Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért ilyen szar az adózás...

Miért ilyen szar az adózás magyarországon? Miért nem jó az államnak, hogy ha csinálnának egy normális adókulcs-járulák együttest ami a Magyar állampolgároknak megfelelne?

Figyelt kérdés
Nyilván ha a jövedelmem 15-20%-t adóznám le nem lenne baj de így hogy a fele elmegy és úgy hogy nem látom a célját nagyon idegesítő..
2010. nov. 9. 03:46
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
29%

Kamumail!

Igen, ez is benne van, mert tök igaz amit írsz. Sajna ez az átlag.

Programozó vagyok én is, első munkahelyemen 6 éve nettó 120.000-t kerestem, minimálbérre jelentve.

A mostani helyemen viszont fehérítik ezerrel a dolgokat, ahogy csak lehet, mert nem kerül többe, és az APEH felé is tisztább a dolog, vagy legalábbis kevésbé gyanús.

Ha 10-ből 3 vállalkozás ezt meglépi, az már siker szerintem, mert a mostani rendszerrel ez tuti nem fog megtörténni.

Persze, ahogy írtam, az lenne a legjobb, hogy ha a kis keresetű embereknek korrigálnák a kiesést, bár azt is el tudom egyébként képzelni, hogy úgy van vele a kormány, hogy 8 év rombolás után ez vállalható veszteség. Ki tudja..

2010. nov. 9. 11:12
 32/44 anonim ***** válasza:
58%

volt olyan hely ahol voltam interjún és azzal kezdték, hogy a cég szlovákiában van.

nézd én megértem amit mondasz, de ettől még a 10-ből a 7 cégnek a plusz pénzét a szegény fizeti meg. Hiába fehéredett ki 3 cég jobban, a maradék 7 lop továbbra is, és a sok ember meg szív mert ezt a 7 embert megtámogatták. érted?

ez hozzá nem értésre utal a kormányban. nem osztogatok ha nincs miből.

2010. nov. 9. 11:15
 33/44 anonim ***** válasza:

Ezt érdemes átolvasni és utánaszámolni:

[link]

Tegyük fel, hogy a cégek elkezdenek fehéríteni, meddig kell, hogy az egyén is jól járjon, meg a cég is?

Vannak eleve fehér cégek, ahol a keresők nem érik el azt a fizetést, ahonnan már jó, és vagy a pénzüknél maradnak vagy kevesebbet visznek haza, ez nekik nem jó, tegyük fel, a munkáltató elkezd emelni, de ez leépítésekkel jár, mert nincs végtelen pénze, hogy mindenkinek addig emeljen, hogy jó legyen. A volt munkahelyemen (ez teljesen tiszta) már így is 2-3 ember végzi 4-6 ember munkáját, és félnek, mert folytatódik az átcsoportosítás.

Én eddig nettóban még 110.000Ft-ot is csak túlórával láttam.

2010. nov. 9. 11:29
 34/44 anonim ***** válasza:
29%

11:29

Nyilván nem kezd el emelni a munkáltató.

Aki munkahelyet vált, vagy most pályakezdő, az magasabb bejelentett bért érhet el, mivel kisebb a bérköltsége a cégnek.

Két verzió van:

- Vagy az, amit Kamumail írt, hogy inkább lenyelik a cégek ezt a pénzt (ez a valószínűbb).

- Vagy biztonsági játékot játszva inkább magasabb bruttó bérre jelentik le a dolgozót.

Máshonnan is meg lehet közelíteni a dolgot:

A rendesen adózó, magasabb keresettel rendelkező emberek eddig indokolatlanul, kétszer akkora arányú adót fizettek, mint a kis keresetűek. Míg neked a fizetésed X %-át vette el az állam, nekem 2*X-et. Miért? Azért, mert jobban keresek, ne adj Isten tanultam érte?

Szóval ez tényleg összetett...

Akkor is az lenne a korrekt ,ha a kis pénzűeket nem bántanák. Ha ez így lenne, akkor a fehérítésből (még ha 10-ből 1 cég vált) mindenképp plusz folyna be, amire a mostani rendszerrel semmi esély.

