Nem adott számlát a varázsló. Ezt hol lehet bejelenteni?
A következő eset történt:
A beteg nagymamámhoz TÁLTOS varázslót hívtak (hiába tiltakoztam) és "felmérették a lakást" a "vízerek után"...
Sajnos nem voltam itthon amikor az eset történt, de a mágus elfelejtett számlát adni a 10 000 Forintos "beavatkozás" után...
Ha ezt naponta háromszor megcsinálja, akkor 600 000 Forintos fekete jövedelemre tesz szert. Cserében mindössze egy összefirkált négyzetrácsos lapot hagyott hátra, aminek a sarkára az adatait felírta.
Van egy olyan gyanúm, hogy esetleg valami szabálytalanság történhetett. Ebben az esetben mit lehet tenni?
Szerintem kár volt töröltetni, mert minden durvasága ellenére is (sajnos) tökéletesen tkrözte az ország problmáit.
Maga a kérdés is, és a reakció is.
Ha valaki nem tudná, hogy húsz év után miért tartunk itt, az elég ha elolvasta volna a válaszokat.
Bár mondjuk így sem rossz, de az igazán "jellemző" volt...
Én nem rúgom le a fejedet!!!
Én csak nyomatékosan közöltem ,hogy az átlag ember aki dolgozik a pénzért,azok tartják el azokat a rétegeket akik nem fizetnek adót ,de tele vannak lével,ja és ne kérdezzétek hogy hogy szedte össze az első millióit...
Gondolod, ha adott volna számlát, akkor az 10. 000 Ft-ról szólt volna? Áh, dehogy, akkor még rászámolta volna az ÁFÁ-t, meg a társasági adót, meg ki tudja még miket kell befizetni.
Figyelj, én pár éve újíttattam fel a házamat, és hát járt itt egy pár szaki. Amikor árajánlatot adtak, majdnem dobtam egy hátast. Pl. tetőcsere munkadíj 2 millió Ft. Aztán halkan megkérdeztem, hogy mi van, ha nem kérek számlát. Mire az ember: hát TERMÉSZETESEN számla nélkül ennyi. Ha akarok számlát, akkor még rájön az áfa. Hát, ez megy ebben az országban. Egyébként bocsi, de a 27 %-os áfát én meg tényleg nem akarom megfizetni. Az más kérdés, hogy a vállalkozó így meg simán veszteségesre tudja magát könyvelni, mivel papíron semmi bevétele nincs.
A másik meg, most őszintén jártál már magándokinál? Én kétszer szültem, kb. 300 ezer Ft-ot hagytam ott a nőgyógyásznál. Szerinted hányszor kaptam számlát?
Bunkóság vagy nem, sajnos nem voltam ott a szeánsz végén, mert a gyomrom ezt a "kuruzslást" nehezen vette be.
Amikor egy pillanatra benéztem, hangosan megjegyeztem anyámnak, hogy FELTÉTLENÜL KÉRJEN SZÁMLÁT.
Mire hazaértem, a fickó eltűnt, és meg sem kérdezte, hogy kérnk-e számlát a "hókuszpókuszról".
Szerintem még számlatömbje sem volt az illetőnek... (Van egy olyan gyanúm.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!