Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek megússza?

Szerintetek megússza?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon pénzéhes, elég pénzes rokonom. (többek közt engem is perel a saját tulajdonomat akarja megkaparintani, de ez most mellékes, csak be akartam mutatni, milyen).Egy idős nénitől kicsalt 6M Ft-ot. A néni családja rájött, most perelik őt, h fizesse vissza. Erre ő átíratta minden vagyonát (és a férjéét is) a gyermekére. A jog szerint számon kérhetik tőle így valahogy?
2011. nov. 27. 20:26
 1/3 anonim ***** válasza:
nem vagyok jogász meg ilyesmi szakember, de szerintem ha bebizonyosodik a csalás és bizonyítható, hogy csak azért írta át a gyerek nevére, hogy ne legyen saját vagyona(ergo nincs mit behajtani tőle) akkor simán vissza lehet tőle perelni
2011. nov. 27. 23:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Fedezetelvonó ügyletként kérni lehet az ajándékozási szerződés(ek) érvénytelenítését, utána pedig rendesen végrehajtani.
2011. nov. 28. 10:19
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2011. nov. 28. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!