Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A bkv-n való bliccelés lopásna...

A bkv-n való bliccelés lopásnak számít? A közvagyon meglopása?

Figyelt kérdés
2011. szept. 22. 23:41
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
32%
Nem számít lopásnak. Én közel tíz évig blicceltem ebből kb négyet Budapesten. Ez teljesen természetes dolog.
2011. szept. 23. 06:06
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ez szerződésből következő kötelezettség megsértése, polgárjogi ügy. Azzal, hogy felszállsz a járműre elfogadod a BKV Szállítási Feltételeit, aminek része a díjszabás, és kitér a nemfizetés esetére is. (A bírság kvázi kötbér.)

Persze elnézve az aktuális szigort, hogy hatósági személyek is jogosulttá váltak ellenőrizni, semmi sem kizárt.

2011. szept. 23. 08:25
 13/30 anonim ***** válasza:
28%

Itt mindenki akkorát merít, amekkorát bír.

Fletó, és barátai hordják viszik talicskázzák a közpénzt, amennyit csak tudnak.

A kisember is úgy igyekezik túlélni, ahogy tud.

Kíváncsi lennék azért, hogy egy nyugateurópai minimálbérnek hány százaléka egy ottani vonaljegy ára, és hány százaléka az itteni minimálbárnek egy vonaljegy.

Nem tudom, nem is sejtem, de gondolom néznénk nagyokat, ha valaki kiszámolná.

2011. szept. 23. 08:38
 14/30 anonim ***** válasza:
73%

Az a baj, hogy sok ember azt hiszi, hogy neki ingyen jár bármi is. Pedig fel kellene már fogni, hogy vége a jóvilágnak, és nem jár senkinek semmi sem ingyen.

A tömegközlekedés egy szolgáltatás, aminek ki kell fizetni az árát, ha igénybe veszed, mint bármilyen más szolgáltatás esetén. Ha nem fizetezs, akkor ne használd.

Nekem van bérletem, nyugodtan utazom, és mindig röhögni szoktam, ha valakit megbüntetnek. Megérdemli, én egyébként azt is megemelném, mert most nagyn kevés az összeg.

Már lassan én is megismerem viselkedés alapján, hogy kinek van jegye vagy bérlete és kinek nincs.

2011. szept. 23. 08:38
 15/30 anonim ***** válasza:
52%

Csak kíváncsiságból:

Londonban:

Egyszeri utazás (1 busz vagy villamos) készpénzben £2.20

( [link]

Londonban a minimálbér 360 ezer forint, de "drága az élet":

Ennél magasabb minimális összegre számíthatnak a munkaerőpiacot teljesen megnyitó Nagy-Britanniát vagy Írországot veszik célul. Nagy-Britanniában többek között a szakácsok, a pincérek, a konyhai kisegítők, a pizzafutárok számíthatnak minimális órabérre, ami 5,52 font. Így heti 40 órás munkás munkát feltételezve körülbelül bruttó 360 ezer forintos fizetésnek felel meg.

( [link]

Az angol font középárfolyama ma: 333,880 Forint/1 angol font GBP

( [link]

Vagyis

£2.20*333,880= 734,536 Forint egy buszjegy Londonban.

Vagyis egy londoni minimálbérből lehet vásárolni 490 darab londoni buszjegyet.

A magyar minimálbér 78 000 Forint, a buszjegy 320 Forint, tehát egy magyar minimálbérből lehet venni: 243,7 darab budapesti buszjegyet.

Ennyire drága a nyugati színvonal az ottani bérhez, majdnem kétszer drágább Budapesten egy jegy, mint Londonban.

Eközben hol vannak, hol tartanak ezek az ügyek:

[link]

Hol van például a Szilágyiné Szalai Eleonóra által

ellopott 86 000 000, (nyolcvanhat millio) amely egy a sok ügy közül?

Csak ebből az összegből lehetett volna venni 268 750 darab buszjegyet.

2011. szept. 23. 09:13
 16/30 anonim ***** válasza:
77%

Helmet, tök jó hogy kiszámolod, mennyivel többe kerül a jegy nálunk, mint Londonban.

Ettől viszont még mindig lopás marad. Ha bemegyek a boltba és azt mondom, irreális a 250 Ft egy kiló kenyérért, és inkább elhozom a kabátom alatt, az se lopás szerinted, ugye?

2011. szept. 23. 09:41
 17/30 anonim ***** válasza:
76%
Tisztázzunk valamit, mert látszik, hogy egyesek komoly képzavarban vannak: a jegy/bérletárakat nem a bliccelők miatt emelték, hanem azért, hogy valahogy visszaforgassák azokat a milliárdokat, amiket a drága jó vezérigazgató elsikkasztott. De persze erről nem illik beszélni, így direkt módon az bliccelő utasra mutogatnak, rá hárítva a felelősséget. Érdekes módon ha elmész nyugatabbra, sehol nem találkozik az ember ilyen horribilis árú tömegközlekedéssel....
2011. szept. 23. 10:15
 18/30 anonim ***** válasza:
79%

"Tisztázzunk valamit, mert látszik, hogy egyesek komoly képzavarban vannak:" tökmindegy, miért annyi a jegy/bérlet ára. Akkor vagy jogosult utazni, ha megvetted a jegyet.

Akinek nem tetszik a bkv, közlekedhet más módon, autóval, biciklivel, gyalog. De nem kötelező Budapesten élni sem, aki nem fogadja el, hogy ilyen feltételekkel közlekedhet, az költözzön vidékre, ahol gyalog is félórán belül eljut mindenhova.

De aki felszáll egy járműre, az vegyen jegyet. Ne magyarázza, hogy miért lop. Meg hogy miért nem lopás a lopás.

2011. szept. 23. 10:54
 19/30 anonim ***** válasza:
90%

Persze hogy lopás. Nem állítottam én, hogy nem az.

Én mindssze azt állítottam, hogy amikor a tömegközlekedésnek a kisebb keresetűek (a többi autózik) utazását kellene biztosítani, akkor illuzio azt gondolni, hogy negyedakkora fizetésből arányaiban kétszer olyan drága szolgáltatást ki tudjanak ezek az emberek fizetni.

Valóban ki kellene fizetniük, de valóban nem tudják kifizetni sokan.

Akinek az a kérdés merül fel, hogy éhesen küldi a gyerekét az iskolába, vagy ő nem vesz bérletet a munkábajáráshoz, akkor közülünk is többen inkább a bérletről mondanának le.

Pedig az lopás, ahogyan mondtad.

2011. szept. 23. 14:14
 20/30 anonim ***** válasza:
90%

"költözzön vidékre, ahol gyalog is félórán belül eljut mindenhova."

Ez nevetséges. Látszik, hogy a válaszadó egy hetet sem töltött még vidéken.

Kíváncsi lennék, hogy ha valaki egyáltalánmunkát kap, mondjuk Pusztakotkodácson, de mondjuk két faluval arrébb, monjuk Nahátszentpéteren, akkor hogyan ér oda bárhová gyalog fél óra alatt.

Ilyen az amikor valaki csak gépel....csak gépel....

2011. szept. 23. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!