Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért ilyen szar az adózás...

Miért ilyen szar az adózás magyarországon? Miért nem jó az államnak, hogy ha csinálnának egy normális adókulcs-járulák együttest ami a Magyar állampolgároknak megfelelne?

Figyelt kérdés
Nyilván ha a jövedelmem 15-20%-t adóznám le nem lenne baj de így hogy a fele elmegy és úgy hogy nem látom a célját nagyon idegesítő..
2010. nov. 9. 03:46
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
81%

elmondom ezredszer is mert nem érti meg senki.

felőlem, felőlünk úgy ened a gazdagoknak adót ahogy akar. A gond, hogy más emberekkel fizetteti meg. Hisz állítólag nincs zsé a kasszában. ezért kell elvenni a magánnyugdíjat és ezért kell elvenni az adójóváírást.

Ha nekem kevés pénzem van, akkor nem fogok csokit venni nem? De ha hülye vagyok, akkor veszek csokit és piát, és megyek kunyerálni máshoz, hogy aggyá' má' kajára.

ezt csinálja a kormány is. csak ő nem kunyerál, hanem elveszi..

2010. nov. 9. 09:26
 12/44 anonim ***** válasza:
58%
Pontosan így van,ez egy jövedelem átcsoportosítás a gazdagok irányába a szegények kárára.
2010. nov. 9. 09:31
 13/44 anonim ***** válasza:
58%

*De hogy van az, hogy megint azok fognak szarul járni akik minimálbért keresnek.Miért nem a gazdagoktól veszi el a pénzt???

Köszönd az adócsaló gazdagoknak, akik több százezret kerestek, de minimálbérre voltak bejelentve és alig fizettek adót.

2010. nov. 9. 09:49
 14/44 anonim ***** válasza:

"Nyilván ha a jövedelmem 15-20%-t adóznám le nem lenne baj"

A 16%-át adózod le 2011-től. A többi járulék. Ahogy nyugaton is vannak járulékok az adók mellett. Kínában nincsenek, de ott nyugdíj meg normális eü. ellátás sincs.

2010. nov. 9. 09:50
 15/44 anonim ***** válasza:
41%

Amúgy oké, legyen kevesebb az adó, de akkor ne sírjon senki, hogy fizetős az egészségügy meg hogy nincs 13. havi nyugdíj meg ilyen segély, olyan segély, ingyenes oktatás stb. (Meg 5. havi sem. Meg semennyi sem.) Akkor hagyjuk a jóléti és szociális szolgáltatásokat, mindenki gondoskodjon magáról.

Majd lesznek egészségbiztosítások, ha keveset fizetsz, rád se néznek a kórházban, ha sokat, akkor évente szétszednek és összefoltoznak. Ha állami iskolába járatod a gyerekedet, olvasni se tanul meg, ha fizetős magániskolába, akkor meg lesz esélye a szintén több millióba kerülő egyetemi oktatásra. A szegények még szegényebbek, a gazdagok még gazdagabbak lesznek.

Így gondoltátok?

2010. nov. 9. 09:52
 16/44 anonim ***** válasza:
0%

8:49-es vagyok.

A csökkenés az átlag alatti keresetűeket érinti, azokat is átlagban 1-3.000 ft-al. Most a nettó 70.000-110.000 körüli fizetésüekre gondolok. Szerintem ez azért nem annyira brutálisan nagy összeg... A jobban kereső DE NEM GAZDAG!!!! embereké pedig növekszik valamennyivel. Pl.: nekem 27.000-el. Ettől még nem vagyok gazdag...magamban egy lakáshitelt+rezsit+megélhetést éppen fedezni tudnék, ha meghúzom magam. De szerencsére nem vagyok egyedül.

Szóval fura nekem ,hogy OV-t szídjátok 6 hónap után, amíg a GYF, Bajnai páros 8 év alatt szétlopta az országot, mocskos nagy hitelt hátrahagyott (válságkezelés, és csődtől való megmentés címszó alatt), amiből több mint 1000 milliárdot VISSZA KELL FIZETNI jövőre. GYF és Bajnai gyökeresen ez ellenkezőjét csinálta válságkezelés gyanánt, mint más európai ország. Ennek meg lett az eredménye. Teljesen egyértelmű volt a válság tetőpontjánál is , hogy nem elvenni kell az emberektől, hanem adni, mert akkor többet költ, többet fektet be, élénkíti a gazdaságot, stb...

2010. nov. 9. 09:55
 17/44 anonim ***** válasza:
58%
Az iránnyal van baj nem az összeggel.
2010. nov. 9. 09:58
 18/44 anonim ***** válasza:
26%

9:58

Miért? Még jobban meg kellene emelni az adókat? Ja, és gondolom csak a "gazdagoknak".

Nehogy már jól érezze magát, hogy elért valamit? :) Nehogy má' vigye valamire itt?

Mondjuk ez tipikus magyaros irigység.

2010. nov. 9. 09:59
 19/44 anonim ***** válasza:
58%
miért vagy ennyire hülye és értetlen? de tleg.
2010. nov. 9. 10:00
 20/44 anonim ***** válasza:
41%

10:00

Figyelj! Az új adózással kapcsolatban számtalan kérdés merült fel már itt a GYK-n. Keress rá..

Bárhogy tették fel a kérdést, 2-3 hozzászólás után mindenkiből az irigység kezdett beszélni.

"miért nem fizet a gazdag még többet?"

"Fizessen a "gazdag", neki van miből"

stb...

Szóval mindig az irigységre korlátozódott le a vita, engem ez dühít.

Mindezek mellett a 8:49-es hozzászólásomban leírtam, hogy miért értek egyet az egykulcsos adózással.

2010. nov. 9. 10:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!