Beperelhetnek engem? 3héttel ezelott okoztam egy karambolt, senkinek semmi baja nem tortént a két auto tort ossze. Kérdésem a ficko aki a másik autoban volt beperelhet?
A biztosíto volt kint kifizette neki a kárt 360.000ft -ot kapott, de állítolag 1.000.000ft-ért vette és most koveteli hogy fizessuk ki neki a maradék osszeget. Kényszeríthet erre? és eljott azt mondta van egy másik lehetoség azt mondta hogy ideadja a pénz és az autoját mi pedig a miénket oda neki. csak ez egy kicsit irreális szerintem neki volt egy 1996-os Peugeot 406-osa nekem pedig egy 2000-es Mitsubishi Carismám. Azért szerintem ez egy nagyon szar csere lenne.
MI hivtuk a biztosítot és azt mondta nekem nem tehet semmit ha valami van perelje be a biztosítot.
Kiváncsi lennék a ti véleményetekre errol a sziturol. :-)
Nem perelhetnek be tégedet :)
A biztosító felmérte, hogy mekkora volt az okozott kár, és az szerint fizetett. Neked semmi dolgod nincs már vele.
Tévedésben vagytok, bárki beperelhet bárkit valós vagy vélt anyagi hátrány megtérítése miatt.
A per kimenetele más kérdés. De joga van hozzá.
Jogszabályi idézet:
közvetlen perlés:
felelõsségbiztosítás esetén a biztosító közvetlenül a károsultnak teljesít. Ha azonban perre kerül sor, a károsultnak a károkozó ellen kell pert indítania. Egyetlen kivétel: a gépjármûvek üzembentartóinak felelõsségbiztosításából származó követelése esetén a biztosító közvetlenül is perelhetõ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!