2012 január 1. új törvény a kiskorúakra?
Ne menj mert én is megyek s én hentes vagyok... De ugyanakkor nyugodtan menj mert Batman úgyis megvéd.
Komolyra fordítva a szót: kérdezd meg a szüleidet, mert ha van törvény ha nincs, 15 évesen illik megkeresni őket éjszakai ügyletekben.
EMBEREK!
Megszavazták de nem fogadták el nem, még nem jött le a közlönyben. Ettől függetlenül örülök hogy felnyílt az embereknek a szeme hogy a fidesz egy kisdiktaturát akar csinálni. Azért érdekes dolgok történnek, volt egy ilyen kérdésem is hogy miért viszik ki a Nemzeti Galériát a várból amikor nagyon is jó helyen van ott:Szerinted hol fog lakni Viktor király?? Szomorú...És aki azt mondja hogy a gyurcsány rosszabb volt az nyissa ki a szemét mert nincs olyan politikus aki minden ígéretet betart...de aki a saját országát teszi tönkre abból csak egy van Orbán Viktor. És a komikus és egyszerre felháborító az az hogy hoznak egy tucat igazságtalan törvényt és utána állami pénzből megünneplik magukat és a tüntetésről készült riporton egy másik képet raknak be ahol az opera előtt nem áll senki miközben megközelítőleg 100.000 ember állt ott...
Jogszabály ide jogszabály oda: egy 16 éven aluli gyerek ne tartózkodjon kinn az utcán este 10 után és persze se discoba vagy más szórakozó helyen, de még házibuliban sem. Persze a 16-18 év közöttiek már más kategória, mert őszintén melyik kamasz viselné jól ha az anyja vagy az apja kíséri ha például szórakozni szeretne menni, de ebben az esetben se árt ha a szülő tud arról, hogy a gyereke merre tartózkodik.
csak egy szülő vagyok mindenféle jogi diploma nélkül
Az utolsó hozzászólóval abszolút egyet értek!
Szerintem is ez teljesen egyén-függő, és hadd döntse már el a szülő, hogy engedi-e a gyerekét, vagy nem! Vannak olyan 10-12 éves kisgyerekek, akik pl. sportolnak, és a délutáni versenyek estébe nyúlnak, esetleg ne adj' Isten fél 9 körül egyedül kell hazamenniük - és elég ügyesek, megbízhatóak is ehhez!
Előfordul, hogy valaki olyan messzire jár iskolába, hogy korán, 5:30-as busszal kell pl. indulnia, vagy esetleg este később ér haza egy különóráról.
Olyan is van - saját példa -, hogy valaki 15-16 évesen színházrajongó, és ezért sokszor (akár hétköznap is) a színházi előadás után, 10- negyed 11 körül kell hazajutnia. (Értem pl. általában jöttek, de sokszor volt egy találkozási pont, amíg nekem el kellett menni a színháztól.)
Nem csak részeg és kallódó gyerekek/fiatalok mászkálnak az utcán.
És igen, a Kormány ilyen szinten ne szóljon bele a családok dolgaiba, ezt azt hiszem, mindenkinek joga megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!