A polgármesteri hivatal direkt szívat joga van ehhez?
Olyan problémám van most hogy ilyet még nem láttam.
Kapom a 28500 ft álláskeresői segélyt vagy szociális segélyt vagy minek nevezhető dolgot. És hozott a postás egy levelet a mai napon azaz 9.én menjek be a polgármesteli hivatalba mert kirendelnek közmunkára alkalmi segédmunkásnak.(-megjegyzem programozó a szakmám de mindegy) Én boltba voltam édesanyám vette át a levelet 9:30 körül. Én délbe értem haza megebédeltem és elolvastam a levelet amibe az ált menjek be a polgármesteri hivatalba. Fogtam magam elmentem a hivatalba. De azok csak 1 ig volt ma ügyfélfogadás alapon nem volt nyitva tartás.. Az áll a levélben hogy megvonhatják a szocsegélyt vagyis az(álláskeresöi segélyt) ha nem megyek be. De én a világon nem hallottam olyat hogy azon a napon délelőtt küldi ki a hivatal a levelet amikor be kell menni. És megnéztem a papíron a dátumot tegnapi azaz8-i.feladási idő. És semmi információ nem volt a papíron hogy hány órakor vagy ilyesmi. Ilyet nagyapám mesélt utoljára a II. világháborúba 50évvel ezelőtt a sasos behívó volt ilyen megoldás háború idején. . Ráadásul a telefonszámom is le van adva mind a polgármesteri hivatalba mind a munkaügyibe. Miért nem hívtak fel ha olyan sürgős? Énszerintem ez így jogtalan megoldás. Ha meg nem mehetek el dolgom intézni itthonról mert azt kell figyelnem jön e hivatali levél amire 4órán belül reagálnom kell azt büntetőjog úgy hívja házi őrízet. Ilyenem nincs.. Ráadásul saját költségemen tanfolyamra járok a szomszédos városba ami egy vagyon és alig bírtam összekaparni rá a pénzt hogy igy is elvégezhessem. Kb ez a 28e Ft a buszjegyem fedezte. De most ezzel rendesen kirántották a szőnyeget a lábam alól mert én számítottam rá hogy jár míg nincs munkám. Hogy lehet ilyen aljas megoldást kitalálni? Jogos a felháborodásom? Esetleg ha éjfélig megkeresem a fejszét és utat török vele a köcs-hivatalba és leadom a papírt akkor jogilag nem vehetik el az álláskeresői pénzt? Vagy mi a megoldás? Mert én már sík ideg vagyok.. :S
egy programozó talál munkát ha valóban van tudása, de mindegy.
Amúgy bemész hétfőn és elmondod ezt és majd kiderül mi lesz.
Hát remélem. De azon gondolkodom hogy ha nem direkt érdekből csinálták volna nem Így találták volna ki.
És ha hiszed ha nem nincs igény programozókra. És mivel rég nem dolgoztam már fel se vesznek mert nem vagyok naprakész. Szerinted jókedvemből tanulok és kínlódok itthon 28e Ft ből?
Nagy dologra nem elég de pont most lett volna rá szükségem.
nem 8 nappal elötte kell jelezniük?
ilyen nincs, ez jogtalan!!
Tanuid megvannak (aki átvette pl a levelet és a boltban sem egyedül volt , illetve aki kivitte) , meg persze a dátum a levélen.
Ilyen nincs, nyugi. :) Bemész hétfőn, és elintézed.
Amúgy szörnyű, ami megy, tényleg. :(
Én is teljesen el vagyok keseredve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!