Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Le van az írva valahol, hogy...

Le van az írva valahol, hogy nem kényszeríthetnek arra, hogy részt vegyek az orvosi vizsgálaton az iskolában?

Figyelt kérdés

Elegem van abból, hogy a jogaimat alapvetően semmibe veszik, és nemhogy a szükséges információkat nem mondják el, hanem még hazudnak is róla!! 18 éves vagyok, de azt akarják belémplántálni, hogy az ég egyadta világon semmi jogom nicnsen semmihez, semmibe veszik a személyiségi jogaimat, az orvosnál is olyan alapvető dolgokat hagynak figyelmen kívül és nem tartanak be, hogy az vérlázytó. Van az iskolai orvosi vizsgálatokról írva valami erre vonatkozó?

Vagy kényszeríthetnek arra hogy több ember előtt egy szál bugyiban álldigáljak a mérlegen???

2011. márc. 8. 16:31
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
28%

Én fiú vagyok, nekem valóban nem nyúlkáltak a bugyimba, meg nem tapizták a mellemet. Nekem (és a többi fiúnak is) csak a tojásainkat tapogatták meg, hogy megvan-e mindkettő. És bevallom, eszünkbe sem jutott ezért b.zinak, vagy pedofilnak nevezni az orvost.

Tudod az a doki egy ilyen alkalommal több tíz, esetleg több száz fiút-lányt vizsgál meg. Gondolod hogy ez nála bármiféle nemi izgalmat kivált? Maximum nálad... Ami persze lehet, hogy kellemetlen, de hidd el, a doki olyat is látott már éppen eleget.

Türelmetlenek és lekezelőek ugye? Kíváncsi vagyok, te milyen lennél, ha a munkád végzése közben idétlen tinik jól megmondanák neked, hogy nekik aztán mi mindenhez van joguk... Neki meg a munkáját KELL végeznie, még akkor is, ha huszan nyafognak neki, hogy jaj, most akkor a melltartót is le kell venni? Úgy a tizedik táján nekem is elfogyna a türelmem. Na többek között ezért SEM lettem iskolaorvos.

Tudod, a doki nem szórakozásból tapogat, hidd el, hogy szívesebben tapogatná ő is a barátnőjét, és nem titeket. De neki ez a munkája, amit el kell végeznie.

Te meg eldöntheted (ismét mondom) hogy szólsz-e anyucinak. Ha ő kéri, akkor NEM FOGNAK KÖTELEZNI a vizsgálatra. Persze, gondolom anyuci is elküldött a francba, így hát sokkal egyszerűbb itt (és egyéb fórumokon is) nyivákolni, hogy hú milyen jogtiprás...

Ha pedig nem lennének ilyen vizsgálatok, akkor kedves szüleitek lennének felháborodva, hogy ez JÁR a gyereknek, és az INGYENES szűrővizsgálathoz JOGUNK van...

Érdekes, hogy mindenki mennyire tisztában van a (vélt) jogaival...

Pedro

2011. márc. 8. 19:03
 22/32 anonim ***** válasza:
34%

Ime egy iskolaorvosi vizsgálat eredménye:

"9 éves kisfiamnak az iskolai orvosi vizsgálaton két beutalót adtak az egyik a szemészetre szól és a jelen betegséghez az van írva, hogy f.on vírus? Ez mit jelent és szükséges-e a beutalón leírt 40 km-re található Megyei kórházba vinnem? A másik beutaló az urulógiára szól a jelen betegségekhez a phimoris N 47 van írva (remélem jól tudtam kibetűzni) ez mit jelent?

Hirdetés

Azt gondolom, a f.-on azt jelenti, hogy a funduson, tehát a szemfenéken. Valószínűleg nem vírust írtak, hanem vízust, azaz a látást kellene a szemész szakorvosnak megítélnie. A phimosis pedig fitymaszűkületet jelent, azaz a fityma nem húzható vissza a makkról. Én örvendetesnek tartom, ha a gyermekek alapos iskolaorvosi vizsgálaton átesnek és ha felmerül a gyanú egy orvosban, hogy valami nincs tökéletesen rendben a gyermeknél, azt szakorvoshoz küldi. Azt tanácsolom, menjenek el a két szakrendelésre, talán kérjenek időpontot, így sikerülne egy úttal mindkét felülvizsgálaton túl lenni.

dr Gerencsér Emőke"

Nem hiszem, hogy például ez a szülő feleslegesnek, vagy esetleg JOGTIPRÁSNAK tartaná akár magát a vizsgálatot, akár azt, hogy gyermeke tökeit a doki megfogdossa... A te édesanyád vajon hogy viszonyul ehhez???

