Van megoldás? Mert szerintem nincs.
Figyelt kérdés
2012.január 1-től nem lehet(ne)rágyújtani a kocsmákban sem.Jó,ez idáig rendben.Na de mit tudok tenni,ha a félig spicces vendég ezt nem hajlandó tudomásul venni,és a törvényeket le@arva mégis rágyújt?Hívjam a rendőrséget?Ugyan már,komoly bejelentéseknél alig mennek ki.Fogjam meg a vendéget és lökjem ki?Vagy netán álljak le ordibálni vele?Esetleg vegyem el az égő cigarettáját?Vagy mit tudok én tenni??2011. dec. 25. 08:32
11/25 A kérdező kommentje:
Már megkérdeztem egy ÁNTSZ-es ellenőrt,megkérdeztem egy rendőrt,és senki sem tudja a választ !!!!
2011. dec. 25. 10:25
12/25 anonim válasza:
Olyan nincs. hogy valahol nem lehet rágyújtani. Nézd és 110kg vagyok és tíz évig bokszoltam, mellesleg hentes a szakmám. Szerinted előfordult már, hogy valaki kifogásolta hogy rágyújtok? Komolyan még a rendőrök sem szokták. Dohányozni mindenhol szabad, nincs ember aki ezt meg tudná tiltani.
13/25 anonim válasza:
"Már megkérdeztem egy ÁNTSZ-es ellenőrt,megkérdeztem egy rendőrt,és senki sem tudja a választ !!!!"
Leírtam a választ. Dohányozni mindenhol szabad.
14/25 anonim válasza:
"Valóban idióta egy törvény,csak még mindíg nem értem,illetve nem tudom,hogy miképpen tudja egy pultos megakadályozni,hogy a vendég "csakazértis"rágyújtson."
Sehogy. Sosem volt még rá példa, hogy sikerült volna neki.
15/25 doboszoli válasza:
Esetleg vállalja fel a törvényalkotó, hogy megbünteti a dohányzót, nem a vendéglátóst.
Így lenne esetleg fair.
16/25 anonim válasza:
Jóérzésű embert nem igazán érdekli, ha egy KOCSMÁBAN dohányoznak mellette. Egyáltalán nem dohányzok, sőt elítélem. Sokat járok haverokkal, ismerősökkel kocsmába meginni 1-2 pohár/üveg valamit. Sose szokott zavarni, ha rágyújtanak, persze ha van megfelelő szellőzés-elszívás.
17/25 A kérdező kommentje:
Így lenne a helyes.Azt kellene megbüntetni,aki éppen dohányzik a tiltás ellenére a kérdéses klimóban.De egyenlőre erről szó nincs,a vendéglátót büntetik.Természetesen ezt sokan lefogják sza@ni,és nyugodt szivvel rágyújtanak.Ha esetleg kapok egy ellenőrzést,a csekket nekem fogják postázni.Remek, mit ne mondjak.Ezt a törvényt alaposan átrágták,mint látjuk.
2011. dec. 25. 21:18
18/25 anonim válasza:
Ausztriában a legtöbb vendéglőben nem lehet dohányozni. A vendéglős kiírja a falra egy udvarias szöveggel. De ebből semmiféle probléma nem adódik, a vendég nem gyújt rá. Ha elvétve mégis, a szomszéd asztalnál rászólnak, mielőtt a kocsmáros észrevenné. No ezért nem a rendelkezés a hibás - hacsak abban nem, hogy nálunk bele kellene venni, hogy tekintettel az itteni kultúrára, a vendéglős az engedetlen vendéget le is lőheti.
19/25 anonim válasza:
De ebből semmiféle probléma nem adódik, a vendég nem gyújt rá.Csak ehhez még fel kell nőni,nem a kibúvókat keresni!És még felháborodnak a magasan művelt 120 kg- os hentesek.
20/25 doboszoli válasza:
De most őszintén!
Kocsmáról beszélünk, nem bölcsődéről, vagy angol kisasszony neveldéről.
Mi értelme?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!