JOGILAG, érvényes lehet egy ilyen szerződés?
Adott 3 szereplő. Béla, Kati, és a CÉG.
A CÉG, bérelne Bélától egy telephelyet/irodahelyiséget/üzletet.
Béla a szerződésbe be akar venni egy olyan dolgot, hogy a CÉG alkalmazza Katit bizonyos ideig, bizonyos feltételekkel. (Nem irreális feltételek, és Kati minden tekintetben megfelel a munkakör betöltésének feltételeinek.)

#10 Gondolom az lenne a kérdező/Béla szándéka, hogy Katinak legyen bejelentett munkaviszonya, ahol a cég fizeti után a járulékokat, nyugdíjszámítás alapja lehet a munkaviszony stb.
Mellette meg gondolom háztartásbeli/feketén dolgozik jó pénzért/vállalkozó stb.

Kérdező!
Te ingatlan - bérleti szerződésben akarsz SZABÁLYOZNI egy munkaviszonyt?
Amúgy mennek a különbségek a jogviszonyok között?
Mert azért ilyen szintű jogÉRZÉKNEK, még az átlagembernek is lennie kell, tényleges jogi ismeret nélkül is.
A bérleti szerződés feltételeként esetleg kikötheted az alkalmazott felvételét, de az erre vonatkozó munkajogi részletszabályokat külön szerződésben kell szabályoznod.
19. Nem vagyok idióta. Előző munkahelyem megszűnésekor, az új tulajjal szerződésben volt kikötve, a dolgozók X %-ának kötelező átvételét, próbaidő nélküli, határozatlan idejű tovább foglalkoztatással.
Értem, hogy a bérleti és a munkaszerződés két külön dolog, de NEM ERRŐL ÍRTAM A KÉRDÉST!!!!
Tanulj meg értően szöveget olvasni, az anyanyelveden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!