Joga van a volt férjemnek ehhez?
Akkor ugyanannyi joga van mint neked.
Tudom, hogy rossz, de szerintem a szíved mélyén valahol te is tudod a választ.
Ha be van jelentkezve a lakcímre, akkor odamehet. Ha nincs, akkor nem, mert magánlaksértés (akkor is, ha van tulajdonrésze).
Ha fele-fele arányban vagytok tulajdonosok, akkor az eladás feltételeibe (pl. vételár) is ugyanannyi beleszólásod van.
Tehát nem mehet be, mivel nincs oda bejelentve. Cseréltesd le a zárakat, és ne adj neki másolatot a kulcsokból...
Ha hepciáskodik, hívd a rendőrséget, el fogják zavarni.
Ha pedig tényleg irreálisan magas árat akar, te pedig kevesebbet is reálisnak tartasz, akkor csak peres úton fogtok boldogulni: Keresetet kell benyújtani az osztatlan közös tulajdon megszüntetése érdekében. Ez sajnos pénzbe kerül, nem is kevésbe (eljárási illeték, szakértői díj megelőlegezése, ügyvéd...)
A per során a bíróság a szakértő által megállapított forgalmi értéket figyelembe veszi, és a következő lehetőségek vannak:
1., Az egyik fél kifizeti a másikat.
Ha ez nem megy, akkor:
2., A bíróság ítélettel kötelezi a feleket az ingatlan értékesítésére, erre határidőt is szab, ha jól tudom.
Sajnos csak ennyit tudok, nem vagyok ügyvéd. :(
Ha te is tulajdonos vagy, te is kereshetsz vevőt a saját tulajdoni részedre.
A tulajdonostársnak ebben az esetben elővásárlási joga van.
Ha találsz vevőt, van ajánlat, akkor azt az ajánlatot megmutatod a volt férjednek. Vagy megveszi tőled legalább ennyiért a részt, vagy eladhatod a jelentkezőnek.
(Más kérdés, hogy találsz-e valakit, aki megvesz 1/2 tulajdoni hányadot)
Az egészet eladni csak együtt tudjátok, vagy tényleg kérni kell a bíróságtól a közös tulajdon megszüntetését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!