Pedro

2011. márc. 8. 19:26
 23/32 anonim ***** válasza:
0%

A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 97. §-ának b) pontjában, valamint az egészségügyről szóló 1972. évi II. törvény végrehajtásáról szóló 16/1972. (IV. 29.) MT rendelet 37. §-a (1) bekezdésének b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 41. §-ának (5) bekezdése végrehajtására - a művelődési és közoktatási miniszterrel egyetértésben - a következőket rendelem el:

1. § (1) A 3-18 éves korosztály, valamint a 18 év feletti, középfokú nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevők megelőző jellegű, az egészségügyi alapellátás keretében szervezett iskola-egészségügyi ellátásban (a továbbiakban: iskola-egészségügyi ellátás) való rendszeres részvételéről [a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 10. § (1) bekezdés b)-c) pont] az óvodák és iskolák (a továbbiakban együtt: nevelési-oktatási intézmények) e rendeletben foglaltak szerint gondoskodnak.

Ezek szerint mégsem a válaszolók ostobák, hanem te.

2011. márc. 8. 19:27
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

Iskolaorvosi vizsgálat 1930 körül:

[link]

Látható, hogy nagyapáitoknak is le kellett vetkőzniük...

Itt pedig az a törvény található, ami megszabja az iskolaorvosok FELADATAIT - tehát nem azt, hogy mit szeretnének csinálni, hanem azt hogy mit KELL elvégezniük:

[link]

Ha valami nem tetszik, szintén a szülő jogosult eljárni... Megint csak azt tudom mondani, tessék anyucihoz fordulni!

Pedro

2011. márc. 8. 19:34
 25/32 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Én nem kívánok neked mást, csak azt, hogy amikor majd anyuka leszel és lesz iskolás gyereked, aki a többi gyerek közé jár iskolába, legyen egy pár Makranci Manci osztálytársa aki vernyákol, hogy "jujj, meg mer vizsgálni az orvoós? - eeengeem??? - mitképzel?" Téged meg a frász kerülgessen, hogy milyen betegségekkel, fertőkkel szuszmogják körbe a kölyköcskéidet...

Amihez jogod van: diszkréció kérése.

Ami pedig a munkahelyi dolgokat illeti, azt törvény szabja meg, hogy milyen munkakörhöz milyen orvosi ellenőrző vagy szűrővizsgálatok kellenek. Hát, amikor egy cég vezetőségének tagja voltam és felvettünk valakit dolgozni, ha makrancolt volna, hogy nem megy vizsgálatra, akkor inkább elhajtom az ombucfszára, mintsem az ANTSZ-szel vívjak, hogy nem tartom be az előírásokat. Ugyanis egy büntetést senki hepciája miatt nem kell bevállalnia egyetlen iskolának vagy munkahelynek sem. Ha iskolaigazgató lennék, akkor eltanácsolnálak a suliból. A többi gyerek és a szüleik nyugalma érdekében.

2011. márc. 8. 22:01
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom, hogy itt az a probléma, hogy a válaszolók többsége nem érti vagy csak úgy tesz mintha nem értené a kérdést.

A kérdező nem azt kérdezte, hogy kötelezhetik-e "orvosi" vizsgálatra hanem azt kérdezte, hogy kötelezhetik-e ISKOLAorvosi vizsgálatra pláne MÁSOK ELŐTT!

Erre a válasz az, hogy NEM! NEM kötelezhetik! Semmiféle orvosi vizsgálatra nem kényszeríthetik ha ő nem akarja!

Az a bizonyos rendelet részlet amit bemásolt valaki egy közismert dolog de az az ORVOSRA vonatkozik! Vagyis az ORVOSRA NÉZVE kötelező! Az ORVOSNAK kötelező behívni a vizsgálatra és elvégezni a vizsgálatot és jelentést írni a vizsgálatról!

Ha valaki megtagadja a vizsgálatot akkor egyszerűen ráírják a kartonjára, hogy "xy a vizsgálatot nem kérte vagy megtagadta". Ennyi!

14 év fölött bárki megtagadhat bármilyen vizsgálatot, 14 év alatti diákok esetében a szülőnek van joga megtiltani az iskolaorvosnak, hogy a gyerekét megvizsgálja ha erről írásban nyilatkozik. De ebben az esetben a szülő köteles bemutatni a papírt arról, hogy a szükséges vizsgálatokat másik orvossaL elvégeztette.

