Hogyan kell jogilag érvényes szerződést írni?
Kell hozzá ügyvéd, vagy én megírom, és ketten aláírjuk a szerződő féllel? Esetleg tanú kell, vagy valami?
Magánszemélyekről van szó.
Mit értesz ivartalanítási szerződésen...???
Mi lesz a szerződésbe írva?
ivartalanítási kötelezettséget akartam írni. Bocsánat figyelmetlen voltam.
Az azt jelenti, hogy a leendő tulaj köteles ivartalanítani az állatot, így nem tudja szaporítani. Ezzel megelőzve a leendő kóbor, menhelyre, esetleg gyepmesteri telepre kerülő állatok születését, és a genetikai betegségek továbbadását.
A menhelyek, tenyésztők hogyan csinálják? A szerződésbe nem lehet beleírni, hogy ellenőrizhessem, esetleg nyomon követhessem az állatot?
Utcáról befogadott kölyköt nem akarok úgy örökbe adni, hogy aztán kitudja mi lesz vele. Az örökbefogadó szava rengeteget ér, ha nem tudom ellenőrizni, hogy betartja-e.
"A szerződésbe nem lehet beleírni, hogy ellenőrizhessem, esetleg nyomon követhessem az állatot?"
De igen.
Bármit bele lehet foglalni egy szerződésbe, ami nem sért jogot, és ami megvalósítható, elvárható a szerződő féltől.
Tehát olyat mondjuk nem, hogy rózsika néni vállalja, hogy holdraszállást valósít meg 90 napon belül, önerőből.
Tanúk kellenek, vagy ügyvéd előtt kell szerződnötök.
Dátum is érvényességi kellék, az SK aláírás is és a szerződés minden oldalát alá kell írni, a végén pedig odaírni, hogy hány számozott oldalból áll.
Kérdező!
Ajándékozási szerződéssel, ha nem akarsz pénzt az állatodért.
Ehhez főszabály szerint nem kell ügyvéd, csak 2 (ügyleti) tanú.
A másik fél ivartalanítási kötelezettségét és a Te ellenőrzési lehetőségedet is bele lehet foglalni, ha előzőleg ebben megállapodtatok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!