Ismerösöm eltartási szerzödést kötött egy idösebb hölggyel. Egypár hétig ápolták is, utána bekényszeritették egy otthonba. A hölgy ráirta a házát az "eltartóra" s igy megszabadultak az ápolástól. Meg lehet ezt jogilag támadni?
1. Alapkérdés, mi áll az eltartási szerződésben?
2. Azt, hogy bekényszerítették, a kényszerítést bizonyítani kell.
3. Mindenki rendelkezik tulajdonával, arra íratja, akire akarja.
"Ha folyamatos ápolásra szorul az eltartott, akkor ápolónőt kell mellé felvenni."
24 órára? És ha intézményben kell ápolni? Nem gondolod hogy az eltartóknak esetleg dolgozni is kell? Az ápolás helye nincs kikötve! Nem is lehet!
"ekkora szemétládákat!"
Ismered a valós helyzetet?
"24 órára? És ha intézményben kell ápolni? Nem gondolod hogy az eltartóknak esetleg dolgozni is kell? Az ápolás helye nincs kikötve! Nem is lehet!"
Ha kórházi ápolásra szorul, akkor természetesen kórházban a helye. De a kórház nem tartja bent, ha az illető pl. ágyhoz kötött, és "csak" etetni és ágytálazni kell. Mint már írtam, volt öröklési szerződésem, csak tudom, hogy mit tartalmaz.
"Nem gondolod hogy az eltartóknak esetleg dolgozni is kell?"
Pont azért kell felvenni az ápolónőt! Szerintem ez elég egyértelmű, vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!