Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beperelhet engem egy 13éves fiu?

Beperelhet engem egy 13éves fiu?

Figyelt kérdés
Na szóval suliban provokál napok óta hogy ő így jár boxra úgy jár boxra meg keménykedik ellenem de nem érdekel mert nem ér annyit.Ma mellékhelyiségben megdobott vizes wc kefével amikor az egyik fülkében voltam és nem engedett ki (neki feküdt az ajtónak) és bedobta a kefét és tiszta viz lett a bal vállam.Csak megkergettem meg leültettem párszor... Ezután elmentünk korizni osztállyal és kori után kihivtam a pálya mögé volt pár haver velünk.MOndtam neki hoyg tegye fel a kezét feltette én azt mondtam "indul" bevertem neki eggyet (a nagy boxolónak semmi reflex..) elesett párszor rendesen belerugtam és otthagytam.(Tudom hogy semmi komoly baja 8napon belül gyúgyuló)Feljelenthet? 13éves vagyok szeptemberben lettem 13. Ügyvédnek készülök de erre nem tudom mi a teendő.Voltak szemtanúk , nem tudom mit mondanának ha behivnák őket szemtanúnak.Szerintem azt mondanák hogy én kezdtem de megerősítenék hogy provokálta a verekedést pár napja folymatosan.Minnél hamarabb kéne a válasz. Előre is köszönöm. A fogalmazásért elnézést.
2010. nov. 19. 14:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
6%

Feljelenthet? Igen.. jogilag simán... fog-e? nem...

amúgy azért nem ütött vissza mert a harcművészek és a küzdő sportot űzőket egy életre kizárják a sportból, ha az ott szerzett tudást az utcán is használják...

2010. nov. 19. 15:15
 12/23 anonim ***** válasza:

14 év a büntethetőségi korhatár. Próbálkozhatnak, de ha 13 éves vagy, a bíróság már az elején elhajtaná őket.

Mit jelent 13 évesen, hogy ügyvédnek készülsz?

Ha tényleg készülnél, akkor ezt tudhatnád, mert ez nagyon alap dolog, és köztudott.

2010. nov. 19. 15:17
 13/23 anonim ***** válasza:
93%
A kérdésre válaszolva, akár be is perelhet de nem ér el vele semmit, mivel még nem töltötted be a 14. életéved, így nem vagy bűntethető. Maximum behívják szüleid és az eljárást megszűntetik. De milyen világot élünk ha már 14 évesek perelgetnek:). Párszor mi is keveredtünk verekedésekbe volt mikor mi keveredtünk ki jól, volt mikor a másik. Ettől nem lettem bűnöző, rendes szakmám van, dolgozok és nem verekszek ha valakivel nem értek eggyet. Bár a főnököm közel áll hozzá:)
2010. nov. 19. 15:20
 14/23 A kérdező kommentje:

Igen alap dolog ez de sokan mondanak sokmindent :)

utólsónak: ez megnyugtató :)

2010. nov. 19. 15:32
 15/23 anonim ***** válasza:
Nem fog. De annyit mondok, ha valaki a földön van, abba ne rúgj bele már, csak ha meg akarod ölni, egyébként etikátlan :D
2010. nov. 19. 15:34
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is jelent fel, de a viselkedéséből ítélve ("boxoló vagyok, pattogok, provokálok") szól a rokonainak ők meg szépen elintéznek a barátaiddal együtt.
2010. nov. 19. 15:44
 17/23 anonim ***** válasza:

Ja persze, egy 13 éves kis szaros majd bömbölve jön karonfogva egy ügyésszel meg egy zsaruval hogy XY, le van tartóztatva...

Ha így lenne, az elemis osztályom 85%-a sitten ülne most.

2010. nov. 19. 15:46
 18/23 anonim ***** válasza:

"A szüleimet sem csukhatják le ha összevertem :S?"

Ennyi ésszel se készülj ügyvédnek! Nem a szüleid verték össze te marha!

2010. nov. 19. 15:46
 19/23 bumbi02 ***** válasza:

gondold el h előadnád a biróságon:

-Tisztelt bíróság, védencem azért ütötte csak meg az áldozatot, és azért rugdosta össze a földön, mert az előzőleg egy wc kefével megdobta.

Szerinted ez mennyire állja meg a helyét?

am nem fognak beperelni főleg a korod miatt, viszont azért neked is van mit tanulni, aki földön van azt elég genyóság még rugdosni is, azt hogy semmi komoly baja nem lett nem tudhatod, repedhetett meg a bordája akár stb. viszont (most jön egy "szent beszéd") a konfliktusoknak nem ez a megoldása... legközelebb majd ő fog megütni és rugdosni...hidd el hogy az ilyeneket akik szekálnak, az idegesiti a legjobban ha látja h nem is veszed fel a kesztyüt.. azért szekálnak h lássák h idegesit téged, ha azt látják h le se szrod akkor megunják és még rá is jönnek h szr poén volt.

2010. nov. 19. 16:02
 20/23 anonim ***** válasza:

Pfbaze, ha minden iskolai bunyó bírósági tárgyalással végződne, a népesség 98 százaléka sitten ülne...nem értem, miért kell így beszarni. Nagyon is hihető hogy a kis takonypóc szalad a bíróságra: "Bíró bácsi, a Kanifaszi Guszti megvert udvari szünetben, tessék már beidézni tárgyalásra"

MegaLOL :D

2010. nov. 19. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!