Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok-e karácsony...

Köteles vagyok-e karácsony hajnalán közmunkásként havat takarítani?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 2 napban sok hó esett (hegységben lakunk). Ma hajnalban (engem 5.15 felé) felhívta a közmunkásokat az alpolgármester, hogy a község útjairól, járdáiról takarítsuk le a havat. Minden kollégám felháborodott, hiszen családosak (ráadásul a diplomásakat is behívták).

1. én már az összes szabimat kivettem év végére, így már dolgoznom sem kéne

2. miért nem hívják a közútkezelőt?

3. a szerződésem szerint hétfőtől péntekig reggel 7-től délután 1-ig dolgozom, és irodai munkára vagyok felvéve, nem havat túrni

Tegyek-e jogi lépéseket?

2011. dec. 25. 10:43
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
88%
Csak azért mert igényt tart a segélyre... két éve.
2011. dec. 25. 12:13
 12/38 anonim ***** válasza:
0%

"Khrhm...köszi, de már több, mint 4 hónapot alkalmaztak, de ne nézzenek már Paprika Jancsinak csak azért, mert régen a tanulatlan közmunkásokat bármire lehetett kényszeríteni (pl. árokásás nagy esőben és sárban)"

Hát nemtom te hol élsz, én is voltam közmunkás, den kem egyszer akartak olyan munkát adni, ami egyébjént jogszerű és munkakörbe tartozó volt, de nekem nem volt szimpatikus, úgy felrúgtam a csávót hogy több mint egy hétig táppízen vót.

2011. dec. 25. 12:15
 13/38 anonim ***** válasza:
84%

"A diplomásokat is :). Hogy oda nem rohanjak..."

Én diplomást sose vezényelnék ki hólapátolásra. Ott a város csőhálózata ami gyakran dugul el egy egy nagyobb kulától, takarítsák azt!

2011. dec. 25. 12:17
 14/38 anonim ***** válasza:

"hát ti milyen finnyások vagytok!"

Mér lennének finnyások? Most írta, hogy ástak. Én például december elejétől január végéig ki sem szoktam menni, épp csak boltba.

2011. dec. 25. 12:18
 15/38 anonim ***** válasza:

"Ja, meg például azért, mert - a munka törvénykönyvének ellentmondva - az önkormányzat nem biztosít sem védőfelszerelést, sem szerszámokat, ezeket mindenkinek magával kell vinnie."

Akkor munkaügyi bíróság. Nekem a vízügy épp emiatt fizetett ki 1.7 millió forintot.

2011. dec. 25. 12:20
 16/38 anonim ***** válasza:
40%

"Most ti azoknak a pártját fogjátok, akik kihasználják az embereket?"

Nemvágom melyik mondatomból jött le, hogy azok pártját fognám. Minden munkaadót úgy utálok mint a szart még az államiakat is.

2011. dec. 25. 12:21
 17/38 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lennél köteles, munkaszüneti nap van, karácsony.
2011. dec. 25. 12:25
 18/38 anonim ***** válasza:
74%

Nos kedves hölgyem!

Én egyetlen dolgot tudok mondani. Az ember semmire sem köteles. Nekem hiába mondtak bármit úgyis csak olyan munkát csináltam meg ami nekem is tetszett. És akkor mit tudnak csinálni? lerajzolnak és kiradíroznak? :D

2011. dec. 25. 12:25
 19/38 anonim ***** válasza:

"Szerintem nem lennél köteles, munkaszüneti nap van, karácsony."

Akkor sem ha munkanap van. Mert szerinted mi történik, ha azt mondja, köszönöm ehhez nincs kedvem? Tarkónlövik? Ne nevettess már!

2011. dec. 25. 12:27
 20/38 anonim ***** válasza:
50%
Ha azt mondja, hogy nem akarja akkor báj-báj segély. Legalábbis így kéne történnie.
2011. dec. 25. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!