Kinek az ötlete volt ez a munkanap áthelyezéses baromság? Nem lehetne már eltörölni?!
#19 vagyok
Mi lepontoznivaló van azon, hogy van hobbim amit szívesebben csinálok, mint a munkám? :D
Mert az olvasás nem hobbi, arra nem kell szabadságot kivenni, hogy otthon üljek és olvassak. Azt bármelyik délután/este vagy hétvégén, még akár munkahelyen is megtehetem.
Én azt szeretem, amikor május/június környékén már jó idő van, de nem is az a pusztulat hőség, és lehet mozogni a szabadban úgy hogy nyitva van minden, zajlik az élet, beugorhatok napközben ahova csak szeretnék, el lehet menni úgy pl. egy állatkertbe vagy étterembe úgy hogy nem tapossák egymás sarkát az emberek mint egy hosszú hétvégén. Engem alapból jobban feltölt ha úgy vagyok szabadságon, hogy amúgy normál mederben zajlik az élet, érzékeled hogy tényleg szabad vagy, mert normál esetben dolgoznál. Mint úgy hogy van egy kötelező 4 napos hétvége, kihalt a város, alig van mozgás, csomó minden zárva, az emberek otthon punnyadnak vagy elmentek a szokásos sláger helyekre kiruccanni.
Már miért ne lenne hobbi? :D
"arra nem kell szabadságot kivenni, hogy otthon üljek és olvassak"
Nem, nem kell. Soha nem is írtam olyasmit, hogy szabadnapot "kell" kivenni.....?
"Én azt szeretem...."
Rendben. Remélem azért megengeded, hogy más meg mást szeressen.
szerintem nincs is más ország ahol ezzel variálnának.
De van, Bezzegromaniában is van ilyen, sőt volt mikor nem szombat volt, hanem következő héten hétfő-csütörtökön maradtál még 2 órát.
Valóban nem szokás más országokban, ott szabit kell rá tartalékolni.
Eredetileg a Rákosi-rendszerben vezették be úgy, hogy vasárnap (6 napos munkahét mellett) kellett dolgozni. Ezt a Kádár rendszerben is így alkalmazták, hogy ennyivel is nehezebb legyen templomba menni.
Igen, ez már rettentő régi találmány.
Nekem nem az áthelyezés létével van gondom, mert szerintem is értelmetlen lenne bemenni 1 napra. Hanem az a gond, hogy másik hét lesz miatta hosszú. Én arra szavaznék, hogy ugyanazon a héten dolgozzuk le, a hét másik végén. Így 4 napos lenne az adott hét, a többihez meg nem nyúlnának. (Tehát pl. a hétfőt azon a szombaton kellene ledolgozni, a pénteket meg előző vasárnap.)
Aki meg 4 napnál hosszabb hétvégét akar, az vegyen ki tetszőleges számú szabadságot.
De a 6 napos munkahét szopás. Otthoni munkák, ügyek intézése, vásárlás, vagy csak a hosszú, stresszes munka, szabadnap nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!