Tehát az eddigi válaszolók nagy része azért adott tényleg buta válaszokat mert nem értették a VALÓDI kérdést!

A kérdező nem az "orvosi" vizsgálat ellen tiltakozik, hanem az ISKOLAorvosi vizsgálat ellen mások előtt!

Megnéztétek azt a linket amit adott? Sok döbbenetes esetet mesélt el ott sok diák, hogy MEGALÁZTÁK őket iskolaorvosi vizsgálatokon......és persze a jogaikról senki sem világosította őket fel....

Az szerintem is egy normális elvárás, hogy mindenkit EGYENKÉNT kellene behívni egy orvosi rendelőbe! Normál orvosi rendelőkben ez így is történik! Mindig EGY embert hívnak be egyszerre és NEM MÁSOK ELŐTT vizsgálják!

Iskolaorvosi vizsgálatoknál ez valszeg azért van másképp mert az iskolaorvosok minél előbb le akarják zavarni a dolgot, ezért hívnak be 5-10 embert egyszerre. Ez nekik kényelmesebb mintha NORMÁLISAN egyenként szólítanának be mindenkit!

Akik pedig azzal dobálóznak,hogy nincs kifogásolni való azon ha "azonosneműek" előtt vizsgálják őt....hát ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy azért mert TÉGED ez nem zavar, attól MÁSOKAT még ZAVARHAT!

Tudod nagyon sokan nem szeretnek mások előtt meztelenül vagy félmeztelenül mutatkozni (még azonosneműek előtt sem) és az is normális igény, hogy a közte és az orvos között elhangzó párbeszédet nem akarja, hogy más is hallja!

Márpedig ha egyszerre többen mennek be, a többiek MINDENT hallanak amit az orvos mond róla, vagy kérdez tőle és amit a diák válaszol....egyszóval az osztálytársak orrára kötnek olyan dolgokat amihez SEMMI KÖZÜK!

Mégegyszer a lényeg a kérdező kérdése: Az ISKOLAorvosi vizsgálatra senki NEM kényszeríthet! JOGOD van megtagadni!

Senkinek nem kötelessége eltűrni, hogy megalázzák és megsértsék a személyiségi jogait!

2011. márc. 13. 21:10
 27/32 anonim ***** válasza:

Kedves 21:10-es!

Azért jobb lenne, ha utánanéznél kicsit... 18 év az a 14...

Az iskolaorvosi szűrővizsgálaton való részvétel KÖTELEZŐ, de természetesen a vizsgált személy megtagadhatja a részvételt, amennyiben FELELŐSSÉGET vállal arra, hogy a kötelező vizsgálatokat elvégezteti, és ez a felelősség a továbbiakban ŐT terheli.

Mivel azonban jogi értelemben felelősséget csak NAGYKORÚ állampolgár vállalhat, ezért vagy nagykorúnak (tehát 18 év felettinek) kell lenni hozzá, vagy a szülőnek kell az ÍRÁSBELI kérelme a vizsgálat alól történő felmentéshez. Ez ilyen egyszerű. Ezért mondtuk itt már többen is, hogy anyucinak kell szólni.

Pedro

2011. márc. 13. 22:47
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Pedro!

ROSSZUL tudod!

Erőszakkal SENKIT nem lehet iskolaorvosi vizsgálatra kényszeríteni! (még a 7 éves kisgyereket SEM)

És a 14 éven felüli diák már igenis önmaga is megtagadhatja mivel ő már JOGILAG is cselekvőképesnek számít (mivel 14 éven felüli már nem gyermekkorú csak fiatalkorú).

Mégis mit gondolsz mi lesz ha megtagadja? Tán fegyvert fognak rá és betuszkolják az iskolaorvoshoz? Ja biztos....

Látom te nagyon nem vagy tisztában ezzel a "kötelező" kifejezéssel....napersze ez tényleg félreérthető kissé azoknak akik nem tájékozottak jogilag! (nekem több családtagom is jogász)

Pl amikor bevezették a 16 évesek egészségügyi érettségijét, ezt elvileg úgy fogalmazták meg, hogy "kötelező", de ez nem jelenti azt ,hogy kötelező alévetnie magát mindenkinek! A "kötelező" arra vonatkozik, hogy MEGJELENNI kötelező rajta, de ha ott ő kijelenti, hogy nem kéri a vizsgálatot akkor nem kéri. Akkor ez lesz ráírva a kartonjra. Slussz! És kimegy az ajtón......Sőt! Ha az illető nem jár iskolába akkor a háziorvosának "kötelező" őt behívni,ha az illető nem megy el akkor nem megy el......ENNYI!

