Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » JOGILAG, érvényes lehet egy...

JOGILAG, érvényes lehet egy ilyen szerződés?

Figyelt kérdés

Adott 3 szereplő. Béla, Kati, és a CÉG.

A CÉG, bérelne Bélától egy telephelyet/irodahelyiséget/üzletet.

Béla a szerződésbe be akar venni egy olyan dolgot, hogy a CÉG alkalmazza Katit bizonyos ideig, bizonyos feltételekkel. (Nem irreális feltételek, és Kati minden tekintetben megfelel a munkakör betöltésének feltételeinek.)

jan. 13. 11:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
#9 De próbaidő alatt indoklás nélkül elküldhetik, szóval ez nem a legjobb megoldás.
jan. 13. 23:12
 12/22 anonim ***** válasza:

#10 Gondolom az lenne a kérdező/Béla szándéka, hogy Katinak legyen bejelentett munkaviszonya, ahol a cég fizeti után a járulékokat, nyugdíjszámítás alapja lehet a munkaviszony stb.

Mellette meg gondolom háztartásbeli/feketén dolgozik jó pénzért/vállalkozó stb.

jan. 13. 23:13
 13/22 anonim ***** válasza:
#11 Mint írtam: Próbaidőt nem kell kikötni a munkaszerződésben.
jan. 13. 23:14
 14/22 anonim ***** válasza:
Berbeadasi szerzibe nem keverheto bele munkaszerzodes.
jan. 13. 23:21
 15/22 A kérdező kommentje:
12. Pontosan.
jan. 13. 23:22
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
#13 Attól még van, kikötni is csak a törvényi minimumnál hosszabb időt lehet.
jan. 13. 23:24
 17/22 anonim ***** válasza:
47%
#16 El vagy tévedve. Nem kötelező kikötni a szerződésben, ha pedig nincs kikötve benne, akkor NINCS próbaidő. Törvényi minimum idő sincsen rá (hiszen nem is kötelező kikötni), csak maximum.
jan. 13. 23:29
 18/22 anonim ***** válasza:
#17 Valóban, azzal kevertem, hogy ha kikötik a próbaidőt, de a hosszát nem, akkor alapvetően 30 nap. Elnézést a tájékozatlanságomért :D
jan. 13. 23:43
 19/22 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező!

Te ingatlan - bérleti szerződésben akarsz SZABÁLYOZNI egy munkaviszonyt?

Amúgy mennek a különbségek a jogviszonyok között?

Mert azért ilyen szintű jogÉRZÉKNEK, még az átlagembernek is lennie kell, tényleges jogi ismeret nélkül is.

A bérleti szerződés feltételeként esetleg kikötheted az alkalmazott felvételét, de az erre vonatkozó munkajogi részletszabályokat külön szerződésben kell szabályoznod.

jan. 14. 04:34
 20/22 A kérdező kommentje:

19. Nem vagyok idióta. Előző munkahelyem megszűnésekor, az új tulajjal szerződésben volt kikötve, a dolgozók X %-ának kötelező átvételét, próbaidő nélküli, határozatlan idejű tovább foglalkoztatással.

Értem, hogy a bérleti és a munkaszerződés két külön dolog, de NEM ERRŐL ÍRTAM A KÉRDÉST!!!!

Tanulj meg értően szöveget olvasni, az anyanyelveden!

jan. 14. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!