Miért ilyen szar az adózás magyarországon? Miért nem jó az államnak, hogy ha csinálnának egy normális adókulcs-járulák együttest ami a Magyar állampolgároknak megfelelne?
" úgy hogy nem látom a célját"
Ez a lényege.
07:22 Sajátos Orbán logika? :) Lehet, de helyes!
Gondolj bele...eddig a "jól" kereső, teljesen bejelentett és adózó, tanult, felelősségteljes munkát végző embereket (és itt nem a politikusra gondolok) büntette a rendszer, azzal, hogy arányaiban kétszer akkora adót kellett fizetniük. Ez irigy rendszer, ami nem tartható. Egyrészt ezért, másrészt mert a többkulcsos rendszerünk világszinten is a legbonyolultabbak közé sorolható.
Csak egy példa: Számláznom kéne januártól a munkahelyemen. Be vagyok jelentve, egy X összeget viszont számlán kell adnom. Minden hónapban ugyan annyit ,mindenféle költségelés nélkül. EGYETLEN EGY könyvelőt sem találtam, aki meg tudta volna mondani, hogy mennyit írjak a számlára, hogy pénzemnél legyek.:) Ez azért sokat elárul.
Persze ez a keveset keresőt nem vigasztalja tudom, dehát senki nem tehet arról, hogy valaki 70.000-ért dolgozik.
A "gazdag" így is többet fog fizetni, mert 500.000 16%-a több, mint 100.000 16%-a.
8:49-es tudod ha az egy kulcsot egy nyugat-európai országban megpróbálnák bevezetni milliók tüntetnének az utcán.
Valamiért ott nem alkalmazzák,pedig ők se butábbak mint mi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!