Valóban nem kellene csökkenteni ezt a hosszú szünidőt az iskolában?
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 03:18
Sosem értettem, hogy mi a probléma ezzel. Anyuka elkészíti neki előre a kaját, napjában kétszer-háromszor felhívja, hogy mi újság és kész... Én is el tudtam magam foglalni, más is el tudja. Amúgymeg kisiskolás koromban is ki tudtam menni a grundra focizni a többiekkel...
Már ne is haragudj, de azért mert TE nem tudod megoldani a gyerekeid nyári elfoglalását és szórakoztatását, azért minden gyereknek legyen rövidebb a nyári vakáció?!...
Nem vagy te egy kicsit önző?!...
Mi például meg tudtuk oldani a férjemmel, hogy én itthon maradtam a gyerekeinkkel kiskoruktól (itthon végezhető munkám van) és gyerekek a legfontosabbak!
De gyerekkoromban a szüleim is megoldották : főtt étel volt a hűtőszekrényben, leírták hogyan melegítsem meg délben, vagy befizettek egy közeli kifőzdébe, ahol válogathattam az ennivalók közül...
Napközben többször telefonáltak, hogy mit csinálok éppen...
A napközis tábort nagyon utáltam, de pár hétre az is jó volt...
Vidéki rokonok is mindig akadtak!
Lehetne szomszédokkal, osztálytársak szüleivel összefogni és váltva egymást felügyelni 6-8 gyerekre...
Kivinni őket a Margit-szigetre, vagy egy nagyobb parkba, vagy kirándulni, nevezetességeket nézegetni, stb...
Mitől jobb neked, ha a gyerekeidet az iskolában gyötrik dolgozatokkal, témazárókkal, felelésekkel?!...
Egyáltalán nem olyan sok az a 2,5 hónap, elröppen egy-kettőre... Sajnos!
Nem vagyok pedagógus, így csak véleményem van a dologról.
Szükségesnek tartom, a gyereknek fel kell töltődni, ki kell pihenni az egész tanéves kemény munkát.Már általános iskolában is napi 6-9 órát töltenek tanulással, közép-és felsőoktatásban még többet. Embernyi embernek is sok lenne.
"Gyerekek ezrei "nyaralnak"otthon a négy fal közt,vagy a koszos játszótéren,vagy egész nap csavarognak."
Nem hiszem, hogy ezt a gyerekek tragédiaként élik meg. Iskolás koromban én sem tartottam túl hosszúnak a nyári szünidőt, inkább túl rövidnek.
Amúgy május végétől szeptember közepéig olyan hőség szokott lenni (nem idén, máskor), hogy az iskolában a gyerekek nem tudnak odafigyelni, főleg a panel épületekben.
A javaslat csak akkor elfogadható, ha minden iskola kap klímaberendezést.
Én azt gondolom,hogy nem.
A diákok megérdemlik azt a 2,5 hónapot,nem volt az olyan sok.
Érdemes lenne elküldeni a gyereked egy táborba vagy valamilyen hasonló közösségi programba.Ha nincs rá pénzed vagy a gyerek nem akar akkor próbálj meg vele üzletet kötni.
Hány éves a gyerek?
Mellesleg ha a politikusoknak jár a 3 hónap szünet akkor a diákoknak is.
Azért nehezen hiszem, hogy nincs egy nagyszülő, vagy barát, esetleg a gyerek barátjának szülei, nagyszülei, barátnő, stb. akire ne lehetne rábízni a gyereket. De szerintem kb. 10-11 éves korban már simán egyedül is el van otthon a gyerek. Én pedig azt mondom, hogy inkább szórakozzon egy kicsit a játszótéren, mint egész évben az iskolapadban görnyedjen. Én is korán önállósodtam úgymond, mert mindkét szülőm dolgozott kiskoromban. Az egész azon múlik, hogy nem kell elkapatni a gyereket és ezzel nem lesz semmi gond.
Számítógép, tévé, videó ma már minden háztartásban van, ahol nincs, ott hatalmas lehet a szegénység és a szülők nem is igen dolgoznak, tehát ott nincs is elhelyezési gond.
Európa sok országában nincs ilyen hosszú nyári szünet (2 és fél hónap), mint nálunk. Viszont a többi szünet hosszabb. Azaz: arányosabban osztották be a szüneteket.
Ez nálunk sem lenne rossz szerintem, a gyerekek sem tudják kipihenni magukat rendesen az 1 hetes szünetek alatt.
Pl. idén január 3-tól április végéig folyamatosan ment a tanítás, ami nagyon megterhelő (~ 4 hónap); és utána is csak 1 hét pihenő volt.
Tehát a gyerekek és a tanárok szempontjából is jobb lenne így szerintem.
Persze, a meleg nagy probléma nyáron, bár azért az iskola épületének / a teremnek a fekvésétől is függ: keleti és északi fekvés esetén teljesen kellemes bent az idő. A többinél tényleg meg kellene oldani a problémát.
Így ugyanannyi lenne a szünidő éves szinten, de az elosztás miatt a gyerekek elhelyezése is könnyebb, azaz programok vagy a felügyelet megszervezése.
Én semmiképp nem hagynék felügyelet nélkül egyetlen gyereket sem, és az utcán sem hagynám felnőni őket. Ha nincsenek nagyszülők, barátok, ismerősök, akik be tudnak segíteni, akkor tényleg összefoghatnak a szülők, és felváltva őrizhetik egymás csemetéit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!