Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feltudom jelenteni a sprinter...

Feltudom jelenteni a sprinter futárszolgálatot?

Figyelt kérdés
1 hete adták fel a csomagom 11:30-kor,azóta várom,nyomkövetés nem müködik az oldalon,a telefonos ügyfélszolgálaton sem tudják hol van mert a rendszer nem látja merre jár,de a gépbe benne vagyok,az adataim látják.
jan. 20. 15:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Még bőven megjöhet, 1 hét nem sok. Ha továbbra sem érkezik meg, panaszt írhatsz a cégnak, nekik 30 napjuk van azt érdemben megválaszolni. Ha ez nem sikerül, akkor utána fordulhatsz a fogyasztóvédelemhez, vagy békéltető testülethez a panaszra érkezett válasz függvényében. De szerintem mire végigzongorázod a hivatalos utat, lazán megjön a csomagod, mert fél éven belül biztos nem érsz a végére. Feljelenteni nincs értelme őket, mert nem követtek el semmilyen törvénytelenséget. Valószínűleg nem is ők hibáztak, hanem a kiszállító cég, de neked ott kell panaszt tenned ahonnan a terméket rendelted, majd ők lezongorázzák a saját alvállalkozóikkal ha máshol van a gubanc.
jan. 20. 17:01
 12/20 anonim ***** válasza:
#10 Nem feltétlen, ritka de pl packetánál csak akkor kapsz kódot a csomag átvltelhez ha kifizetted az utánvétet. Jó kérdés hogy így miért utánvét, de vannak ilyen esetek mikor az utánvét összegét először kéri a futárszolgálat egyfajta letétként.
jan. 20. 17:30
 13/20 A kérdező kommentje:

9-es

Vateráról vettem valamit,az eladó már régóta ad el és csak pozitivjai vannak,nyugtát is küldött át a feladásról.Vagy az nem számit?

jan. 20. 17:56
 14/20 A kérdező kommentje:

11-es

"ott kell panaszt tenned ahonnan a terméket rendelted"

Vateráról rendeltem,az eladónak csak pozitivjai vannak,irtam neki,azt irta hogy ő nem tud mit csinálni,feladta,elküldte a nyugtát is meg a többi igazolást.

jan. 20. 17:58
 15/20 anonim ***** válasza:
#14 De ezek szerint te csak érdeklődtél, nem panaszt tettél. A panaszkezelésnek megvannak a maga törvényes keretei, pl. elutasítás esetén meg kell adnia azoknak a szerveknek az elérhetőségét, ahova fellebbezés gyanánt fordulhatsz. Olyan nincs, hogy senki nem tud csinálni semmit, mert minden egyes lépésért felelős valaki. Ha valóban feladta a csomagot akkor az ő dolga megérdeklődni a futárszolgálatnál hogy xy csomaggal mi a helyzet, sürgetni őket, információt kérni tőlük, stb. Olyan nincs hogy egy csomag eltűnik az éterben és senki sem felelős :D De mint írtam is, egyelőre felesleges ilyeneken gondolkozni, mert még bőven megjöhet. Ha 1-2 hónapon belül nem jön meg, ráérsz akkor panaszt tenni.
jan. 20. 18:35
 16/20 A kérdező kommentje:

15-ös

" az ő dolga megérdeklődni a futárszolgálatnál "

Ezt meg is tette,de neki is azt mondták hogy rendszerhiba van és nem tudnak mit csinálni.

jan. 20. 19:22
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"azt mondták hogy rendszerhiba van és nem tudnak mit csinálni"

Ezt eddig nem mondtad. Akkor ezek szerint tudod is hogy miért késik a csomagod. Nincs más dolgod, mint kivárni amíg megjön. A rendszer meghibásodása önmagában semmilyen törvényt nem sért.

jan. 20. 19:26
 18/20 A kérdező kommentje:

17-es

csakhogy 1 hete ezt mondják folyamatosan hogy rendszerhiba

jan. 20. 20:40
 19/20 A kérdező kommentje:

Ha valaki nem adja fel a csomagot akkor kaphat nyugtát azért?

Mert engem ez idegesit hogy nem adta fel lehet..

jan. 20. 22:00
 20/20 anonim ***** válasza:

1 - Nyugtát a fizetés után kapsz, függetlenül attól, hogy a szolgáltatás már teljesült-e (lehet előre is fizetni)

2 - Biztosan feladta

3 - Azt mondta hogy feladta és erről neked írásos bizonyítékod van

4 - Nálunk volt olyan termék, amit online rendeltünk, és több mint fél év után érkezett meg. Még országon belül is simán lehet 1-2 hetes kiszállítási idő terméktől, kiszállító cégtől függően. Mi ennyire fontos hogy ilyen szinten pánikolsz miatta? Ha azonnal kell valami, menj el érte, vedd meg személyesen. Az online rendelés azzal jár, hogy van szállítási idő, ami elhúzódhat.

jan. 20. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!