2010. nov. 9. 11:46
 35/44 anonim ***** válasza:
11:46 - Csak akkor megint mit kezdünk azokkal, akik nem megérdemelten keresnek jól, visznek haza sok pénzt? És mi van azokkal, akik becsületesen tanultak, hivatástudatból választottak valamit, és mégse látszik ez a fizetésükön, még akkor se ha a szakmában dolgoznak? Csak egy példa, anyukám közalkalmazotti pedagógus, jó szakember, idéntől csak fejleszt, eddig tanított is (több, mint 25 éve van a pályán), szegény családból jött, úgyhogy vállalkozni nem nagyon volt esélye, de ha lenne is, a családok többsége nem tudja megfizetni a magánoktatást, amíg van állami intézmény az alsóbb szinteken, a gyerekek szeretik, a szülők meg vannak vele elégedve, és mégis 100.000 körül hoz haza (Budapesten), ebből kb. 30.000-et visszavisz, mert nem veszi meg neki a suli vagy az önkormányzat a taneszközöket, a fejlesztő eszközök pl. nagyon drágák, itthon nyomtatja az interneten található fejlesztő feladatokat (saját papír saját tinta saját áram, ezt se vállalja át senki), a szünetek nem vigasz, mert neki nem 1-1 osztályra kell készülni, hanem egyénenként 30-40 gyerekre személyre szabottan, olyan, mint ha 30-40 osztály lenne, ráadásul a fejlesztősöket nehezebb tanítani, mint az okosokat, mert nehezebben értik meg, és mindig van 1-2 magát nagyon okosnak képzelő, aki még le is nézi.
2010. nov. 9. 11:59
 36/44 anonim ***** válasza:
0%

11:59

Akik nem megérdemelten viszik haza a fizetést, azokkal nem tudsz mit kezdeni.

Anyukád tiszteletre méltó. Én képtelen lennék ennyire szenvedélyesen csinálni valamit, amit nem fizetnek meg. Az, hogy én vegyem meg a munkaeszközt, az durva.

A pedagógus soha nem keresett jól itthon, szóval anyukád tudhatta, hogy ez ilyen. Itt kell szétválasztani a szenvedélyt és a realitást.

2010. nov. 9. 12:04
 37/44 anonim ***** válasza:
12:04 - Nézd, amikor kezdte, akkor 1. a pedagógusok nem voltak ennyire lenézve, 2. a gyerek nem röhögte szembe, 3. nem kellett magának megvennie a munkaeszközöket... A feje tetejére álltak a dolgok ahhoz képest, ami akkor volt meg most van. BM osztály volt az első osztálya, mai napig emlegeti. Soha nem jutott akkor eszébe egy pedagógusnak se, hogy majd egyszer ez lesz a helyzet, mint ma. Ha akkor valaki figyelmeztetőt vagy rossz jegyet kapott, nem a pedagógust hurcolták meg, hanem a szülő otthon előszedte a gyereket. Ma a szülő feljelenti a tanárt meg a sulit egy apróságért is...
2010. nov. 9. 12:15
 38/44 anonim ***** válasza:
0%
Egyetértek azzal, amelyikőtök azt írta, hogy a jobban kereső ugyanolyan százalékban adózzon. Az én saját véleményem az, hogy ha OV nem veszi el az adójóváírást, most nem sokan háborognának.
2010. nov. 9. 16:56
 39/44 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom mi lesz itt.Jelenleg munkanélküli vagyok.De esélyét sem látom, hogy legyen munkám.Kezdek teljesen összezuhanni.Eddig még valahogy csak csak megéltünk a párom fizujából meg az én segélyemből.De ha elveszik az adójóváírást akkor mi lesz itt?Mennyit fog keresni egy átlag ember??A segélyekről meg annyit, hogy én szégyellem a legjobban hogy segélyen kell élnem.Inkább munkát teremtsen a kormány.Jobban örülnék annak.
2010. nov. 10. 07:40
 40/44 anonim ***** válasza:

7:40

Mi a végzettséged, és merre laksz?

Csak érdekel, hogy miért kilátástalan a munka helyzet.

2010. nov. 10. 09:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!