Köteles vagyok-e karácsony hajnalán közmunkásként havat takarítani?
Az utóbbi 2 napban sok hó esett (hegységben lakunk). Ma hajnalban (engem 5.15 felé) felhívta a közmunkásokat az alpolgármester, hogy a község útjairól, járdáiról takarítsuk le a havat. Minden kollégám felháborodott, hiszen családosak (ráadásul a diplomásakat is behívták).
1. én már az összes szabimat kivettem év végére, így már dolgoznom sem kéne
2. miért nem hívják a közútkezelőt?
3. a szerződésem szerint hétfőtől péntekig reggel 7-től délután 1-ig dolgozom, és irodai munkára vagyok felvéve, nem havat túrni
Tegyek-e jogi lépéseket?
Ha nem a munkakörödnek megfelelően foglalkoztatnak, akkor a munkát megtagadhatod. A közútkezelőt hiába hívják, egy faluban jó, ha a főút az ami állami, a többi út önkormányzati tulajdon, azon a közútkezelő semmit nem csinál.
Tehát megtagadhatod a munkát minden további nélkül. Max. nem fogja leigazolni a hivatal a 30 napod.
ha a szerződésben más munkakör, munkaidő áll
akkor nem vagy köteles
Most ti azoknak a pártját fogjátok, akik kihasználják az embereket?
És egy 43 éves munkanélküli tanárnőnek miért kell havat túrnia? Csak azért, mert szerencsétlen 2 éve nem talál állást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!