Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Le van az írva valahol, hogy...

Le van az írva valahol, hogy nem kényszeríthetnek arra, hogy részt vegyek az orvosi vizsgálaton az iskolában?

Figyelt kérdés

Elegem van abból, hogy a jogaimat alapvetően semmibe veszik, és nemhogy a szükséges információkat nem mondják el, hanem még hazudnak is róla!! 18 éves vagyok, de azt akarják belémplántálni, hogy az ég egyadta világon semmi jogom nicnsen semmihez, semmibe veszik a személyiségi jogaimat, az orvosnál is olyan alapvető dolgokat hagynak figyelmen kívül és nem tartanak be, hogy az vérlázytó. Van az iskolai orvosi vizsgálatokról írva valami erre vonatkozó?

Vagy kényszeríthetnek arra hogy több ember előtt egy szál bugyiban álldigáljak a mérlegen???

2011. márc. 8. 16:31
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
76%
elég egyszerű a megoldás!! ha nem akarsz ne menj oda.. ülj be a könyvtárba menj el plázni egy szóval lógd el... jogod van de ha odamégy akkor mit vársz.. ne menj oda..
2011. márc. 8. 16:43
 2/32 Dymo ***** válasza:
34%
mert belehalsz egy orvosi vizsgálattól? legalább megtudod hány centi vagy,meg látsz e még egyáltalán
2011. márc. 8. 16:47
 3/32 A kérdező kommentje:
A kérdésre válaszopljatok légyszives!!!
2011. márc. 8. 16:56
 4/32 anonim ***** válasza:
36%

Mondd kedves Kérdező, a KÖTELESSÉGEIDDEL is ennyire tisztában vagy? Ugye azért is így fel szoktál háborodni, ha valamelyik kötelezettségedet nem teljesítetted?

Mellesleg az orvosi vizsgálat sehol sem kötelező, akaratod (illetve ha még nem töltötted be a 18. évedet, a szülő akarata) ellenében NEM vizsgálhatnak meg, nem avatkozhatnak be, mindaddig, míg közvetlen életveszély nem áll fenn. Akkor viszont nem kérdeznek senkit, még téged sem...

A dolog másik fele, hogy az iskolai szűrővizsgálatok NEM AZÉRT vannak, hogy téged bosszantsanak vele, hanem például hogy megállapítsák, hogy a korodnak megfelelően fejlődsz-e, nincsenek-e valamilyen kóros dologra utaló jelek, a lúdtalptól a melanómán (bőrrák) keresztül a hajhullásig...

Persze, a vizsgálatokhoz le is kell vetkőzni. Ha te ezt úgy éled meg, hogy ezzel alapvetően semmibe veszik a jogaidat, akkor egyrészt fogalmad sincs, hogy mi az, hogy semmibe venni valakinek a jogait, másrészt hülye vagy, mert ezek a vizsgálatok a TE ÉRDEKEDBEN vannak.

De ha nem akarod, egyszerűen mondd azt, hogy te nem akarsz részt venni a vizsgálaton, és nem akarod, hogy megvizsgáljon az orvos. Jogod van hozzá, de ne csodálkozz, ha mindenki hülyének fog nézni.

Ha a későbbiekben BÁRMILYEN egészségügyi problémád lenne, ami egy ilyen szűrővizsgálattal megelőzhető, vagy hamarabb kezelhető lett volna, akkor majd verheted a fejed a falba. De ez már a te problémád.

Pedro

2011. márc. 8. 17:00
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre válaszolva nem, nincs sehol sem így közvetlenül leírva, hogy nem kényszerthetnek az iskolai orvosi vizsgálatra.Közvetlenül legalábis nem.
2011. márc. 8. 17:01
 6/32 A kérdező kommentje:

Kedves Pedro! Nem tudom, hogy azzal, hogy ráállítanak a mérlegre, és megmérik hány centi vagyok, mit fognak kiszűrni. Semmit!

És addig értem, hogy az én érdekemben vannak a vizsgálatok, de ez feljogosítja őket arra, hogy ezt LETUSZKOLJÁK a torkomon??? Nincs jogom dönteni? Mert igazán nagyon rendesek, de ez nem azt jelenti, hogy fenyegetőzni kell, meg azt hazudni, hogy ez kötelező, törvényben le van írva, hgoy köteles vagyok részt venni ebben. Az egyik lánynak lerángatták a pólóját, mert nem akarta magától levenni. Ha ez titeket nem háborít fel, akkor nagyon sajnálom! Még ahhoz is jogom van, hogy az asszisztenst kiküldjem ha orvoshoz megyek, ezek meg több ember előtt vetkőztetnek le(szó szerint)??

ÚGyhogy nem kérem a beszólásokat, az a ti dolgotok, ha titeket ez nem zavar, de attól még akit igen, azt nem kötelezhetik!

2011. márc. 8. 17:19
 7/32 anonim ***** válasza:
81%
Ha munkát fogysz vállalni ott ugyanúgy van orvosi vizsgálat, valahol még vért is fognak venni meg elküldenek tüdőszűrésre. Sőt, jogosítványhoz is kell orvosi vizsgálat. És nem véletlen, hogy ezeket a dolgokat vizsgálják meg.
2011. márc. 8. 17:31
 8/32 anonim ***** válasza:
58%

"Nem tudom, hogy azzal, hogy ráállítanak a mérlegre, és megmérik hány centi vagyok, mit fognak kiszűrni. Semmit!"

Nagyon tévedsz! A magasságodhoz mért súlyod eltérése az átlagtól hormonális betegségekre is utalhat (pajzsmirigy túltengés, vagy alulműködés, ami mellesleg magas koleszterinszintet eredményez)

És igen kötelezhetnek különböző orvosi vizsgálatokra, mivel közösségbe jársz. Ugyanígy van ez óvodában is. Sőt elárulok valamit, a munkahelyemen is kötelező, pedig irodában dolgozom, nem az élelmiszeriparban.

2011. márc. 8. 17:32
 9/32 anonim ***** válasza:

Igen indulatos vagy, ennyire talán nem kellene felhúzni magad.

Amit írok, inkább gondolatok, lehet, nem így vannak:

18. éved betöltése előtt Te fiatalkorú vagy, gyámod (nyilván szülőd) képvisel minden tekintetben. Úgy gondolom csak rajta keresztül tiltakozhatnál.

Még a mérlegre se kell állnod, már sok mindent látnak, mert ők orvosok.

Láthatnak hanyag testtartást, gerincferdülést, lúdtalpat, csípőizületi elváltozást. Jó szemmel, ezt pár lépés alatt (amíg a mérleghez mégy!) megítélhetik.

Az asszisztencia az orvos "része", sok mindenben (orvosi titoktartás stb.) azonos kötelmei vannak az orvossal, úgy gondolom jelen lehet.

Több ember előtt: ezek az emberek osztálytársaid és azonos neműek. Nem gondolom, hogy ez bármiféle kifogásra adhat okot. Ezen az alapon strandfürdő stb. öltözőjét is kifogásolhatod, mondván nem vagy hajlandó együtt öltözni, kérek külön szeparét.

És igen, ezek a vizsgálatok az egészség megőrzését, a betegség, elváltozások ideje korán történt felismerését segítik, azért, hogy kelljen később SOKKAL TÖBBET költeni a gyógyításra.

Én így gondolom...

2011. márc. 8. 17:51
 10/32 A kérdező kommentje:

Jaj istenem... nem értik a lényeget, nem értik... Itt nem az orvosi vizsgálat szükségességéről van szó, de ha nem értitek akkor minden hiába :C

Sajnálom

2011. márc. 8. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!