Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok-e karácsony...

Köteles vagyok-e karácsony hajnalán közmunkásként havat takarítani?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 2 napban sok hó esett (hegységben lakunk). Ma hajnalban (engem 5.15 felé) felhívta a közmunkásokat az alpolgármester, hogy a község útjairól, járdáiról takarítsuk le a havat. Minden kollégám felháborodott, hiszen családosak (ráadásul a diplomásakat is behívták).

1. én már az összes szabimat kivettem év végére, így már dolgoznom sem kéne

2. miért nem hívják a közútkezelőt?

3. a szerződésem szerint hétfőtől péntekig reggel 7-től délután 1-ig dolgozom, és irodai munkára vagyok felvéve, nem havat túrni

Tegyek-e jogi lépéseket?

2011. dec. 25. 10:43
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:

Ha nem a munkakörödnek megfelelően foglalkoztatnak, akkor a munkát megtagadhatod. A közútkezelőt hiába hívják, egy faluban jó, ha a főút az ami állami, a többi út önkormányzati tulajdon, azon a közútkezelő semmit nem csinál.

Tehát megtagadhatod a munkát minden további nélkül. Max. nem fogja leigazolni a hivatal a 30 napod.

2011. dec. 25. 10:58
 2/38 anonim ***** válasza:

ha a szerződésben más munkakör, munkaidő áll

akkor nem vagy köteles

2011. dec. 25. 11:00
 3/38 A kérdező kommentje:
Khrhm...köszi, de már több, mint 4 hónapot alkalmaztak, de ne nézzenek már Paprika Jancsinak csak azért, mert régen a tanulatlan közmunkásokat bármire lehetett kényszeríteni (pl. árokásás nagy esőben és sárban).
2011. dec. 25. 11:04
 4/38 anonim ***** válasza:
56%
Miért ne lehetne árkot ásni esőben és sárban? én is csináltam már ezt.
2011. dec. 25. 11:14
 5/38 A kérdező kommentje:
például azért, kedves János, mert vitte őket az árvíz, nem haladtak előre, csak álltak a méteres vízben (aztán többen jól meg is fáztak).
2011. dec. 25. 11:16
 6/38 anonim ***** válasza:
13%
hát ti milyen finnyások vagytok!
2011. dec. 25. 11:17
 7/38 A kérdező kommentje:
Ja, meg például azért, mert - a munka törvénykönyvének ellentmondva - az önkormányzat nem biztosít sem védőfelszerelést, sem szerszámokat, ezeket mindenkinek magával kell vinnie.
2011. dec. 25. 11:17
 8/38 anonim ***** válasza:
93%
A diplomásokat is :). Hogy oda nem rohanjak...
2011. dec. 25. 11:50
 9/38 A kérdező kommentje:

Most ti azoknak a pártját fogjátok, akik kihasználják az embereket?

És egy 43 éves munkanélküli tanárnőnek miért kell havat túrnia? Csak azért, mert szerencsétlen 2 éve nem talál állást?

2011. dec. 25. 11:57
 10/38 anonim ***** válasza:
Mért lennél?
2011. dec. 25. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!