Közös tulajdon eladása?
Figyelt kérdés
Van egy autó aminek a nagyobb része az enyém. De van még két rokonom is akiknek van benne részük. A kérdésem az, hogy ők a részüket eladhatják-e bárkinek is az én beleegyezésem nélkül? És mi van akkor ha én nem egyezek bele?2011. dec. 8. 17:11
2/11 A kérdező kommentje:
mit kellene találnom benne?
2011. dec. 8. 18:00
3/11 dizus válasza:
Gondolom bele van írva,hogy ki a tulajdonos.Mi van oda írva?
4/11 A kérdező kommentje:
Az én nevem szerepel benne. A másik két emberé nem.
2011. dec. 8. 18:31
5/11 A kérdező kommentje:
És ez azt jeleni h ők nem adhatják el a beleegyezésem nélkül?
2011. dec. 8. 18:33
6/11 dizus válasza:
Mi alapján adhatnák el?Azt adhatod el,aminek rendelkezel a tulajdonjogával.Nem is értem mi az hogy "van benne részük" ?Adtak lóvét neked a kocsi megvételére,vagy hogy?Írd le a frankót,akkor lehet tanácsot adni!
7/11 A kérdező kommentje:
Van egyautó ami 4/5 részben az enyém a maradék része még másik két emberé. Nos, nem szeretném azt hogy a tuttom nélkül eladják a részüket az autóból. A forgalmiban én vagyok a tulajdonos.
2011. dec. 8. 18:53
8/11 dizus válasza:
Mond már el mi az az 1/5-öd rész?Az hogy keletkezett?Hogy lettek szerinted tulajdonosok?
9/11 anonim válasza:
Az autó nem ingatlan, amit a földhivatalban nyilvántartanak.
Kell fizetned kötelezőt, a biztosító nyilvántartja a tulajdonost, kell fizetned adót, az önkormányzat nyilvántartja, van forgalmid, a rendőrség nyilvántartja a tulajdonost. Ezek közül valahová be van jegyezve a másik kettő? Ha nem, akkor ki tartja nyilván, hogy 3 tulajdonos van. Ha pedig igen, ők is fizetik a rájuk eső részt?
Ezért értelmetlen a kérdésed.
Az egy másik dolog, ha az autó nem nálad van, és valaki más suttyomban eladja egy gyanútlan baleknak. Akkor futhatsz az autód után, mert a rendőrség nem fog. Következtetés: ne add senkinek a autód, és nem tudják eladni.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
következtetés= senkinek nem adom oda a kocsit és kész!!!
2011. dec. 8. 19:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!