Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azok az emberek, akik abszolút...

Azok az emberek, akik abszolút nem laknak veszélyes helyen, mégcsak betörés sem szokott lenni, és nem jelent kockázatot a munkájuk, miért akarnak mindenáron lőfegyvert birtokolni önvédelem címszó alatt?

Figyelt kérdés
Nekem az a sejtésem, hogy valamit nagyon kompenzálni akarnak a lőfegyverrel, esetleg valami tervük van vele. Talán a pirosnál rájuk dudálókat akarják megijeszteni kisebbségi komplexusuk miatt, vagy nem tudom. Egyébként sem lehetne hurcolászni, azonkívül, hogy kényelmetlen, a jogalkotó egész biztosan csak azt engedélyezné, hogy kizárólag otthon tartható legyen. Még az Egyesült Államokban sem lehet csak úgy kivinni lőfegyvert az utcára, és ez igaz kb. az összes tagállamra. Szóval miért pont Magyarországon lehetne kivinni, ha mégis bevezetnék a tartási engedélyt? Szerencse, hogy ez a téma a politikában abszolút nincs napirenden, nincs meg Magyarországon a kellő társadalmi kultúra a lőfegyver tartásához, mivel soha nem volt nálunk megszokott.

#Magyarország #önvédelem #lőfegyver tartás
tegnap 09:41
 1/7 Mad Max2 ***** válasza:
60%

Körülöttem senki nem akar lőfegyvert birtokolni

Ezt szerintem álmodtad.

Kamu téma, kamu a kérdés!

tegnap 09:56
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
Azok nem akarnak.
tegnap 09:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A fegyvertartás és a fegyverviselés két különböző dolog.

Az USA-ban a fegyvertartás alapvető alkotmányos jog.A fegyverviselés viszont nem az, az eltér tagállamonként.Sőt, a fegyverek milyensége is szabályozva van tagállamonként az USA-ban.Valahol akár kalasnyikovot is tarthatsz, máshol csak egy pisztolyt.

Én is tartanék egy pisztolyt itthon, sohasem lehet tudni, mikor törnek be.

Ha meg lelő valaki egy tolvajt, betörőt a saját telkén, azért hadd ne ítéljék már el.

Nem ér annyit egy bűnöző élete.

tegnap 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, az amerikai filmek hatással vannak az emberekre és vannak akik szeretik a fegyvereket, ennyi. Nem kell ebben többet látni, egyszerűen van aki szeret fegyvert tartani, használni, emiatt is járnak sokan lőterekre. Én is szívesen tanulnék meg használni valamiféle fegyvert, bár eszembe se jutna itthon tartani - szerencsére én is jó környéken lakom.

De egyszer hallgasd meg azokat akik értelmesen magyarázzák el, hogy ők miért gondolják, hogy nekik jobb ha tarthatnak fegyvert otthon, mert ők valóban el tudják magyarázni!

Most is van lehetőség a fegyvertartásra. Csak míg sokan lazítani szeretnék ezt a lehetőséget, én inkább szigorítanám. De ettől még megértem azokat akik fordítva gondolják.

tegnap 10:02
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
A kérdés hazugság.
tegnap 10:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Magyarországon nem létezik jogos önvédelem, csak papíron. De ez egy más téma, nem a fegyvertartáshoz kapcsolódik. Ez a szöveg, hogy ha este támadnak meg, bla,bla,bla, a gyakorlatban nem működik, mert a bíróság nem alkalmazza. Ha este támadnak meg, és te megölöd, elítélnek emberölésért.
tegnap 18:13
 7/7 .Agent Smith. ***** válasza:
A kérdés nem kérdés, hanem egy önvédelemellenes propaganda szöveg.
ma 02:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!