Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meg lehet támadni az eltartási...

Meg lehet támadni az eltartási szerződést ha a szándék az volt hogy a többi örököst kizárják?

Figyelt kérdés
Anyukám halt meg,rákos volt,tudtom nélkül kötöttek szerződést testvéremmel,és jártam hozzájuk,segítettem amiben tudtam.Azt adták be nekem hogy rendbe fog jönni.Halála előtt 2 hónappal vallotta be tesóm hogy meg fog halni.Bár már régóta tudta,elmondta,csak nem merték elmondani.Tesóm csak annyiban segítette,hogy elvitte kocsival orvoshoz.Anyu főzött,takarított,mert tesóm tanult,és nem "ért rá".Én is vittem anyut orvoshoz,és főztem is neki.És kértem hogy hívjon ha akármiben segíthetek,de azt mondta nem kell,mert jól van.A temetés elmaradt,elhamvasztotta,és a Dunába szórta.Azt mondta ez volt a kérése(szerintem nem).Én csak ezek után tudtam meg hogy szerződést kötöttek.
2011. nov. 25. 19:14
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Mióta övé lett a lakás,kijelentette hogy hagyjam őt békén,és nem hajlandó megmutatni a szerződést,sőt semmit.Meg kell szereznem a másolatát.
2011. nov. 26. 12:05
 12/21 anonim ***** válasza:

A Földhivatalból ki lehet kérni.

Ha van Ügyfélkapud, akkor 1000 forintért akár most is lekérdezheted a teljes tulajdoni lapot, amin rajta van, hogy mikor milyen bejegyzések kerültek a tulajdoni lapra.

Hagyatéki tárgyalás egyáltalán volt már?

2011. nov. 26. 12:08
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem volt hagyatéki,mert ő kijelentette hogy nincs vagyon.
2011. nov. 26. 12:10
 14/21 anonim ***** válasza:

Se ingatlan, se ingóság, se pénz?

Szerintem keress egy ügyvédet, aztán..hajrá!

2011. nov. 26. 12:19
 15/21 dizus ***** válasza:

Kérdező!

Honnan tudod,hogy eltartási szerződésről van szó?Hogy-hogy nem tudod hogy mi szerepel a tulajdoni lapon?Mikor halt meg?Ki fizette a szertartás költségeit?

2011. nov. 26. 12:26
 16/21 anonim ***** válasza:

Még egy apróság.

Ha a testvéred valóban szándékosan igyekezett téged a hagyaték minden részéből kizárni, akkor nem csak az esetlegesen érvénytelen szereződés következményeivel kell szembenéznie, hanem érdemtelenné is válhat az örökségre.

2011. nov. 26. 12:36
 17/21 anonim ***** válasza:

Tényleg érdekes.

Az egy dolog, hogy a tesód mit nyilatkozott a hagyatékin. A közjegyző nem halottlátó, így csak azt tudja hagyatéki leltárba venni, amiről nyilatkoznak. Ha rendszeresen tartottad a kapcsolatot édesanyáddal, akkor csak tudnod kellett, hogy melyik bankban van a pénze, oda elmész a halotti anyakönyvi kivonattal és kérsz egy listát a betéteiről, ki tudtad volna kérni az ingatlan tulajdoni lapját, amiről azt vélelmezted, hogy az övé volt. Ha bizonyos javak (ingóságok a lakásban) az eltartási szerződés alapján kerülnek testvéredhez akkor azt is be kellett volna mutatni.

Fura ügy, de ez nem is az a fórum, ahol érdemben meg lehet vitatni. Ha eddig nem tettél meg mindent az érdekeid érvényesítésére, akkor itt az idő elkezdeni.

2011. nov. 26. 12:44
 18/21 A kérdező kommentje:
nem volt szertartás,sem temetés,ezt ő intézte így.És a halála után mondta el ,hogy eltartási szerződés miatt jutott a lakáshoz
2011. nov. 26. 17:56
 19/21 dizus ***** válasza:
Hááát!Mondjuk attól hogy nem volt temetés,attól voltak költségek.Akkor gondolom nem kapkodott senki,hogy "deénishadfizessekbele"!Senki nem furcsálta a családból hogy nem lehet elbúcsúzni az elhunyttól?Elég sok a furcsaság és nehezen támadható a szerződés ilyen formában!
2011. nov. 26. 18:21
 20/21 A kérdező kommentje:
Az egész család normális temetést akart,de tesóm kijelentette,hogy anyámmal ebben állapodtak meg.És ő jelentette ki,hogy a hamvasztásra anyu tette félre a pénzt.Tehát,csak is anyu félretett pénzén volt a hamvasztás.
2011. nov. 26. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!