Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meg lehet támadni az eltartási...

Meg lehet támadni az eltartási szerződést ha a szándék az volt hogy a többi örököst kizárják?

Figyelt kérdés
Anyukám halt meg,rákos volt,tudtom nélkül kötöttek szerződést testvéremmel,és jártam hozzájuk,segítettem amiben tudtam.Azt adták be nekem hogy rendbe fog jönni.Halála előtt 2 hónappal vallotta be tesóm hogy meg fog halni.Bár már régóta tudta,elmondta,csak nem merték elmondani.Tesóm csak annyiban segítette,hogy elvitte kocsival orvoshoz.Anyu főzött,takarított,mert tesóm tanult,és nem "ért rá".Én is vittem anyut orvoshoz,és főztem is neki.És kértem hogy hívjon ha akármiben segíthetek,de azt mondta nem kell,mert jól van.A temetés elmaradt,elhamvasztotta,és a Dunába szórta.Azt mondta ez volt a kérése(szerintem nem).Én csak ezek után tudtam meg hogy szerződést kötöttek.
2011. nov. 25. 19:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Igen. Színlelt szerződés érvénytelen. A szerződés pontos tartalma is fontos, de az elmondottak alapján semmi olyasmire nem került sor, amit eltartásként lehetne elkönyvelni.
2011. nov. 25. 19:37
 2/21 anonim ***** válasza:
Arra azért készülj fel, hogy mindezt bizonyítani is kell majd a bíróság előtt, és kevés, ha viszel két tanút.
2011. nov. 25. 19:54
 3/21 A kérdező kommentje:
És az nem baj hogy nem temettette el ?
2011. nov. 25. 20:05
 4/21 anonim ***** válasza:

A törvény azt írja, hogy az örökösök kötelesek gondoskodni a méltó temetésről.

Az, hogy a Dunába szórás belefér-e, lehet kérdés, de nagyon kétesélyesnek tűnik, biztos, hogy nem ezen fog elbukni a dolog.

2011. nov. 25. 21:17
 5/21 anonim ***** válasza:

Nyilván alaki szempontból is érdemes megnézni a szerződést.

Az is felmerülhet, hogy mivel az "eltartó" a szerződés megkötésekor tudott arról, hogy hamar birtokba fog kerülni, így a szerződés jó erkölcsbe is ütközik.

2011. nov. 25. 22:35
 6/21 A kérdező kommentje:
Igen tudott róla hogy meg fog halni,és még nekem is egy vita során elszólta magát hogy azért kötötték hogy nekem ne legyen örökségem,és vigyázzak mert úgy intézte hogy nehogy részem legyen valamiben is.
2011. nov. 26. 02:58
 7/21 dizus ***** válasza:
Az rád nézve negatívum,hogy nem tudtál az egészről semmit.Anyukád is elmondhatta volna neked,mégsem tette.Azt meg ne próbáld a bíróságon bizonyítani,hogy van a földön ember,aki tudja hogy a másik mikor fog meghalni.Fontos lehet viszont,hogy mikor kötötték a szerződést.A tulajdoni lapon mi szerepel?
2011. nov. 26. 07:07
 8/21 anonim ***** válasza:

"Azt meg ne próbáld a bíróságon bizonyítani,hogy van a földön ember,aki tudja hogy a másik mikor fog meghalni."

Azért van némi különbség aközött, hogy valaki kifogástalan egészségnek örvend, és aközött, hogy a rák végső stádiumában pár hónapot adnak neki az orvosok.

2011. nov. 26. 09:08
 9/21 anonim ***** válasza:

Ha a szerződés szabályos, az azt jelenti, hogy az ingatlan máris a testvéred nevén van. Ha még akarsz belőle látni valamit, akkor ne nagyon halogasd a per megindítását.

Ha végig ápoltad az anyádat, ahogy tőled tellett és sosem adta jelét, hogy az egyik lányát jobban szeretné, mint a másikat, akkor én a szerződés hitelességét, illetve anyád beszámíthatóságát a szerződés kötésekor is megkérdőjelezném.

Nyilván egy ügyvéd minden részlet ismeretében tudná csak megmondani, hogy mire lehet alapozni egy pert.

2011. nov. 26. 09:12
 10/21 dizus ***** válasza:

Előzőnek!

Ebben igazad van,de nem írta le hogy mikor kötötték a szerződést!Teljesen egészséges ember meg ritkán köt eltartási szerződést.

2011. nov. 26. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!