MEGISMÉTLEM a "kötelező" megjelölés az ORVOSRA vonatkozik!! NEKI kötelező behívni a diákot és elvégezni a vizsgálatot + jelentést írni róla! RÁ nézve kötelező és NEM a diáknak kötelező alávetni magát "bármilyen" vizsgálatnak!

Több ismerősöm is van akik még középiskolások és mind a 4 évben megtagadták az iskolaorvosi vizsgálatot....mert ők magánorvoshoz járnak.....az iskola NEM kért papírt a "másik" orvostól.......

2011. márc. 13. 23:18
 29/32 anonim ***** válasza:

51/1997. (XII. 18.) NM rendelet

a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető betegségek megelőzését és korai felismerését szolgáló egészségügyi szolgáltatásokról és a szűrővizsgálatok igazolásáról

4. § c) a tankötelezettség fennállása alatt az iskola-, illetve ifjúság-egészségügyi szolgálat a szűrővizsgálatok elvégzésében az iskola-egészségügyi ellátásról szóló 26/1997. (IX. 3.) NM rendeletben foglaltak szerint vesz részt, a tankötelezettség megszűnését követően a háziorvos a melléklet I. fejezetének 4. pontjában foglalt szűrővizsgálatokat végzi,

- Tehát itt az van, hogy a tankötelezettség alatt az iskolaorvos végzi a kötelező szűrővizsgálatokat.

Melléklet az 51/1997. (XII. 18.) NM rendelethez

Életkorhoz kötött szűrővizsgálatok

4. 6-18 év között:

a) teljes fizikális vizsgálat és ennek rögzítése,

b) a kórelőzmény ismételt felvétele az öröklődő malignus betegségek vagy hajlamosító állapotok (pl. familiáris colon polyposis) irányába, szükség esetén szakorvosi vizsgálat,

c) a családi anamnézis, a tápláltsági állapot, az életmódbeli tényezők alapján a szív és érrendszeri betegségek, a metabolikus szindróma és a diabetes mellitus szempontjából veszélyeztetett gyerekek kiszűrése, szakellátásra irányítása,

d) golyvaszűrés 11 éves életkortól,

e) a testmagasság, testtömeg, mellkaskörfogat mérése, a testi fejlettség és tápláltsági állapot hazai standardok szerinti értékelése, a nemi fejlődés értékelése,

f) hangulati, magatartászavarok, tanulási nehézségek feltárása, szükség esetén szakellátásra irányítás,

g) érzékszervek vizsgálata (látásélesség, színlátás, hallás),

h) mozgásszervek vizsgálata: különös tekintettel a lábstatikai problémákra és a gerinc-rendellenességekre (tartáshiba, scoliosis, Scheuerman),

i) vérnyomásmérés.

- Ezek meg azok a vizsgálatok, amelyeket Magyarországon a 6-18 éves (tehát iskolás korú) gyermekeken KÖTELEZŐ elvégezni.

Természetesen, mint írtad is, ERŐSZAKKAL senkit nem lehet vizsgálatra kényszeríteni. Nem is fogják azt tenni.

Azt írod, hogy egy 14 éves gyermek megtagadhatja a vizsgálatot. Pontosítok: egy 6 éves is megtagadhatja. Őt sem fogják kényszeríteni. Csak felszólítják a szülőt, hogy végeztesse el a kötelező vizsgálatokat.

Igazad van abban, hogy nem kötelező pont ott, és pont azon a vizsgálaton részt venni, és nem kötelező pont azzal az orvossal megvizsgáltatnod magad. De a kötelezőség nem is ezt jelenti (ha már a jelentéseket értelmezzük), hanem azt, hogy az adott vizsgálatokat kötelező ELVÉGEZNI. Hogy hol, és kivel, azt a SZÜLŐ (tehát nem a gyermek) döntheti el, de a kötelezőség a szülőre is vonatkozik - és NEM CSAK azt jelenti, hogy az orvosnak kötelező elvégeznie...

Kicsit sántít a példád. A "kötelező értettségi" egészen más dolog, hiszen ott MAGA az érettségi sem kötelező - azaz ott a kötelezőség csak azt jelenti, hogy ha AKARSZ érettségi bizonyítványt, akkor részt kell rajta venned - de ha nem, hát nem. A kötelező vizsgálat viszont nem egészen ilyen. Ott NEM döntheted el szabadon, hogy részt veszel-e rajta.

