Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2012 január 1. új törvény a...

2012 január 1. új törvény a kiskorúakra?

Figyelt kérdés
Valami ilyesmit hallottam hogy este 10től reggel 6óráig nem lehetnek az utcán 18éven aluliak 18éven felüli felügyelete nélkül mert ha elkapják őket a rendőrök 100ezer forintos büntetés és 3 alkalom után nevelő intézetbe kerülnek.Ez lehet hülyeség vagy más is hallotta már?
2011. dec. 30. 10:08
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Nem kijárási tilalmat vezetne be ez az amúgy nem létező törvény, hanem kötelezővé tenné, hogy nagykorú nélkül nem mehetne ki kiskorú éjjel az utcára.

De légyszíves mutass már tényleg bármit az alkotmányból ami ezt tiltaná.

Addig is:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. jan. 1. 17:16
 22/38 anonim ***** válasza:
A szabad mozgáshoz való jog pl.
2012. jan. 1. 18:14
 23/38 anonim ***** válasza:
9%
Kár, hogy nincs ilyen pont az alkotmányban.
2012. jan. 1. 18:57
 24/38 anonim ***** válasza:
83%

Kár, hogy nem értesz az alapjogokhoz.

De nem fogok veled vitatkozni, ha szerinted rendben van így ez a szabály, szíved joga.

Mint, ahogy nekem is, hogy mélységesen felháborodjak ezen, meg a hasonlókon, ami ebben az országban folyik.

Szóval, mivel úgysem győzzük meg egymást, inkább hagyjuk is abba. Ha egyetértesz ezzel, akkor örülj neki. Ennyi.

2012. jan. 1. 19:02
 25/38 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet, csak utálom az ilyen paprikajancsi jogászpalántákat mint te. Azt se tudod hol lehet megtalálni az alkotmányt, egy büdös sorával nem vagy tisztában, azt sem bírod felfogni, hogy amire te gondolsz az a személyi szabadság joga (igen, ebben van benne a "mozgáshoz való jog" amit te próbálsz felvázolni). Továbbá az sincs bent az aprócska agyacskádban, hogy már évek, ha nem évtizedek óta van ilyen rendelkezés egy rakás településen és ha alkotmányellenes lenne akkor már régen felléptek volna ellene, de a rendszerváltás óta lévő kormányok egyike se tette, szóval mi mint laikusok jobb ha felfogjuk, hogy lehet ilyet csinálni.

Segítek: [link]

Keresd ki ami szerinted tiltja ilyen törvény elfogadását. Csókoltatlak.

2012. jan. 1. 20:36
 26/38 anonim ***** válasza:
87%

Jogász vagyok (és nem "palánta"), úgyhogy az Alkotmányt talán megtalálom, de azért köszönöm a kioktatást...

Tény, hogy az újat még nem tanulmányoztam át, elsősorban ugyanis nagyobb problémát jelentenek az irodánknak a cégeljárással kapcsolatos változások, úgyhogy egyelőre azokat és az adójogszabályokat bújjuk.

De attól még az alapjogokhoz értek kicsit, különösen, hogy - tekintettel arra, hogy mindig érdekelt ez a téma - külön ezzel a területtel foglalkozó szemináriumokon vettem részt az egyetemen, és azóta is tagja vagyok egy társaságnak, mely - bár főleg büntetőjogi megközelítésben - foglalkozik az alapjogokkal és azok érvényesülésével is.

De az ember ugye holtig tanul, úgyhogy köszönöm, áttanulmányozom az általad mutatott linkeket is. :)

2012. jan. 1. 20:46
 27/38 anonim ***** válasza:
Ja jó, én meg alkotmánybíró vagyok, és teljesen értek hozzá és lehet ilyet, mint a 2000 mutatott példa is szemlélteti.
2012. jan. 1. 22:37
 28/38 anonim ***** válasza:
Oké, ahogy akarod.
2012. jan. 1. 22:39
 29/38 A kérdező kommentje:
Na akkor most hogy van ez az egész?15évesen kimehetek az utcára 8 vagy 10után szülői felügyelet nélkül vagy nem?
2012. jan. 2. 18:23
 30/38 anonim ***** válasza:
Menj isten hírével, nincs ilyen törvény.
2012. jan. 2. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!