APEH-nak hogy kell bejelenteni név nélkül, olyan személyt aki nem ad számlát?
Figyelt kérdés
Ráadásul még jól le is vesz lóvéval azon kívül hogy számlát sem hajlandó adni.2010. júl. 18. 21:50
3/8 anonim válasza:
Miért vásárolsz nála? Miért akarsz másnak rosszat? Névtelenül? Miért nem vállalod?
4/8 anonim válasza:
Az APEH weboldalán találsz az "Elérhetőségeknél" email címet : ide írj bejelentő levelet...
Nem kell aláírnod, ha pontosan megadod az illető adatait (neve, címe) kivizsgálják az ügyet!
Amúgy a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél is bejelentheted (akár név nélkül is) az illetőt hasonló módon, ott is kivizsgálják a bejelentést és ha rá tudják bizonyítani, hogy rendszeresen számla nélkül dolgozik, alaposan megbüntetik!
A Hivatalok postai címére postai levelet is küldhetsz (ez macerásabb, látszik majd hol adtad fel a levelet).
Az, hogy valaki nem ad számlát, az azért is kockázatos, mert így garanciát sem vállal a munkájáért, nem tudsz reklamálni, ha 1 hét múlva kiderül, hogy sz.ar munkát végzett!!!
5/8 anonim válasza:
apeh a névtelen leveleket, és a sima leveleket a kukában iktatja, ha azt akarod, hogy foglalkozzanak veled, akkor névvel ;)
6/8 anonim válasza:
Nem igaz, hogy nem járnak a dolog végére! Én megrögzött feljelentő vagyok, még a nejem is feldobom, ha úgy adódik! Ne má, mindenki legyen törvénytisztelő, fizessen adót, különben nem lesz mit segélyből megkapok! Akkor ki fog engem és a családom eltartani, ha nem tejeltek a közösbe ?
7/8 anonim válasza:
Az adóhatóság, a munkaügyi felügyelőség, és semmilyen más hatóság nem foglalkozik az üggyel, ha név nélkül írsz. Ez biztos. Rengeteg a feljelentés, sokszor még a címzettet sem jelölik meg rendesen. Nekik erre nincs se idejük, se energiájuk, elegen vannak olyanok, akiket el tudnak kapni. A nevedet viszont nyugodtan megadhatod, mivel "hadititoknak" minősül, és nem adhatják ki a feljelentő nevét. Persze én ezzel úgy vagyok, ha valamit már ketten tudnak az nem titok. Tehát bármi megeshet, és lehet, hogy mégis a fülébe jut a dolog.
8/8 anonim válasza:
Hát miért nem kérsz tőle? Addig ne fizesd ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!