Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kinek az ötlete volt ez a...

Kinek az ötlete volt ez a munkanap áthelyezéses baromság? Nem lehetne már eltörölni?!

Figyelt kérdés
Arról beszélek, amikor pl. csütörtökre esik egy ünnepnap, aztán a pénteket is munkaszüneti napnak minősítik, amit egy szombati napon kell "ledolgozni". Vagy ugyanez hétfő-kedd vonatkozásban vagy pl. a december 24 esetében. Tavaly is már ezzel szívtam, hogy velünk kötelező jelleggel kivetetik a munkahelyen a szombati munkanapokat szabadságként, tavaly is 4 napot, idén is 4 napot el kell b***ni erre a hülyeségre. Évi 22 nap szabadságnál nagyon nem mindegy, hogy 4 napot feleslegesen elszórok. Ha keddre vagy csütörtökre esik egy ünnepnap, akkor mi a tökömnek kell a hétfőt ill. pénteket is munkaszüneti napnak minősíteni? Kinek a fantasztikus ötlete volt ez? Régebbről nem emlékszem ilyesmire. Aki akarja, vegye ki azt a plusz 1 napot. Nem értem miért kell ezt kötelezővé tenni.
jan. 30. 08:32
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem ez, meg az óraátállítás példa az emberi hülyeségre, illetve hogy hogyan bonyolítja meg az ember a saját életét. Komolyan.
jan. 30. 09:07
 12/34 A kérdező kommentje:

Nekem sokkal jobb lenne, ha csütörtöki ünnep után pénteken mennék dolgozni, vagy ha akarom, kivenném szabinak, amúgy ugyanolyan munkanap lenne. A hosszú hétvége annak jó, akinek van családja, egy egyedülállónak csak nyűg 4 napot otthon ülni hogy alig van nyitva valami, totál pangás a városban, ügyeket se lehet intézni hogy ne arra kelljen külön 1 nap szabadság máskor.

jan. 30. 09:08
 13/34 anonim ***** válasza:

Ja, és hogy lehetne eltörölni?

Tudod: van egy képviselőd. A kerületedben, a városodban, stb. Akire szavaztál. Neki az a dolga, hogy téged képviseljen.

Keresd meg őt ezzel!

Most úgyis jön a választás, és legalább úgy tesznek majd, mintha érdekelné őket a problémád. Nekik ez ugye nem probléma, sokkal rugalmasabb a munkarendjük.

jan. 30. 09:10
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Erre már régóta kitaláltam, hogy folyamatos munkahét kellene, mindenkinek 2 nap pihenőidővel, de mindenkinek a hét más napján.

Mindig minden nyitva lenne, és a szabad napodon minden ügyet el lehetne intézni. Sehol nem kéne hosszabbított ügyfélszolgálat.

Ezen kívül 20%-kal kisebb lenne mindenütt a forgalom. A cégeknél is, így például nem kéne annyi szoba, meg munkagép.

Csak nehéz lenne összehozni például egy családot, hogy azonos napokra essen a szünet.

jan. 30. 09:14
 15/34 anonim ***** válasza:
85%
"egy egyedülállónak csak nyűg 4 napot otthon ülni" - nem általánosítanék a helyedben. Az, hogy te nem tudsz mit kezdeni magaddal és csak a munka meg az ügyintézés meg a vásárlás az életed, az egyéni szociális probléma. Sokan vagyunk, akik egyedülálló létükre is tudunk mit kezdeni a szabadidőnkkel. Szerintem az emberek nagy része örül a hosszú hétvégéknek, mert igenis, kellenek a hosszabb, egybefüggő szünetek, akkor is, ha a szombati "ledolgozás" tényleg nem hatékony és sok bosszúsággal jár.
jan. 30. 09:15
 16/34 anonim ***** válasza:
86%

"egy egyedülállónak csak nyűg 4 napot otthon ülni"

Ha te nem tudod magad lefoglalni munkán kívül, és semmi hobbid nincs, az a te gondod. Mások ettől még szerethetik a szabadidőt.

jan. 30. 09:33
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Erre az íreknél van egy nagyszerű megoldás: az összes bank holiday, vagyis állami szabadnap hétfőre esik egész évben. Mind a 9.
jan. 30. 11:14
 18/34 A kérdező kommentje:

#15-16

Ez még elfogadható érv is lenne ha az ilyen mozgó ünnepek nagy része akkor lenne, amikor jó idő van. De mondjuk jelen esetben október végén vagy december közepén mit tudsz csinálni? Tavaly is egyik ilyen októberi alkalomkor ömlött az eső egész nap, decemberben meg hideg, ködös idő volt. Kinn nem tudsz mit csinálni, benn is depressziós lesz az ember a szar időtől. És azért vegyek ki májusban, júniusban vagy szeptemberben kevesebb szabadnapot, hogy március közepén, október végén vagy decemberben otthon ülhessek, mert vagy fúj a szél mint az őrült (március), szakad az eső napokig (október) vagy hideg, köd (december) van.

jan. 30. 11:25
 19/34 anonim ***** válasza:
28%

"De mondjuk jelen esetben október végén vagy december közepén mit tudsz csinálni?"

Én pl mindig örülök, ha lehet egy teljes napom bekuckózni és olvasni reggeltől estig. :D

jan. 30. 12:05
 20/34 anonim ***** válasza:
75%
Jah, én is utálom ezeket a felülről erőltetett hosszú hétvégéket, a "ledolgozós" szombatok meg az egész rendszer legbosszantóbb találmánya, szerintem nincs is más ország ahol ezzel variálnának.
jan. 30. 12:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!