Hogyan tehetem ki anyámat és az "új családját" a lakásból? 18 éves vagyok a héten tudtam meg hogy apám azért nem fizetett gyerektartást sose, mert lemondott az én nevemre a lakásról.
A szüleim még 6 éves koromba elváltak,apám külföldre költözött nem is tartja velem a kapcsolatot. Anyámmal se volt túl jó a viszonyom,mindig mondta h apám miattam ment el,és h milyen szemét mert nem fizet gyerektartást sem.
10 éves voltam mikor lett neki uj barátja aki oda is költözött a lakásba az ő gyerekeivel(egy fiú és egy lány,idősebbek nálam). Az egész "család" cselédként rángatott. Az uj apám és testvéreim akkor és azért verhettek meg amikor és amiért csak akartak.Anyám soha nem védett meg,szerinte megérdemeltem mert "ő az apja vére azért ilyen"-ezt mondta mindig.
Mikor 14 évesen összejöttem a barátommal,nem telt el fél év se elüldöztek otthonról. Akkor a barátom már betöltötte a 18at és volt egy nagyon jól fizető állása(hála a Jó istennek azóta is van ) és ő kimentett engem onnan. Anyám ennek nagyon örült,én csak rontottam a levegőt otthon,a gyerektartást apám úgy sem fizette a családi pótlékot meg azért nem adta oda,mert legalább kifizetem vele a tartozásom egy részét. Hogy majdnem 15 éves koromig etetett,meg minden. én féltem tőle ezért sose jelentettem sehol h én nem otthon lakok. Mikor anyámnak a munkahelyére kellett iskolalátogatási(h pénzt kapjon iskola kezdésre vagy vmi) akkor eljött az iskola elé,és kiverte belőlem h kérjek. Szóval ezért nem tettem ellene semmit,mert féltem tőle. Úgy gondoltam ha 18 leszek már semmi közöm nem lesz hozzá.
Most kaptam egy levelet amiben benn van h a ház ahol anyámék laknak az az enyém,mert apám azért nem fizetett gyerektartást sose. De eddig a gyámügy vigyázott rá ugymond h anyám ne adja el meg semmi.
Az igazság az h félek szólni nekik h költözzenek a lakásból,nem tudom hogy kéne mondanom.
Létezik határozott idejú haszonélvezet, valószínűleg itt erről volt szó. Az pedig lejárhatott, amikor a kérdező nagykorúvá vált.
De a lényeg az, hogy a gyámügyön kérdezősködj, biztosan tudnak segíteni. Legrosszabb esetben kényszerkilakoltatást lehet elrendelni, de jó lenne, ha erre nem kerülne sor.
Már ne is haragudjatok, de ez úgy van, ha valaki árva akkor az egyik szülő a gyám (itt anyuka), de az örökséget a gyámügy felügyeli.
Bár nem tudom apukád meghalt? Nekem 7 éves koromban apu meghalt és anyu volt a gyámom, de hasonló beálítottságú mint a tiéd sajnos és a fateromnak volt életbiztosítása amit én vehettem fel egyedül 18 éves koromban. Hiába anyám volt a gyámom, neki nem engedtek semmit.
Nézz utána hogy teljesen a tiéd e a ház/lakás és nincs e haszonélvezeted rajta.
Én markos legényekkel jobb belátásra bínám őket...
Sok sikert neked.
Kedves kérdező!
Sajnálom, hogy ilyen nehéz gyermekkorod volt. :(
Úgy tenném ki a szűrét mindegyiknek, hogy a lábuk nem érné a földet. Ne sajnáld meg egyiket sem, mert nem néztek emberszámba, ők sem sajnáltak téged, vertek és megaláztak.
Ügyvéddel írass egy hivatalos levelet, hogy ennyi és ennyi idejük van arra, hogy kiköltözzenek, és azt is le kell írni, hogy a lakást milyen állapotban szeretnéd visszakapni, nehogy esetleg tönkretegyék bosszúból.
Sok sikert és ne hagyd elvenni azt, ami a tiéd! :)
Ingatlanoztam, így a jogi oldalát mondanám.
1. Nagykorú vagy, így a gyámügy tanácsot adhat, de helyetted már nem köteles eljárni (maximum jófejségből megteszik, de erre ne számíts inkább)
2. Be kell menni az illetékes földhivatalba (Googlebe írd be a településed nevét + földhivatal, meglesz a cím) és kikérni az ingatlan tulajdoni lapját.
Ha a személyes adatokat leszeded róla és elküldöd, szívesen megnézem, hogy pontosan mit tartalmaz és mi mit jelent rajta.
A haszonélvezet vagy rajta van, vagy nincs. Amíg ezt nem tudjuk, addig tanácsolni se lehet semmit.
Tehát az első lépés egy "hiteles tulajdoni lap" (így kérd) megszerzése, jelenleg kb 6000 Ft, de ez most megérné az ügy érdekében.
A tulajdoni lapon szereplő dolgok szerint lehet a következő lépést tervezni.
Jajj ha végülis meg lesz és elő mersz állni (nem egyedül) anyukád elé, hogy ekkortól kifelé, azért legyen a papiron valami biztosítás, hogy a költözési idő alatt ne gyújtsák fel a lakást.
Remélem hamupipőke történet és happy end-el végződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!