Tudod jópár évvel kötelező volt a tüdőszűrés, mert Magyarországon annyira megemelkedett a TBC megbetegedések száma, hogy kötelezővé tették. Aki nem jelent meg, azt a rendőr ELŐÁLLÍTOTTA. Senkit nem érdekelt, hogy ő nem akar részt venni rajta. De ez teljesen érthető is, hiszen egy betegség esetén ugye NEM CSAK A SAJÁT egészségét kockáztatja, hanem másokét is.

Persze, abban igazad van, hogy egy iskolai szűrésen csak megjelenni kötelező, de részt venni rajta nem. Persze. De a vizsgálatokat akkor is kötelező VALAHOL elvégeztetned.

Ha pedig mégsem végezteted el? Hát ha mázlid van, akkor semmilyen következménye nincsen. De ha például fiatalkori cukorbetegséged, vagy golyvád alakul ki, az az első kérdés, hogy mikor is voltál legutóbb szűrővizsgálaton? Jaaa, hogy te megtagadtad? Ugye tudod, hogy ezért megtagadhatja az orvos a gyógyításodat?

Az orvos ugyanis megtagadhatja a gyógykezelést a betegtől abban az esetben, ha az NEM TARTJA BE az orvosi előírásokat - és kérdezd már meg a családod jogász tagjait - ebbe bizony a kötelező szűrővizsgálatokon történő megjelenés is beletartozik.

Az iskola tényleg nem kér papírt arról, hogy te egyébként kinél, és mikor voltál szűrővizsgálaton. Igazad van, ehhez az ISKOLÁNAK semmi köze. Csak az egészségügynek - és annak már egész jó számítógépes hálózata van, amely PONTOSAN tartalmazza, hogy mikor, milyen szűrésen vettél - vagy nem vettél részt. (És én nagyon remélem, hogy előbb-utóbb eljutunk odáig, hogy ha nem vettél részt a szűrővizsgálatokon, akkor NE JÁRJON a TB alapján a gyógykezelés, hanem akkor FIZESD MEG!)

Úgyhogy nem árt utánanézni, hogy a kötelezőség az kinek milyen kötelezettségeket jelent. Mert bizony NEM CSAK az orvosra, hanem a betegre nézve is kötelezőek a szűrővizsgálatok.

Pedro

2011. márc. 14. 01:25
 30/32 anonim ***** válasza:

Pedro!

Már eléggé eltértünk a kérdező eredeti kérdésétől...de nem tudom megállni, hogy ne reagáljak az írásodra mert ANNYIRA KOMIKUS volt :DDDDDDD

Azt írod, idézlek téged: " Kicsit sántít a példád. A "kötelező értettségi" egészen más dolog, hiszen ott MAGA az érettségi sem kötelező - azaz ott a kötelezőség csak azt jelenti, hogy ha AKARSZ érettségi bizonyítványt, akkor részt kell rajta venned - de ha nem, hát nem. A kötelező vizsgálat viszont nem egészen ilyen. Ott NEM döntheted el szabadon, hogy részt veszel-e rajta. "

Na ne hari de te ezt most viccnek szántad vagy tényleg nem tudod mi az az EGÉSZSÉGÜGY ÉRETTSÉGI? Ugyanis én arról beszéltem és NEM az érettségiről! Mármint nem a középiskola végén letehető vizsgáról! :D Nem is értem ez, hogy jönne ide?? :_DDD Mi köze (lenne) a gimnáziumi érettséginek egy orvosi vizsgálathoz? :DDDD

Naszóval mivel úgy látom nem tudod....elárulom neked, hogy az EGÉSZSÉGÜGYI ÉRETTSÉGI az egy orvosi vizsgálat elnevezése amit 16 éves korban végez el az iskolaorvos vagy a háziorvos! (ennek semmi köze a gimnáziumi érettségihez :DDD) A gimnáziumi érettségi letételének nincs semmi olyan feltétele, hogy ilyen-olyan orvosi vizsgálaton "kötelező" részt venni....

Másolok ide neked vmit a minisztertől aki ezt kitalálta: " „Az egészségügyi érettségi nem azt jelenti, hogy egészségügy tantárgyból valaki érettségi vizsgát tesz. Hanem azt jelenti, hogy 16 éves korában megnézzük az egészségi állapotát és rögzítjük, mert ez kiindulási alap a későbbiekhez” – mondta el Székely Tamás egészségügyi miniszter.

