Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha azt akarom, hogy a számos...

Ha azt akarom, hogy a számos főút mellett megtalálható hármas tiltótáblák (kerékpárral, mg. járművel, állati erővel vont járművel behajtani tilos) táblák nagy részét távolítsák el, kire szavazzak 2026-ban?

Figyelt kérdés

Mindenki találkozott már velük, aki valaha közlekedett Magyarországon lakott területen kivul.

Ezek azonban

1. ellehetetlenítik a kerékpáros közlekedést sok helyen,

2. az európai mintákkal ellentétesek (máshol alig van ilyen, kivételesen indokolt esetekben, a Balkánon épp úgy, mint a fejlett nyugaton)

3. jogszabálysértően kerültek kihelyezésre (általában)

Bárhogy kutakodtam, nem találtam sem komolyan vehető, sem kevésbé komolyan vehető politikai alakulatot, ami ezzel foglalkozott volna. Még a magukat előszeretettel európainak valló pártoknak (pl. Momentum) sem volt fontos, hogy ezt a szégyent lemossuk magunkról.

Vagy elnéztem valamit és mégis van ilyen formáció? A teljes eltörlés sem lenne ellenemre, elvégre nem véletlenül nem alkalmazzák ezeket a táblákat máshol, de nekem annyi is elég lenne, ha a leglényegesebb helyekről eltávolítanák, vagyis nem lenne olyan többé, hogy két szomszédos, a főúton egymástól 15 km távolságra fekvő települések között a távolság biciklivel 60 km, és ne legyenek olyan települések, amiket egyáltalán nem lehet megközelíteni kerékpárral aszfaltozott úton.

Kire érdemes szavazni, kinek a programjában található meg ez a probléma?

jan. 13. 09:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
53%
Románia nehogy már példa legyen a felelöségteljes közlekedésre!
jan. 20. 19:42
 22/23 A kérdező kommentje:

#21 Miért is ne?

Ha Romániában akarok 50-100 km-t akarok biciklizni, ránézek a térképre, öt másodperc alatt kiválasztom a szemre leglogikusabb útvonalat, aztán csapatom. Sehol nem ütközöm idióta tiltó táblákba, a legforgalmasabb útvonalakon sem.

Magyarországon útvonaltervezéshez hosszú órákon át kell vizsgálni a lehetséges útvonalakat, mivel egységes nyilvántartás nincs, a szedett-vedett, ki tudja mikor aktualizált amatőr gyűjteményekre, Google Maps felvételekre kell hagyatkozni. Célszerű egy földrajz szakos egyetemistát, de inkább kifejezetten útügyi szakembert felfogadni.

Tehát igen, Románia - e téren legalábbis - előttünk jár.

jan. 20. 19:59
 23/23 anonim ***** válasza:
53%

"Tehát igen, Románia - e téren legalábbis - előttünk jár."

Ha tényleg bárhová beengedik a kerékpárosokat, akkor ez alapján inkább mögöttünk.

jan. 20. 20:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!