Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az én öcsém is eltartási...

Az én öcsém is eltartási szerződést kötött az édesapánkkal Én csak évekkel később tudtam meg. Jelenleg én gondoskodom az apánkról. A testvérem kölcsönt vett fel a házra és most árverezik. Most mit tehetek?

Figyelt kérdés
Jelenleg én gondoskodom az apánkról.Pénzét elköltötte.Temetésről sem akar gondoskodni.A szerződésben leírták,hogy én tudtam róla bele egyeztem szóban.Ilyen lehet?Tele van adóssággal.Mire lehet kötelezni?
2011. júl. 29. 18:35
 1/8 anonim ***** válasza:

ismerősöm is szinte teljesen ugyan így járt mint te.

Valahogy meg kéne támadni az eltartási szerződést.

2011. júl. 29. 19:16
 2/8 anonim válasza:

A szerződés felbontása és az eredeti állapot visszaállítását kellett volna bíróságon kérni. Szerződés nem teljesítése okán. Apukának.

Én úgy tudom, valami elszámolás félét is lefolytat a bíróság.

De erre ügyvédnél kellene rákérdezni. Én is csak fél füllel hallottam.

2011. júl. 29. 19:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Az eltartási szerződés megtámadható,Főleg ha számlákkal tudod igazolni,amit mondasz.Öcsédnek kéne minden költséget fizetnie.Fordulj ügyvédhez.
2011. júl. 29. 19:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Először is ügyvéd, másodsorban pedig neked is volt ilyen szerződésed az édesapáddal? Mi állt pontosan a szerződésben(ekben)? Miben áll a tartás és az ellenszolgáltatás micsoda? Ezek nélkül érdemit nem igazán lehet mondani. Egyébként véleményem szerint a szerződést megtámadni, semmisség nyilvánítani nem valószínű, hogy lehet, mert az érvényesen létrejött. De a szerződések elolvasása nélkül teljes bizonysággal ezt nem lehet mondani. Ami itt szóba jöhet, hogy a bíróságtól apukád kérheti, hogy elállhasson a szerződéstől, ugyanis az egyik fél testvéred nem teljesített... Vagy a bíróságtól kérhető a szerződés megszüntetése is. Az sem árt ha a dolgoknak nyoma van, mondjuk írásbeli felszólítások a testvéred felé, hogy gondoskodjon, fizessen, akkor ha vannak számlák, papírok az adósságokról, stb...
2011. júl. 30. 12:44
 5/8 anonim ***** válasza:
*semmissé
2011. júl. 30. 12:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Apukád beszámítható?

Ha igen,ki kell hívni egy közjehgyzőt,elmondani neki,hogy a tesód ezt meg ezt csinálta,de a papíron foglaltakat nem tartja be.És ha tudod bizonyítani,hogy te nem tudtál az eltartásiról,okirathamisítás.

Mennyire akarod kicsinálni tesód?

De ha apukán nem beszámítható,sokkal nehezebb a dolog,egy ügyvédet kell akkor megkérdezni.

2011. júl. 30. 21:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat.Sajnos sokat már nem tehetek.Pénzem az ügyvédekre nincs.A testvérem pedig ha a kölcsönt nem fizette ezt sem fogja.Én az érvényességre lettem volna kíváncsi.Úgy hallottam ilyenkor kellene lemondó nyilatkozat is.Az pedig nem volt.Talán itt az ügyvéd felelősége is benne van.Nem tudom.
2011. aug. 18. 10:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

válaszoltam már korábban is, egyébként jogász vagyok.

Azt javasolnám neked, hogy a bíróságon általában mindenhol van panasznap, amikor ingyenesen jogi segítséget nyújtanak. Ha nem akarod annyiban hagyni a dolgot vedd ezt igénybe! Amit válaszoltam annál többet sajnos ennyiből nem tudok mondani, érdemi segítséget csak úgy kaphatsz, ha hozzáértő látta a szerződést, esetleg minden további iratot ami még rendelkezésre áll.

2011. aug. 18. 13:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!