Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kinek az ötlete volt ez a...

Kinek az ötlete volt ez a munkanap áthelyezéses baromság? Nem lehetne már eltörölni?!

Figyelt kérdés
Arról beszélek, amikor pl. csütörtökre esik egy ünnepnap, aztán a pénteket is munkaszüneti napnak minősítik, amit egy szombati napon kell "ledolgozni". Vagy ugyanez hétfő-kedd vonatkozásban vagy pl. a december 24 esetében. Tavaly is már ezzel szívtam, hogy velünk kötelező jelleggel kivetetik a munkahelyen a szombati munkanapokat szabadságként, tavaly is 4 napot, idén is 4 napot el kell b***ni erre a hülyeségre. Évi 22 nap szabadságnál nagyon nem mindegy, hogy 4 napot feleslegesen elszórok. Ha keddre vagy csütörtökre esik egy ünnepnap, akkor mi a tökömnek kell a hétfőt ill. pénteket is munkaszüneti napnak minősíteni? Kinek a fantasztikus ötlete volt ez? Régebbről nem emlékszem ilyesmire. Aki akarja, vegye ki azt a plusz 1 napot. Nem értem miért kell ezt kötelezővé tenni.
jan. 30. 08:32
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább azt nem értem, hogy ha ilyenkor le kell dolgozni a pénteket/hétfőt, akkor ha hétvégére esik az ünnepnap, azt miért nem kell lepihenni?
jan. 30. 12:31
 22/34 anonim ***** válasza:
Mert muszáj variálni, megbonyolítani valamivel az életünket.. Nem tud az ember a seggén maradni.
jan. 30. 12:33
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

#19 vagyok

Mi lepontoznivaló van azon, hogy van hobbim amit szívesebben csinálok, mint a munkám? :D

jan. 30. 12:46
 24/34 anonim ***** válasza:
Bár nekem csak párom van, de 15-össel egyetértek és szingliként is egyetértenék. Egyedül is elutaznék hosszú hétvégén.
jan. 30. 12:56
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme szerintem sem. Ezeken a napokon csak káosz van, amit meg le kell dolgozni helyette, ott sem megy amunka teljes gőzzel, tehát csak a szív mindenki. Amúgy meg más országokban sincs ilyen, ha csütörtök az ünnep, akkor pénzeken meló van normál módon, vagy kivehetsz rá szabit.
jan. 30. 13:07
 26/34 A kérdező kommentje:

Mert az olvasás nem hobbi, arra nem kell szabadságot kivenni, hogy otthon üljek és olvassak. Azt bármelyik délután/este vagy hétvégén, még akár munkahelyen is megtehetem.

Én azt szeretem, amikor május/június környékén már jó idő van, de nem is az a pusztulat hőség, és lehet mozogni a szabadban úgy hogy nyitva van minden, zajlik az élet, beugorhatok napközben ahova csak szeretnék, el lehet menni úgy pl. egy állatkertbe vagy étterembe úgy hogy nem tapossák egymás sarkát az emberek mint egy hosszú hétvégén. Engem alapból jobban feltölt ha úgy vagyok szabadságon, hogy amúgy normál mederben zajlik az élet, érzékeled hogy tényleg szabad vagy, mert normál esetben dolgoznál. Mint úgy hogy van egy kötelező 4 napos hétvége, kihalt a város, alig van mozgás, csomó minden zárva, az emberek otthon punnyadnak vagy elmentek a szokásos sláger helyekre kiruccanni.

jan. 30. 13:51
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Már miért ne lenne hobbi? :D

"arra nem kell szabadságot kivenni, hogy otthon üljek és olvassak"

Nem, nem kell. Soha nem is írtam olyasmit, hogy szabadnapot "kell" kivenni.....?

"Én azt szeretem...."

Rendben. Remélem azért megengeded, hogy más meg mást szeressen.

jan. 30. 13:53
 28/34 anonim ***** válasza:

szerintem nincs is más ország ahol ezzel variálnának.

De van, Bezzegromaniában is van ilyen, sőt volt mikor nem szombat volt, hanem következő héten hétfő-csütörtökön maradtál még 2 órát.

jan. 30. 14:21
 29/34 anonim ***** válasza:

Valóban nem szokás más országokban, ott szabit kell rá tartalékolni.

Eredetileg a Rákosi-rendszerben vezették be úgy, hogy vasárnap (6 napos munkahét mellett) kellett dolgozni. Ezt a Kádár rendszerben is így alkalmazták, hogy ennyivel is nehezebb legyen templomba menni.

jan. 30. 15:54
 30/34 anonim ***** válasza:

Igen, ez már rettentő régi találmány.

Nekem nem az áthelyezés létével van gondom, mert szerintem is értelmetlen lenne bemenni 1 napra. Hanem az a gond, hogy másik hét lesz miatta hosszú. Én arra szavaznék, hogy ugyanazon a héten dolgozzuk le, a hét másik végén. Így 4 napos lenne az adott hét, a többihez meg nem nyúlnának. (Tehát pl. a hétfőt azon a szombaton kellene ledolgozni, a pénteket meg előző vasárnap.)

Aki meg 4 napnál hosszabb hétvégét akar, az vegyen ki tetszőleges számú szabadságot.

De a 6 napos munkahét szopás. Otthoni munkák, ügyek intézése, vásárlás, vagy csak a hosszú, stresszes munka, szabadnap nélkül.

jan. 31. 07:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!