Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki lefényképez egy...

Ha valaki lefényképez egy konditeremben, miközben mást fényképez de látszok rajta, megmondom neki hogy törölje ki, és kitörli, attól még feljelenthetem?

Figyelt kérdés
Úgy olvastam, hogy valakinek a képmáshoz való személyiség jogai alapján, már önmagában jogsértést követ el azzal ha lefényképez. Ha nem tanúsítok ráutaló magatartást, utólag szóvá is teszem a nem beleegyezésem, majd követelem a jogsértés előtti állapot visszaállítását, tehát hogy törölje ki az elkészült képet és ő meg is teszi, attól még én még mindig jogsértett vagyok, és még mindig indíthatok egy magánjogi eljárást, ha tudom bizonyítani, hogy a jogsértés ténye megtörtént? Pl. vissza tudom nézetni a biztonsági kamerával, hogy valóban lefényképezett?
tegnap 13:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fordulj pszichológushoz.
tegnap 13:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fordulj pszichiáterhez.
tegnap 13:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"megmondom neki hogy törölje ki, és kitörli, attól még feljelenthetem?"

Ja és akkor a már nemlétező kép miatt akarod feljelenteni? Szerintem még azon a napon, had röhögjenek egy jót a kapitányságon is.

tegnap 14:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha kitörölte, akkor pontosan milyen indokkal akarsz feljelentést tenni?

Vigyázz, mert ha ezzel mész be a rendőrségre, akkor ők értesítik a kórházat és visznek be a zárt osztályra, ahonnan soká szabadulsz, ahogy állapodot elnézem.

tegnap 14:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Két bombabiztos lehetőség.

1. Költözz a himalája lakatlan részére és kerüld a találkozást az emberekkel. Mindig a földet nézd mert a műholdak is fényképeznek felettünk.

2. Húzz mekis zacskót a fejedre az edzőteremben vagy viselj csadort.

tegnap 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!