Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez szolgálhat alapot az...

Ez szolgálhat alapot az azonnali hatályú felmondásra?

Figyelt kérdés

Irodai szellemi munkát végzek, amit azzal a feltétellel vállaltam el kicsit több mint egy éve, hogy a próbaidő után csak hétfőn kell jelen lenni, többi nap home office.

Múlt hét pénteken viszont bejelentették, hogy jövő héttől (01.20.) kötelező lesz mindenkinek heti három napot az irodában tölteni.

Fel tudok azonnal mondani emiatt a héten úgy, hogy esetleg az a munkaügyi bíróság előtt is igazolható legyen?

A táv, amit bejárással töltenék, egyébként nem óriási (Százhalombatta - Bp.), mások is megteszik ezt az utat akár heti öt alkalommal napi kétszer, én azonban nem fogok még ennyi időt sem bejárásra szánni, ha az azonnali hatályú felmondás nem is lehetséges, akkor rendes felmondással távozom.

ma 08:19
 1/3 anonim ***** válasza:
"azzal a feltétellel vállaltam el " A feltételeid érdektelenek, az a kérdés, mi áll a munkaszerződésben. Vélhetően nem az, amiben szóban megállapodtatok, szóval csak rendes felmondás lehetséges.
ma 08:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Mt. 78. § (1) b) A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Amennyiben ez a távolság számodra terhes, akkor a munkáltató a magatartásával lehetetlenné tette a munkaviszony fenntartását. Szerintem ez mindenképpen megáll, de valószínűleg sok ilyen ítélet nem született még az ítélkezési gyakorlatban.

ma 08:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Valahol írásban rögzítve van, hogy csak heti 1 napot kell bejárni?
ma 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!