Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2012 január 1. új törvény a...

2012 január 1. új törvény a kiskorúakra?

Figyelt kérdés
Valami ilyesmit hallottam hogy este 10től reggel 6óráig nem lehetnek az utcán 18éven aluliak 18éven felüli felügyelete nélkül mert ha elkapják őket a rendőrök 100ezer forintos büntetés és 3 alkalom után nevelő intézetbe kerülnek.Ez lehet hülyeség vagy más is hallotta már?
2011. dec. 30. 10:08
1 2 3 4
 31/38 anonim válasza:

Ne menj mert én is megyek s én hentes vagyok... De ugyanakkor nyugodtan menj mert Batman úgyis megvéd.

Komolyra fordítva a szót: kérdezd meg a szüleidet, mert ha van törvény ha nincs, 15 évesen illik megkeresni őket éjszakai ügyletekben.

2012. jan. 2. 20:46
 32/38 anonim válasza:

EMBEREK!

Megszavazták de nem fogadták el nem, még nem jött le a közlönyben. Ettől függetlenül örülök hogy felnyílt az embereknek a szeme hogy a fidesz egy kisdiktaturát akar csinálni. Azért érdekes dolgok történnek, volt egy ilyen kérdésem is hogy miért viszik ki a Nemzeti Galériát a várból amikor nagyon is jó helyen van ott:Szerinted hol fog lakni Viktor király?? Szomorú...És aki azt mondja hogy a gyurcsány rosszabb volt az nyissa ki a szemét mert nincs olyan politikus aki minden ígéretet betart...de aki a saját országát teszi tönkre abból csak egy van Orbán Viktor. És a komikus és egyszerre felháborító az az hogy hoznak egy tucat igazságtalan törvényt és utána állami pénzből megünneplik magukat és a tüntetésről készült riporton egy másik képet raknak be ahol az opera előtt nem áll senki miközben megközelítőleg 100.000 ember állt ott...

2012. jan. 3. 18:14
 33/38 anonim ***** válasza:
Feri vágta tönkre a gazdaságot, Orbán hibája csak annyi, hogy elszállt kicsit az esze a kétharmadtól és nem bírja kezelni a szétqrt gazdaságot, ami még érthető is lenne, mert nagyon nem lehet vele mit kezdeni, de legalább ne ba.romkodna törvényekben.
2012. jan. 3. 20:41
 34/38 anonim válasza:

Jogszabály ide jogszabály oda: egy 16 éven aluli gyerek ne tartózkodjon kinn az utcán este 10 után és persze se discoba vagy más szórakozó helyen, de még házibuliban sem. Persze a 16-18 év közöttiek már más kategória, mert őszintén melyik kamasz viselné jól ha az anyja vagy az apja kíséri ha például szórakozni szeretne menni, de ebben az esetben se árt ha a szülő tud arról, hogy a gyereke merre tartózkodik.

csak egy szülő vagyok mindenféle jogi diploma nélkül

2012. jan. 4. 11:06
 35/38 anonim válasza:
az előttem szólónak csak annyit mondanék, hogy az jó nagy baromság hogy 16 év alatt se házibuliban se máshol ne tartózkodjon egy gyerek 10 után.. és akkor szilveszter? vagy hasonlók? és különben is ezt nehogy már a kormány döntse el a szülők helyett,hisz mégis csak az anyám nevel és nem az a tetű.. másrészt pedig egyéni kérdés, hogy kit lehet elengedni tovább vagy kevesebb ideig.. személytől függ
2012. jan. 4. 15:59
 36/38 anonim ***** válasza:

Az utolsó hozzászólóval abszolút egyet értek!

Szerintem is ez teljesen egyén-függő, és hadd döntse már el a szülő, hogy engedi-e a gyerekét, vagy nem! Vannak olyan 10-12 éves kisgyerekek, akik pl. sportolnak, és a délutáni versenyek estébe nyúlnak, esetleg ne adj' Isten fél 9 körül egyedül kell hazamenniük - és elég ügyesek, megbízhatóak is ehhez!

Előfordul, hogy valaki olyan messzire jár iskolába, hogy korán, 5:30-as busszal kell pl. indulnia, vagy esetleg este később ér haza egy különóráról.

Olyan is van - saját példa -, hogy valaki 15-16 évesen színházrajongó, és ezért sokszor (akár hétköznap is) a színházi előadás után, 10- negyed 11 körül kell hazajutnia. (Értem pl. általában jöttek, de sokszor volt egy találkozási pont, amíg nekem el kellett menni a színháztól.)

Nem csak részeg és kallódó gyerekek/fiatalok mászkálnak az utcán.

És igen, a Kormány ilyen szinten ne szóljon bele a családok dolgaiba, ezt azt hiszem, mindenkinek joga megoldani.

2012. jan. 4. 16:27
 37/38 Csicskalángos007 válasza:
Egy 14-16 éves hülye gyerek ne legyen kint az utcán és piáljon.Ezért hoztak ilyen "törvényt".márha hoztak.Milyen dolog az,hogy 14-16 évesen részegen támolyog az utcán?Szánalom.Egyébként...Elég sokat vagyok a városban 8 után,s őszintén megmondom,nem látok ám olyan sok 18 éven alulit...Szóval,ezt a felbődülést hagyja abba mindenki....A másik meg,hogy agyvalószinűséggel,ha a rend ébredező őrei lefülelnek egy 17 éves gyereket,akkor nem fogják felelősségre vonni sem őt,sem pedig a szülőket.Ők is tudják,hogy szinte semmi nem választja el egy 18 évestől.Szóval már csak ezért is hülyeség azonnal köpködni,hisztériázni.
2012. jan. 4. 18:50
 38/38 anonim ***** válasza:
Elég betarthatatlan lenne ez a törvény ha létezne. DE ILYEN NINCS!
2012. jan. 4. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!