Nos kedves Pedro pl ezen SEM kötelező résztvenni! Megkérdeztem több jogászt + orvos-jogászt is és a betegek jogi képviseletét :))) NEM KÖTELEZŐ!

Ha az illető kijelenti, hogy "NEM" akkor ráírják a kartonjára, hogy az illető NEM KÉRTE a vizsgálatot! ENNYI!

A tüdőszűrés téma nem tudom, hogy jön ide?! Mert ez nem szerepelt a kérdező kérdésében tudtommal....de ha már felhoztad.....Igen én is tudok róla (hallomásból és olvasott anyagok alapján), hogy a rendszerváltás előtt vagyis 1990 előtt Magyarországon kötelező volt a tüdőszűrésen a részvétel....erről a rendőrös dologról nem hallottam....max pénz büntetésről....de sok orvos állítása szerint még akkor se hajtották ezt be senkin....akkor is csak elvileg volt büntetendő....az a rendőrös dolog sztem max azokra vonatkozhatott akikről BIZTOSAN tudott tény volt, hogy TBC-s.....

Tudod a rendszerváltáskor pont azért törölték el s "kötelező" jellegét mert ez sérti az emberi jogokat! Erőszakkal senkit nem lehet semmiféle orvosi vizsgálatra kényszeríteni, kivéve ha közveszélyes őrült, vagy drogos vagy alkoholista!

Még az orvosok között sincs egyetértés abban, hogy a tüdőszűrés mennyire árt vagy használ.......

Sok orvos azt mondja igenis hasznos és mindenkinek a saját érdeke, hogy részt vegyen rajta....sok más orvos viszont azt mondja, hogy 30-40 éves korig SENKIT NEM lenne szabad röntgenezgetni (hacsak nincs rá alapos indok)

de még 40 fölött is csak indokkal! Ugyanis a röntgensugár NEM VESZÉLYTELEN! Hiába állítja ezt sok másik orvos!!

Egy bizonyos bőrrák kialakulásának (most hirtelen nem jut eszembe melyiknek) a 2 kiváltó oka a túlzott napozás és a RÖNTGENSUGARAK!!!!

Én már azt is bánom amikor elmentem.......de többet biztos nem fogok...hacsak nem lesz vmi fontos oka.....

Egy orvos pl arról is nyilatkozott, hogy nagyon helytelennek tartja, hogy középiskolás és egyetemista diákoknak a kollégiumban sok helyen feltételül szablyák, hogy évente tüdőszűrést csináltassanak....mert ilyen korú fiatalokat EGYÁLTALAN NEM szabadna röntgenezni!!! Pláne minden évben!!!! Mert NEM VESZÉLYTELEN EGYÁLTALÁN!!!!!!

Amit az írásod végefelé írtál azzal nem igazán tudom hova akartál kilyukadni?! Nem tudom, hogy te csak úgy általánosságban beszéltél vagy nekem címezted-e? :DD

Én rendszeresen járok orvoshoz de ahhoz akit ÉN választok és akkor amikor ÉN akarok (nem utasításra)!

Ja és mivel én kizárólag magánorvoshoz járok, sajna nekem mindig mindenért fizetni kell :((( Hiába fizetek TB-t! :(

De hát ez van! Színvonalas ellátás és orvosi diszkréció csakis magánrendelésen van! Ott pedig MINDENKINEK kell fizetni és mindenkinek UGYANANNYIT!

Nade tényleg nagyon eltértünk a kedves kérdező által feltett kérdéstől.......

Az ő kérdése ez volt, hogy "kényszeríthetik-e, hogy egy szál bugyiban MÁSOK előtt vizsgálja őt egy iskolaorvos"?

Erre a válasz: NEM! NEM KÉNYSZERÍTHET!

A többi ha tényleg igaz amit írtál az orvosról akkor simán fel is jelentheted! Pl erre a mondatodra gondolok: " Az egyik lánynak lerángatták a pólóját, mert nem akarta magától levenni. "

Hm...azért ez elég durva ha tényleg igaz..."pólót erőszakkal lerángatni"?? Te ezt láttad a saját szemeddel vagy csak "elmesélés" alapján tudsz róla?

Megsúgom ha tényleg igaz lenne akkor ezért bíróság elé is állíthatnák azt az orvost (ha ez tényleg így volt).

Erőszakkal senkiről nem téphetik le a ruhát.

2011. márc. 14. 03:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!