Elmentem a sparba, fizettem az ő szerintük hamis 1000-ftal, Ki hívták rám a rendőrőket, motoztak s kihallgattak, Elvitték az 1000ftos bankjegyet kivizsgálásra, eltelt 1 hónap és kiderült hogy a bankjegy eredeti, mi a teendőm?
Semmire nem vagy jogosult.
A gyanu fenn allt, a rendorok meg e szerint jartak el.
Ha nem lépték túl azt a határt, ami ilyen alkalmakra előírás, akkor ebben az ügyben semmit nem tehetsz.
Konzultálj ügyvéddel a konkrét esetről, mi történt pontosan, minek kellett volna történnie.
De! Az 1000,- Ft természetesen jár neked!! Nem vehetik el a pénzed.
Ha büntető eljárás indul(mint ez is) akkor a bizonyítékot lefoglalják(pénz).
Meg vizsgálják ,kiderült hogy nem hamis.Ez esetben a nyomozóhatóságtól vagy az ügyészségtől kell kapnod megszüntető határozatot, melyben rendelkezni kell a bizonyíték kiadásáról is.
ha nem kaptál írj panaszt az ügyészségre.
Az utolsó nagyon jól leírta.
Nem motoztak téged, csak ruházat, csomag átvizsgálást hajtottak végre. A motozást csak orvos végezheti, és kiterjed a testüregek vizsgálatára is. A kedvedért: segg
Szabályosan végezték el a ruházat ellenőrzést, és a bűncselekmény tárgyát képező 1000Ft-os bankjegyet is.
Kínos dolog biztosan, de mindezt szabályosan, törvényesen megteheti a rendőr, és meg is kell tennie. Szóval semmilyen jogod nem sértették meg, mivel a rendőrség felszólítására korlátozhatnak téged a mozgásjogodban.
Károd nem keletkezett, maximum a Spart tudnád perelni, vagy a pénztárost, aki benézte, és alaptalanul gyanúsított meg. Mivel a feljelentést gondolom az áruház valamelyik vezetője tette meg, ezért a rendőrség egy eljáró szerv volt, ezért őket felelőssé tenni nem tudod.
az 1000ft-ot visszakapom kaptam egy határozatot levélbe.
a lényeg az hogy a fogyasztóvédelmi hatóságnál jelentsem,vagy pedig a spar-t pereljem?
Beszéltem ma az úgynevezett fönökkel aki mit sem tudott az ügyről,nem is mesélték neki hogy ez történt,csak pislogott a szemembe ,mondtam neki hogy peren kívűl egyezkedjünk,nem ment bele,nyert ügyem van ha perelem a spart-hiszen többen megvizsgálták a pénzt... a pénztáros,illetve a fönöke ellen fog gondolom a per lefolyni,gondolom én de lehet tévedek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!