Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Akkor most hogyan is kell...

Akkor most hogyan is kell értelmezni a tulajdon védelmére vonatkozó új alkotmányos jogokat?

Figyelt kérdés
Tudom, nem fogalmaztam szakszerűen. Tehát a kérdés az, hogy tulajdonképpen mit is tehetek, ha valaki illetéktelent az udvaromban, vagy a házamban érek? Emberi nyelven, ha lehet. :)
2012. jan. 15. 10:31
1 2 3
 11/22 bumbi02 ***** válasza:
ez azért már vicc hogy egy törvénycikket bemásolok - ami egy az egyben HASZNOS - és 0%on áll a kommentem....
2012. jan. 16. 22:32
 12/22 A kérdező kommentje:
Azért 0%-os, mert egy 1978-as törvényt másolsz be mindenhova, mikor nyilván való, hogy nem erre irányul a kérdés. Megértettük, hogy nagyon okosan megtaláltad ezt a paragrafust, és tisztában vagy vele, hogy az új alkotmány a BTK nélkül egyelőre még semmi, de ezt mi is tudjuk. A kérdésnek az volt a lényege, hogy az alkotmányban felvázolt lehetőség mit jelent pontosan. Tetszik érteni?
2012. jan. 17. 17:33
 13/22 A kérdező kommentje:
Az meg mennyire magyar már, hogy "én úgy is béna vagyok, nem tudnám megvédeni magam, akkor meg minek ilyen törvény"? Esetleg azért, mert egy gázpisztollyal, meg egy bézbóz ütővel felszerelkezve, és a jogos elpics@zás lehetőségének teljes nyugalmával eshetek neki a betörőnek? Igen, ezért fontos. Van veteményem, értékem az udvaromban. Ha végre ki jön az új BTK, és legalizálják, jajj annak, aki illetéktelent bent találok. Nyilván az átlag tolvaj cigány, aki a veteményt lopja, az nem gépfegyverrel fog felvonulni.
2012. jan. 17. 17:38
 14/22 bumbi02 ***** válasza:

Azért 0%-os, mert egy 1978-as törvényt másolsz be mindenhova, mikor nyilván való, hogy nem erre irányul a kérdés. Megértettük, hogy nagyon okosan megtaláltad ezt a paragrafust, és tisztában vagy vele, hogy az új alkotmány a BTK nélkül egyelőre még semmi, de ezt mi is tudjuk. A kérdésnek az volt a lényege, hogy az alkotmányban felvázolt lehetőség mit jelent pontosan. Tetszik érteni?

És tetszik érteni hogy EGYELŐRE ez a hatályos törvény?? Hiába ír az alkotmány valamit , annak akkor lesz csak "értelme, tartalma" ha majd kész az új BTK.. De egyelőre az a hatályos amit én másoltam be..

Ha nem mondták ki hogy az a törvény a jelenlegi alkotmánnyal ütközik, akkor hatályos. És tudtommal nem mondták ezt, és nem is módosították még.

A kérdés pedig az volt:

tulajdonképpen mit is tehetek, ha valaki illetéktelent az udvaromban, vagy a házamban érek

Erre szerintem válaszoltam.. az alkotmány alapján nem lehet értelmezni hogy mit tehetsz.. mert az csak "alaptörvény".. a BTK-ba van meghatározva hogy mit tehetsz.. Bár szerintem fölöslegesne magyarázom...

2012. jan. 17. 17:46
 15/22 bumbi02 ***** válasza:
az alaptörvény pedig csak útmutató.. nem rendelkezik olyanokról pontosan minthogy miket tehetsz ha valaki illetéktelen behatol az udvarodba..
2012. jan. 17. 17:49
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem kívánom, hogy ilyen helyzetbe kerülj, de...

A gázpisztoly édes kevés lesz, persze a veteményesedet megdézsmálók akkor is elmenekülnek, ha nincs gázpisztolyod.

De ha betörnek hozzád mit csinálsz? Hozzájuk dobod, mert kb. akkor érsz el valamit. Pontosan arról van szó, hogy megint szavakkal akarják megoldani a problémákat. Eddig is megvédhetted magadat, ezután is, csak nincs mivel. A kertedbe bemászó cigányt meg most se verheted agyon, ne reménykedj.

2012. jan. 17. 18:12
 17/22 anonim ***** válasza:

"ez azért már vicc hogy egy törvénycikket bemásolok - ami egy az egyben HASZNOS - és 0%on áll a kommentem...."

Igen te a hatályos Btk.-ból idéztél -az, hogy1978-tól foltozgatták, irreleváns- , de az Alkotmány magasabb szintű törvény, úgyhogy nyugodtan apríthatod a bűnöző urakat, ha meglátogatnak.

2012. jan. 18. 12:18
 18/22 anonim ***** válasza:

"A kertedbe bemászó cigányt meg most se verheted agyon, ne reménykedj."

Nyugodtan agyon, bocsánat fejen csaphatod, megszüntette az Alkotmány az arányosságot.

2012. jan. 18. 12:20
 19/22 bumbi02 ***** válasza:

Igen te a hatályos Btk.-ból idéztél -az, hogy1978-tól foltozgatták, irreleváns- , de az Alkotmány magasabb szintű törvény, úgyhogy nyugodtan apríthatod a bűnöző urakat, ha meglátogatnak.

Jól van, akkor legközelebb lőjétek fejbe azt aki épp mászik át a kerítéseteken, aztán meglátjuk, szerintem teljesen fölöslegesen írok akármit is...csak kezdjetek el már most gyűjteni ügyvédre.

2012. jan. 18. 18:34
 20/22 A kérdező kommentje:

bumbi2 Te most tényleg meg akarod magyarázni, hogy nekem hogyan kellene értenem a saját kérdésem? :) Nem a bíróságon, vagy nyelvtan órán vagyunk, hogy mondatelemzés útján állapítsuk meg, hogy mire irányult a kérdés. Rajta kívül mindenki érti.

De ha már mondat elemzés/értelmezésnél tartunk: "...védelmére vonatkozó új ALKOTMÁNYOS jogokat?" Tehát nem a büntető jogi törvényeket kérdeztem, hanem az alkotmányos JOGOKAT. Nem mindegy. És a százalékodból ítélve, nem csak én látom így. Én még csak nem is szavaztam. Azért mikor valaki szerint 10-20-100 ember hülye, akkor lehet, hogy nem bennük van a hiba. ;)

2012. jan. 18. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!