Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelezhetem erre valamivel a...

Kötelezhetem erre valamivel a szomszédot?

Figyelt kérdés

Az lenne az egyik bajom, hogy a szomszédom nem akar kerítést csinálni a két kert közé már vagy 100x megkértem,hogy csináljon,de olyan mintha a falnak beszélnék.

A másik problémám pedig az,hogy a melléképületemnek(régi és fából készült)sok lomot odatámasztotta (a lom alatt régi ablakokat,bútorokat,ajtókat értek)félek,hogy mivel igencsak nyomja egyszer csak összedől.

kötelezhetem valamivel arra,hogy csináljon kerítést és vigye el onnan a lomját???van erre valami törvény,jogszabály?

2011. aug. 7. 13:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hello, Janzi!

Nem rossz ötlet... :)

De csak akkor működhet, ha világosan kiderül, hogy nem a kérdező kötelessége a kerítést megcsinálni.

Ugyanis a kutyatulajnak törvényes kötelezettsége, hogy az ebet úgy tartsa, hogy az az ingatlanból ne juthasson ki felügyelet nélkül; viszont ha nem az ő hibájából nincs kerítés, akkor erre hivatkozhat mentesítő körülményként.

Ha viszont a szomszéd kötelessége a kerítésépítés, akkor minden további nélkül fel lehet jelenteni, ahogy mondtad.

2011. aug. 7. 19:44
 12/16 anonim ***** válasza:
35%

Ahhoz pedig semmi közöd, hogy mire van pénze és mire nem. Ha akarja, otthon konfettit csinál belőle, és azt mondja, hogy nincs pénze kerítésre. Ne te ítéld meg, hogy ő mire költi a saját pénzét.

Neked meg internetre van pénzed, mondd le a netet, kb. fél éves netköltségből meg van oldva a kerítésproblémád...

És még mi nem értünk meg téged... Hogyne.

2011. aug. 7. 21:55
 13/16 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van Berta, csak nem akartam részletezni, mert azt gondoltam evidens. Persze lehet, csak nekem van így, mert szakmába vág... ;)
2011. aug. 8. 09:23
 14/16 A kérdező kommentje:

de van szabályzat ami előírja,hogy elvileg NEKI kellene kerítést csinálnia!!!nem nekem!

az internetpénzből pedig nehezen lehetne kerítést csinálni

janzi és Berta Wooster nektek köszönöm!

2011. aug. 8. 10:54
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdező: Szívesen. Ha úgy van, ahogy írtad (= jogszabály szerint a szomszéd kötelessége), mégsem teszi, akkor sajnos csak jogi úton tudod rákényszeríteni. Indítsd meg az eljárást. Sok sikert!

Janzi: Én laikus vagyok, némi tapasztalattal jogi területeken. A másik tapasztalatom az, hogy nagyon keveseknek evidens bármi is. :)

Majd meglátod itt, a gyk-n is...

Üdv, minden jót Neked. :)

2011. aug. 8. 12:17
 16/16 anonim válasza:
78%
Egyébként én úgy hallottam, hogy bizonyos telkeknél, területnél, az is megvan szabva, hogy mondjuk a telek bal oldala kihez tartozik, meg a jobb oldala kihez tartozik, és a kerítést is eszerint KELL kiépíteni.
2011. aug. 8. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!