A biztonsági őr kipakoltathatja a cuccaimat, ha azt hiszi, hogy loptam?
Igen, igazad van, csak a többiek kedvéért, akik nem tudnak jogszabályokat értelmezni, nos a kulcsszó itt a "joga van .... FELHÍVNI".
Az illetőnek pedig joga van NEM-et mondani!
Ennyi, így teljes a kép. Én egyszerűen elengedtem a fülem mellett amikor a pénztársorban ott úgymond "felhívott" engem a zsebem megmutatására, amikor pedig már kezdett idegesíteni, jó erős hangnemben elküldtem a qu... axxxába. És el is ment, és úgy jöttem ki a boltból, hogy nem nézhette meg a zsebemet. Szerintem csak határozottság kérdése.
Nem szabad hagyni magatokat, mert annál jobban elpofátlanodnak!!!!! Ne legyünk már birkák! Sajnos a magyarokkal ugye mindent meg lehet tenni, de kicsit legyen már tartásunk! Így persze, hogy azt csinálnak amit akarnak és visszaélnek azzal amivel nem lehetne.
Aki pedig nem az a "vagányabb" típus, és nem tudja megtenni, hogy torkaszakadtából elküldi melegebb éghajlatra, annak annyit adnék tanácsot, ha ilyen van, azonnal ragaszkodjon ahhoz, hogy hívjon rendőrt, addig egy tapodtat se vagy hajlandó megmozdulni. Hidd el, meg fogja gondolni, mert ha pofára esik, utána elgondolkozhatsz milyen lépéseket tegyél ellene. Én is mondtam neki először szépen udvariasan, hogy hívjon rendőrt, aztán dehogy akart. És látod .. nem hazudok, bele kellett nyugodnia, hogy márpedig úgy távozom a boltból, hogy nem nézi meg a zsebemet.
Erőt, egészséget elvtársak! Tamás
23.21 nek
az áruházban sorok között sétáló biztonsági őr NEM minősül az általad idézett vagyonőri státuszba, a közforgalmat bonyolító áruház sem olyan értelemben magánterület, hogy ott csak külön engedéllyel lehetne bent tartózkodni.
Az áruházi biztonsági őröknek nincs több joguk, mint egy állampolgárnak!!
Szemét multik? Mégis bemész te is én is, mert 5 forinttal olcsóbb valami.
Mi tartjuk el őket..
Igen, ebben igazad van, egyszer én is ügyvédtől hallottam, hog ybár tök szabálytalanul kitöltögettek valami feljelentésnek nevezett firkálmányt egy illetőről aki speciel nem lopott, és totál semmilyen követelményeknek nem felelt meg, úgy küldték be, hogy s etanú, se az illető aláírása merthogy nem ismerte el a lopást és stb. Na ennek ellenére persze jött neki a nagy figyelmeztetés, hog ytöbbet ne lopjon.
És akkor volt nagyon felháborodva, aztán ügyvéd haverja mondta neki, hogy hagyja a frászba, mert multival szemben nincs esélye, ezek a markukban tartják a hatóságokat is, itt a példa látod, egy abszolút elfogadhatatlan iromány alapján kimondták bűnösnek, és egy cseppet nem érdekelte a szabálysértési osztályt az illető védekezése, ja még az sem, hogy amit ellopni véltek ezek a sokeszűek, arról névre szóló számlája volt, mert előtte egy órával váásárolta máshol. És ennek ellenére javasolta az ismerősömnek, hogy hagyja a frászba, mert esélytelen harcba megy bele, hát ha nagyon kötözködik, majd hoznak oda 20 tanút aki mind állítani fogja, hogy még azt is látták, ahogyan zsebre teszi az elemeket. Úgyhogy undorító a helyzet srácok, de valaki mondjon akkor megoldást .... És az is joggal merül fel bennem kétségként, hogy amníg a biztonsági őr meg a rendőr összejátszik, addig van-e értelme bárminek. Jogilag elvi síkon persze hogy van, na gyakorlatilag már nem vagyok benne biztos, és én kapom meg, hogy brutál vagyok, holott csak azt teszem, ahogyan a legrövidebb úton véget vethetek a cirkusznak. Valami gyökeres változás kellene itt, de tudjátok azért úgy visszagondoltam abba, hogy jártam pár országban, és érdekes módon sehol nem tapasztaltam a biztonsági őrök ily zavaró jelenlétét, sőt legnagyobb áruházakban se nagyon láttam. Igaz, az civilizáltabb nép .... na de elvileg mi is az akarunk lenni ...
Na ennyit erről.
Valóban el lehet gondolkodni, hogy a multi kényszeríti ki belőlük, hogy ilyenek legyenek, vagy alapjában is ilyenek, de a végeredmény ugyanez.
Természetesen egy biztonsági őrnek nincs joga ezt megkövetelni, megtagadhatod!
De eben az esetben (ha az őr úgy látja, hogy akár csak egy kis esély is van arra, hogy loptál, mint ahogy nálad is, hizsen nincs blokk) kötelessége rendőrt hívni és annak megérkezéséig téged mindenképp feltartóztatni!
Ha nem lotpál, akkor szerintem úgy a legtisztább, hogy együttműködtök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!