, és értékelik végre a pályakezdőt is, akkor majd érdekel azok panasza is, akik ilyen problémával nem kell, hogy küszködjenek.
Ne haragudjon senki, az utóbbiakban említett magyar jó tulajdonságokkal válaszolt mindenki. Kivéve talán a piacon árulós bácsika nénike valász tetszett. Miért? Mert ez az egy pozitív. Nyugdíjasokat okoljátok mert ilyen államvezetést választottak? Miért Te jobbat választasz a "választékból"?
Amíg nincs olyan választáls, hogy az egészet le lehet válatni addig maradunk itt ahol vagyunk, még mélyebbre süllyedünk és a DEFLÁCIÓ örökre ismeretlen fogalom lesz.
Mit tehetnek a nyugdik az alacsony nyugdíjak ellen? Az ellen semmit, de azért hogy legyen plusz pénzük egy kisebb réteg tényleg tud tenni, hogy kimegy árulni a piacra, kimegy külföldre bár ez 10000ből 1 köbö.
Úgy érzem a kérdező azt a választ akarja hallani hogy semmit. Hát tessék: Semmit nem tehet az ellen hogy több legyen a nyugdíj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!