Kinek az ötlete volt ez a munkanap áthelyezéses baromság? Nem lehetne már eltörölni?!
Javaslom gyakorolni a Namasté-t. Ennél nagyobb boldogtalanságod ne legyen soha!
Nekem semmi bajom nincs ezekkel és másképpen bravúrozok a szabikkal. Ha meg köztes napra be kéne jönni, akkor meg az lenne baj és oda kéne szabadság! Kicsit bele is kéne gondolni. Valójában sokkal jobb így, hiszen hosszú hétvégéket kapunk csonka ugráló napok helyett. Bár sok hely nem engedi ok nélkül kivenni a szombatokat - még laza és engedékeny szabi-kérésekkel sem. Nálunk nincs a 7 rendelkezés és bármikor kérhetünk, de bent kell lenni szombaton valakinek. Én különben régen úgy csináltam, hogy kivettem előtte és utána vagy csak előtte hétfőt. Azóta lett kinti munkám például hétfőre és ezért előző évben többnyire szerdákat vettem ki. Abszolút jól működött nekem, kicsit dolgoztam, kicsit nem, szerdán bármit csinálhattam, és nekem így különleges érzést nyújt az a hét. Ajánlok ugyanilyen lelki békét, mert csak magadat mérgezed feleslegesen. :P
3~
Az óraátállításnak tényleg semmi értelme nem lenne, ha meg tudnák oldani a fél órás átállítást. De nem tudják vagy inkább nem akarják. Az volna tökéletes, csak a zónák miatt bekavar és mindenkinek azt kéne csinálnia.
Szerintem is értelmetlen, mivel kb. az emberek fele megy be, ők is fél gőzzel dolgoznak, a rezsi viszont 100%
Ki kéne adni ezt az évi pár napot - méghozzá a hétvégére eső ünnepek helyett. Emlegetik a 4 napos munkahetet, ez lehetne az előfutára.
De hát ugye a dolgozók mostanában nem könnyítést, hanem újabb terheket kapnak.
Ja, amúgy értelme sincs. Most is karácsony előtt 1 munkanap volt, azt miért nem helyezték át?
Még valamikor a rendszerváltás után kezdték ezt a rendszert, a 90-es évek elején.
Eltörölni nyilván el lehetne, csak nincs rá igazán igény, mert a többség számára többet jelent hogy egyben tud pihenni ilyenkor 4-5 napot ahelyett, hogy egy ünnep és hétvége között csak egy napra be kéne mennie melózni; mint az, hogy egy héten hat napoznia kelljen, vagy erre elhasználni a szabadságából egy napot. Amelynek egy részével ugye hivatalosan alapból a munkáltató rendelkezik.
De ha az könnyebb, képzeld azt, hogy nem a szombati nap a szabadságod, hanem a péntek vagy a hétfő, és így egy napi szabadságért cserébe nyertél egy teljes hosszú hétvégét!
Válasszuk szét: természetesen nincs értelme 1 napra bemenni. Ennek kimutatható kára is van.
DE!
A 6 napos munkahétnek sincs értelme, amikor már a 4 naposon gondolkodunk!
El kéne engedni ezeket a napokat, úgyse hatékony ilyenkor a munka. Aki bemegy, az se tudja jól tartani a kapcsolatot, mert sokan nem dolgoznak ilyenkor. Vagy például étterem, szolgáltató nincs nyitva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!