Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A bkv-n való bliccelés lopásna...

A bkv-n való bliccelés lopásnak számít? A közvagyon meglopása?

Figyelt kérdés
2011. szept. 22. 23:41
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
67%

Ez nagyon szép elmélet, csak az a gond vele, hogy ha megnézed, ki és miért bliccel: soha senki nem azt írja, hogy azért nem veszem meg a jegyet/bérletet, mert nincs rá pénzem. Sőt általában akinek alacsony a jövedelme, az inkább kispórolja a bérletet.

Azok bliccelnek általában, akik simán megtehetnék, hogy jegyet vesznek, vagy más módon közlekednek.

2011. szept. 23. 14:21
 22/30 anonim ***** válasza:
76%

Igen.

A tömegközlekedés egy szolgáltatás, amiért fizetni kell.

2011. szept. 23. 18:38
 23/30 anonim ***** válasza:
90%

A tömegközlekedés szolgáltatás amiért fizetni kell. Mindenütt a világon így van, de csak nálunk van olyan bér-ár arány, hogy sokan egyszerűen nem tehetik meg.

Érdekes, hogy itt mindenki eleve úgy álla kérdéshez, hogy a "bliccelő" az egy olyan eleve etikátlan, gonosz, államellenes személy, aki szándékosan lázad, homokot szór a gépezetbe, hogy így szabotálja az állam működését. A bliccelő így közellenség, a közöttünk élő anarchista lázadó, aki gonosz módon, előre megfontoltan nem lyukaszt, soha nem is lyukasztott, és szándéka szerint nem is fog soha lyukasztani, mert elvi alapon "berzenkedik" a jegykezelés ellen, és élvezettel rövidíti meg az államot, és utastársait.

Pedig szerintem nem így van. Szerintem tényleg sokan vannak, akik nem tudják kigazdálkodni a fizetésükből például a teljes áró bérlet árát. Szerintem többeknek emiatt lelkiismeret furdalásuk van, idegesen utaznak, amiért erre kényszerülnek, és aggódnak amiatt, hogy elkapják és körülállják őket a nagydarab kopasz ellenőrök, és majd esetleg rendőrt hívnak, vagy fenyegetik.

Szerintem sokan nem értik, hogy annyit keresnek ők is mint a nagy átlag (nem a statisztikai átlag, hanem a valós többség), és mire kifizetik az albérlettől a rezsiig az összes költséget, és felruházzák, megetetik a gyereket, stb, addigra nem marad pénzük arra sem, hogy maguk mindennap jóllakjanak.

Egy normális országban talán behajtanák az ellopott vagyonokat a cégvezetőktől és kiépítenék belőle a chipkártyás beléptető rendszert, ami után mindenki fizetne, így az egy főre jutó jegyár alacsonyabb tudna lenni.

Lefogadom, nálunk nem ez lesz, hanem felemelik a jegyárat, és először az emberekkel kifizettetik a chipkártyás rendszert, és kiírnak egy közbeszerzést valami jóbarát cégére, aki majd duplán számol el minden költséget, és mégegyszer annyit elsikkaszt szokás szerint, és kellő arányban "visszaoszt"...

Azután amikor már senki nem bliccelhet, méginkább az égig emelik majd a jegyárakat, hogy menjen a csóró gyalog, esetleg mezitláb mint száz éve.

Ez a magyar eljárás.

2011. szept. 23. 20:52
 24/30 anonim ***** válasza:
Amely járatokon nincs (rendszeres) ellenőrzés, azokon (erkölcsileg) nem jogosult a BKV a menetdíj beszedésére. Valamit valamiért. Ha én megveszem a vonaljegyet, akkor az ellenőr tiszteljen meg azzal, hogy ellenőrzi annak érvényességét, és ezáltal nem hiába adtam ki rá 320 Ft-ot.
2011. dec. 22. 20:25
 25/30 anonim ***** válasza:
A "kedves' 14-es válaszoló gondolom magában sunnyogva röhögcsél, a megbüntetett utas szemébe nem merne nézni, se az ezzel járó konfliktust vállalni. Miközben a bliccelőket szűrögetve utazik, el ne felejtsen időben leszállni Mr/Mrs. Lelkitorzult.
2012. jan. 5. 19:19
 26/30 anonim ***** válasza:
25%

Én vagyok a 14-es. Miért lennék "lelkitorzult"?

Én szégyelljem magam, akinek bérlete van? Ne nevettess! Igenis elvárom, hogy takarítsák ki a járművekről azokat, akik nem fizetnek az igénybe vett szolgáltatásért.

Te mit szólnál, ha nem kapnál fizetést, mert a munkáltatód úgy gondolja, hogy nem fizeti ki az igénybe vett munkádat?

2012. jan. 6. 09:38
 27/30 anonim ***** válasza:
Ugyan, nevetséges vagy, csak a gyűlölködés, gőg jön belőled, empátia semmi. Nyilván az élet minden területén ilyen "tökéletes" vagy. Kedves válaszoló, te nyilván olyan jól keresel, hogy a bérlet megvásárlása neked nem okoz gondot, talán a munkahelyed nagyrészt állja is. De nem mindenki ilyen szerencsés, ezt kéne megértened. A BKV szolgáltatásai, ellenőrzései különben sem indokolják a rendszeres jegyvásárlást, odáig még nagyon hosszú az út. Próbálj meg kilépni a korlátaidból, tágítsd egy kicsit a látóköröd és vágj jó pofát hozzá, ha rajtad is röhögnek, mert pofára estél. De persze, ilyen veled úgysem fordulhat elő sosem...
2012. jan. 6. 17:40
 28/30 anonim ***** válasza:

Ebben a témában valóban nem érzek semmi empátiát. De ne személyeskedjünk, egyikünk se tudja a másikról, hogy kicsoda. A helyzet pofonegyszerű. Aki utazik, jegyet vagy bérletet kell vennie. Akinek nincs, az nem utazhat. Kész.

A tömegközlekedés az nem "jár", fizetni kell érte, mint bármi más szolgáltatásért. Már nem a "régi szép időkben" élünk.

Amikor nem volt pénzem bérletre, akkor biciklivel közlekedtem.

2012. jan. 7. 08:37
 29/30 anonim ***** válasza:

Amely járatokon nincs (rendszeres) ellenőrzés, azokon (erkölcsileg) nem jogosult a BKV a menetdíj beszedésére. Valamit valamiért. Ha én megveszem a vonaljegyet, akkor az ellenőr tiszteljen meg azzal, hogy ellenőrzi annak érvényességét, és ezáltal nem hiába adtam ki rá 320 Ft-ot.

Ezzel teljesen egyetértek. Nagyon utálom, hogy hónapról-hónapra veszem a horrordrága bérletet és a suttyó bambapofájú ellenőr a metrónál még csak rám se néz, mikor lengetem előtte. Elvileg azért áll ott, hogy minden egyes bérletet, jegyet EGYENKÉNT ellenőrizzen.

2012. jan. 7. 14:22
 30/30 anonim ***** válasza:
Miért nem jogosult a menetdíjra a BKV ellenőre nélkül? Nem az ellenőr miatt kell jegyet venni, hanem az utazás miatt. Fel sem szállhatnál, ha nincs jegyed vagy bérleted. El is kezdték nagyon helyesen az első ajtós felszállást. Ahonnan én jövök, ott már évtizedek óta így megy, nem is értettem, hogy Budapesten miért nem...
2012. jan. 7. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!