Ha valaki kutyájának a fejében, teljesen fájdalommentes módon, elhelyez valaki egy baltát, vagy lövedéket, az magántulajdon rongálása, állatkínzás, indulat kezelés, vagy mindhárom?
Másik lehetőség, hogy valaki elhagy egy ciánba mártott kockacukrot, - az állítólag gyors és nem fáj - amit véletlenül meg talál enni egy kutya, a kérdés vége ugyanez.
Most mért, ilyen baleset simán megtörténhet, semmi bajom sincs amúgy azzal a döggel. Az én régi kutyámat egyszer hasba lőtte valaki légpuskával, az görénység volt.
Ha a ciánba mártott kockacukrot egy gyerek találja meg, és gyorsan bekapja, mire az anyja odaér, hogy a szájából kiszedje, addigra halott, az micsoda?
Szerinted be tudod adni, hogy csak baleset, indulatkezelés, vagy hogy fájdalommentes?
A másik gond az, hogy a kedves szomszédod már karácsonyra hoz egy másik kutyát. Mondjuk ha rád bizonyítják, akkor két évet kapsz érte, tehát nem nagyon hallod már ugatni.
"Másik lehetőség, hogy valaki elhagy egy ciánba mártott kockacukrot, - az állítólag gyors és nem fáj"
Hát szerintem ezt azért ne próbáld ki. Bár nem tudom honnan vetted, hogy ez gyors és nem fáj. Bár, tudod mit? Mégis próbáld ki. :)
"Ha a ciánba mártott kockacukrot egy gyerek találja meg, és gyorsan bekapja, mire az anyja odaér, hogy a szájából kiszedje, addigra halott, az micsoda? "
Az bizony gondatlanságból elkövetett emberölés, az anya részéről.
Állatkínzás: Ha figyelmesen elolvasod a Btk.-t akkor ennél a címszónál semmit sem ír arról, hogy fáj-e. Csak azt vizsgálja, hogy az alkalmazott eljárás alkalmas-e maradandó egészségkárosodás vagy halál okozására. Márpedig amit leírsz az az.
Rongálás: Simán.
Indulatkezelés: ez nem egy jogi fogalom.
Cián: +Visszaélés méreggel.
"Indulat kezelés" - ez jogilag nem jelent semmit, úgyhogy ez biztos nem.
Állatkínzás: [link]
Rongálás: esetleg, ha súlyosabb bűncselekmény ezt nem nyeli el.
Én azért remélem miközben ezzel próbálkozol, szépen magadat nyírod ki.
Nekünk sincs veled, te spóraszerű élőlénnyel bajunk, de remélem nem tervezel szaporodni. Ha igen, minden részvétem a le és felmenőidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!